Театральна весна в Сторожинці

Театральна весна

6  травня в рамках обласного огляду-конкурсу аматорських театральних колективів «Буковинська театральна весна – 2015» в Сторожинецькому районному Будинку національних культур було представлено 3 вистави, які оцінювало високопрофесійне журі  у складі  І. Пілата, Ю. Марчака, Я. Соловей, Г. Сорочана та К. Мадея.

О 17.00 год Народний аматорський театр малих форм показав виставу за п’єсою Павла Ар’є «Кольори» (п’єса написана у 2008 році). За жанром  –  психологічна драма, у якій  показано біографію французької емігрантки з України. Режисером вистави стала молода й талановита Марина Піта. Як зазначило журі, дана вистава була особливо актуальною, оскільки представлена напередодні відзначення  8-9 травня Дня пам’яті та примирення, а також Дня Перемоги над нацизмом у Європі.

О 18.00 год Народний аматорський театр РБНК представив до огляду виставу за твором Сидора Воробкевича «Маковейка». За жанром – драма, режисером якої є досвідчена Тетяна Кокошина. Трагічна історія кохання багатого Онуфрія та бідної Василки не залишила байдужими жодного глядача в залі.  Як пізніше відмітило журі, головні герої претендують на номінацію «Найкраща сценічна пара».

На завершення аматори Снячівського Будинку народної творчості та фольклору показали уривок з вистави «Весілля в Малинівці». Інсценізований уривок у комедійному   жанрі підняв настрій глядачам після перегляду складних за сюжетом та своєю психологією попередніх двох вистав.

Члени журі огляду-конкурсу були надзвичайно вражені і захоплені високою режисерською роботою, індивідуальним почерком кожного з режисерів, а також високою акторською майстерністю аматорів театрального мистецтва!

На даний час огляд-конкурс триває. Свої постановки ще мають показати декілька аматорських театральних колективів в інших районах області. Проте, як відмітило журі, вистави, представлені у Сторожинецькому районі, можуть претендувати на високі оцінки під час підведення підсумків обласного огляду-конкурсу «Буковинська театральна весна – 2015».

Але найкращим подарунком для акторів були не так оцінки журі, як щирі, гучні оплески та підтримка глядачів, які після вистави висловлювали своє захоплення від побаченого!

Категорія: Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ