Пенсійний фонд: модернізація, легалізація документів, надбавки

ПФУ

Управління Пенсійного фонду України в Сторожинецькому районі повідомляє, що зміна принципу роботи пенсійної служби передбачена новою Стратегією модернізації та розвитку Пенсійного Фонду України до 2020 року, яку затвердив Кабінет міністрів.

Цей документ розроблено з метою визначення пріоритетних завдань та заходів з модернізації та розвитку Пенсійного Фонду України до 2020 року з урахуванням європейських стандартів і використанням новітніх технологій. Мова йде насамперед про підвищення продуктивності та якості обслуговування у сфері пенсійного забезпечення; вдосконалення системи управління фінансовими ресурсами Фонду; упровадження новітніх технологій адміністрування пенсійної системи, перехід на електронний документообіг.

Також планується ввести можливість електронного пенсійного обслуговування і створити єдину базу електронних пенсійних справ. Пенсіонер зможе звернутися в будь-яке зручне для нього відділення Пенсійного фонду, навіть якщо воно перебуває не за місцем проживання, де йому нададуть повне обслуговування. Стратегія передбачає подальшу оптимізацію органів Пенсійного Фонду України.

Крім того, громадяни матимуть можливість отримати пенсійні послуги не тільки на рівні міського, обласного та районного центру, як це є зараз, а й на рівні громад. Це відбуватиметься на базі агентських пунктів, зокрема, банківських установ, поштових підприємств та незалежно від місця реєстрації.

Легалізація іноземних документів, необхідних для призначення пенсії

Легалізація іноземних документів, необхідних для призначення (перерахунку) пенсії в Україні

Іноземні офіційні документи, необхідні для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до законодавства України (довідки про навчання за кордоном, свідоцтва про шлюб, свідоцтва про народження, свідоцтва про розірвання шлюбу та інше), приймаються органами Пенсійного фонду України за умови засвідчення їх дійсності шляхом консульської легалізації або шляхом проставлення уповноваженим на це державним органом спеціального штампа апостиля («Apostille»).

Не потребують легалізації або апостилювання документи, видані компетентними органами держав, з якими Україною укладено двосторонні або багатосторонні договори, положення яких звільняють від будь-якого іншого засвідчення іноземних документів, якщо вони складені або засвідчені відповідною установою однієї з договірних сторін, скріплені печаткою та засвідчені підписом компетентної особи.

Відповідно, від потреби легалізації або апостилювання звільняються офіційні документи, складені в державах-членах Співдружності Незалежних Держав (в Білорусі, Вірменії, Казахстані, Киргизстані, Молдові, Російській Федерації, Таджикистані, Туркменистані, Узбекистані, Азербайджані), а також офіційні документи, видані компетентними органами чи засвідчені уповноваженими особами на території Болгарії, Іспанії, Португалії, Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Румунії, Угорщини, Словаччини, Чехії, Грузії, Сербії, та Македонії.

Документи, складені іноземною мовою, які не потребують консульської легалізації, надаються з їх перекладом, засвідченим нотаріально.

Виплата надбавки Почесним донорам України

Виплата надбавки до пенсії особам, які мають статус Почесного донора України

Відповідно до статті 13 Закону України «Про донорство крові і її компонентів» особи, яким надано статус Почесний донор України, мають право на отримання надбавки до пенсії у розмірі 10 відсотків від затвердженого прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць. Вказаний прожитковий мінімум передбачений у Державному бюджеті України поточного року.

Документом, що підтверджує набуття такого статусу є посвідчення „Почесний донор України” на підставі якого і встановлюється відповідна надбавка до пенсії.

Категорія: Економіка
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ