Тіньова зарплата – “глухий кут” для майбутньої пенсії

ПФУ

Сторожинецьке Управління Пенсійного фонду України доводить до відома жителів району звернення обласної тристоронньої ради з координації діяльності Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області, Федерації роботодавців Чернівецької області та Чернівецької обласної ради профспілок до керівників підприємств, установ, організацій, фізичних осіб-підприємців та громадян працездатного віку:

“Основна мета пенсійної реформи – досягнення високого рівня справедливості в пенсійному та соціальному забезпеченні, покращення матеріального становища нинішніх та майбутніх пенсіонерів.

Основні передумови – збільшення надходжень до бюджету Пенсійного фонду України для підвищення розмірів пенсійного забезпечення громадян – збільшення розмірів заробітної плати, своєчасна і в повному обсязі сплата внесків на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та повна ліквідація такого ганебного явища, як зарплата в “конвертах”.

Обов’язок щодо страхування найманих працівників покладено на роботодавців, які виступають в ролі їх страхувальників і повинні сплачувати до Пенсійного фонду України єдиний соціальний внесок, забезпечуючи таким чином покриття витрат на виплату пенсій теперішнім пенсіонерам і створюючи передумови для гарантованого пенсійного забезпечення працюючих громадян в майбутньому.

Шановні роботодавці!

Вчасна та повна сплата внесків до Пенсійного фонду – це не тільки Ваш прямий обов’язок перед працівниками для отримання ними права на пенсію в майбутньому, а ще й моральний обов’язок перед Вашими і їхніми батьками.

Шановні профспілкові активісти!

Дбайте про підвищення продуктивності праці та рівня мотивації до праці кожного працівника, що є запорукою отримання прибутків, які шляхом колективно-договірного регулювання забезпечать зростання рівня заробітної плати. Посилюйте громадський контроль за створенням безпечних умов праці, своєчасним перерахуванням роботодавцями внесків на загальнообов’язкове пенсійне страхування, проведенням атестації робочих місць та реалізацією працівниками права на пенсійне забезпечення.

Шановні буковинці!

Тіньова зарплата – це глухий кут для Вашого соціального захисту сьогодні та майбутньої пенсії. Наполягайте на легалізації Вашої заробітної  плати!  Скористайтесь правом на оплату лікарняного, гідний відпочинок, гідну пенсію!

Громадяни, які тимчасово не працевлаштовані або окремі категорії зайнятих осіб, за яких не проводяться відрахування до соціальних фондів, можуть набути страхового стажу шляхом добровільної участі в загальнообов’язковому державному соціальному страхуванні.”

Деякі моменти щодо запровадження накопичувальної системи пенсійного страхування

%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b9%d0%b41 %d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b9%d0%b42 %d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b9%d0%b43 %d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b9%d0%b44 %d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b9%d0%b45 %d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b9%d0%b46 %d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b9%d0%b47 %d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b9%d0%b48 %d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b9%d0%b49 %d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b9%d0%b410 %d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b9%d0%b411

Категорія: Економіка
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ