На комісії з ТЕБ та НС обговорили ситуацію на дорогах району

Комісія

9 вересня 2016 року відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому обговорювалися питання щодо стану безпеки на автомобільних дорогах Сторожинецького району та заходи щодо його покращення, питання щодо попередження загибелі людей на водних об’єктах, про функціонування підрозділів місцевої пожежної охорони тощо.

Протокол засідання комісії ТЕБ та НС

ПРОТОКОЛ № 29

позачергового засідання районної комісії з питань

техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

09.11.2016 року                                                                                         м. Сторожинець

Головує: голови Комісії з питань ТЕБ та НС Ковальчук Д.М.

Присутні: члени районної комісії з питань ТЕБ та НС.

Порядок денний:

  1. Про стан безпеки на автомобільних дорогах Сторожинецького району та заходи щодо його покращення.
  2. Про першочергові заходи щодо попередження загибелі людей  на водних об’єктах району в зимовий період 2016-2017 років.
  3. Про продовження проведення заходів щодо недопущення розповсюдження Африканської чуми свиней (АЧС) на території Сторожинецького району.
  4. Про забезпечення належного функціонування підрозділів місцевої пожежної охорони Сторожинецького району.
  5. Про удосконалення заходів, спрямованих на недопущення виникнення групових випадків та спалахів гострих кишкових інфекцій на території Сторожинецького району.
  6. Про попередження отруєння небезпечним фальсифікованим алкоголем серед населення Сторожинецького району.
  7. Про порядок взаємодії всіх служб, установ, органів та організацій на території Сторожинецького району під час погіршення погодних умов в зимовий період 2016-2017 років.

По першому питанню виступили:

Голова комісії з питань ТЕБ та НС Ковальчук Д.М.

За результатами виступів з урахуванням обговорення комісії з питань ТЕБ та НС, комісія ВИРІШИЛА:

  1. Сторожинецькому відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області інформувати районну державну адміністрацію про місця концентрації дорожньо-транспортних пригод та аварійно-небезпечних ділянках доріг на території Сторожинецького району.

Термін – щоквартально до 5 числа

місяця, наступного за звітним

періодом

  1. Комісії розглянути можливість та доцільність впровадження таких заходів:

1) продовження встановлення систем відео спостереження за дорожнім рухом в місцях концентрації дорожньо-транспортних пригод та аварійно-небезпечних ділянках;

2) на підпорядкованих територіях дообладнати всі залізничні переїзди звуковою і світловою сигналізаціями, а також охороною та автоматичними шлагбаумами, що перекривають проїзну частину дороги на всю ширину в обох напрямках руху;

4) облаштування вуличним освітленням пішохідних переходів та населених пунктів району;

Термін – постійно

  1. Рекомендувати органам місцевого самоврядування Сторожинецького району:

1) передбачити при розподілі бюджетів кошти для встановлення білбордів підпорядкованої території на тематику безпеки дорожнього руху.

Термін – протягом року

2) вишукати можливість для придбання та встановлення сучасних засобів фіксації порушень правил дорожнього руху.

Термін – протягом року

3) інформувати про проведену роботу районну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій районної державної адміністрації.

Термін – щоквартально до 5 числа

місяця, наступного за звітним

періодом

  1.   Рекомендувати Сторожинецькому відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області та філії «Сторожинецький райавтодор» ДП «Чернівецький облавтодор» посилити контроль за станом вулично-дорожньої мережі та якістю проведення ремонтних робіт на проїзній частині. У випадку певних порушень вжити заходів реагування до посадових осіб дорожньо-комунальних організацій з подальшим направленням відповідних інформацій до державних органів влади та прокуратури.

Термін – протягом року

  1. Рекомендувати філії «Сторожинецький райавтодор» ДП «Чернівецький облавтодор» при проведенні ремонтних робіт вулично-шляхової мережі дотримуватись затверджених схем проїзду автотранспорту, які обов’язково погоджувати з Сторожинецьким відділом поліції Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області.

По другому питанню виступили:

Голова комісії з питань ТЕБ та НС Ковальчук Д.М., головний інспектор Сторожинецького районного сектору Управління ДСНС України у Чернівецькій області Ротар О.С.

За результатами виступів з урахуванням обговорення комісії з питань ТЕБ та НС, комісія ВИРІШИЛА:

  1.   Районному сектору Управління ДСНС України у Чернівецькій області:

1) проаналізувати місця та причини загибелі людей на водних об’єктах в зимовий період, що мали місце у попередніх роках;

2) визначити можливі місця масового скупчення людей на кризі;

3) на підставі аналізу загибелі людей розробити конкретні заходи щодо недопущення у тих місцях загибелі, травмування людей;

4) встановити в місцях можливого скупчення людей на кризі застережних знаків (плакатів, табличок);

5) провести додаткові заняття із особовим складом щодо дій під час надання допомоги в зимовий період (рятування потерпілих на кризі, надання першої домедичної допомоги);

6) перевірити, привести в готовність рятувальне спорядження для рятування людей в зимовий період;

7) активізувати інформаційну роботу у місцях з масовим перебуванням людей, через засоби масової інформації;

8) проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу у навчальних закладах району на тематику безпеки поводження на водних об’єктах у зимовий період шляхом показу відеороликів презентацій, розміщення відповідно інформації;

9) про проведену роботу інформувати районну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій районної державної адміністрації.

Термін – до 15.11.2016 року та

щоквартально до 5 числа

місяця, наступного за звітним

періодом

По третьому питанню виступили:

Заступник начальника управління – начальник відділу безпечності харчових

продуктів та ветеринарії управління Держпродспоживслужби в Сторожинецькому районі Швед М.П.

За результатами виступів з урахуванням обговорення комісії з питань ТЕБ та НС, комісія ВИРІШИЛА:

  1.     Управлінню агропромислового розвитку районної державної адміністрації та управління Держпродспоживслужби в Сторожинецькому районі довести до керівників фермерських господарств всіх форм власності, які виробляють (вирощують) сільськогосподарську продукцію, здійснюють її переробку та реалізацію щодо ситуації, яка склалася в Чернівецькій області пов’язаної з небезпечним інфекційним захворюванням сільськогосподарських тварин, а саме вірусом африканської чуми свиней та наголосити на необхідність страхування свого майна від різних нещасних випадків.

Термін – постійно

  1. Лісогосподарським підприємствам району проводити постійний моніторинг та контроль за дикими кабанами у лісових угіддях, при виявленні хворих тварин негайно доповідати Сторожинецькій районній державній адміністрації та управлінню Держпродспоживслужби в Сторожинецькому районі.

Термін – постійно

По четвертому питанню виступили:

Голова комісії з питань ТЕБ та НС Ковальчук Д.М., Т.в.о. начальника Сторожинецького районного сектору Управління ДСНС України у Чернівецькій області Маніліч І.В.

За результатами виступів з урахуванням обговорення комісії з питань ТЕБ та НС, комісія ВИРІШИЛА:

  1. Сільським, селищній радам та об’єднаній територіальній громаді вжити всіх необхідних заходів щодо недопущення пониження боєздатності підрозділів МПО, а саме: відсутність чергування, поломка техніки, відсутність ПММ.

Термін – постійно

По п’ятому питанню виступили:

Начальник відділу Державного нагляду за дотриманням санітарного

законодавства управління Держпродспоживслужби в Сторожинецькому районі Мишковський М.М.

За результатами виступів з урахуванням обговорення комісії з питань ТЕБ та НС, комісія ВИРІШИЛА:

  1.   Управлінню освіти, сім’ї, молоді та спорту районної державної адміністрації, Сторожинецькій ЦРЛ, Сторожинецькому районному територіальному центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), Центру первинної медико-санітарної допомоги, органам місцевого самоврядування, директору Сторожинецького лісового коледжу:

1) вжити заходів щодо підвищення відповідальності за профілактику спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь;

2) забезпечити контроль за дотриманням санітарного законодавства на харчоблоках підпорядкованих об’єктах. Особливу увагу приділити дотриманню умов зберігання харчових продуктів, продовольчої сировини, кулінарних виробів, стану забезпеченості харчоблоків відповідним інвентарем та обладнанням, стану здоров’я працівників харчоблоків;

3) при здійсненні конкурсних торгів, укладанні угод на постачання харчових продуктів включати в критерії  відбору вимоги про наявність документів, які підтверджують якість та безпеку харчових продуктів, використання автотранспорту з системою охолодження при транспортуванні заморожених харчових продуктів та тих, які швидко псуються, відомостей про стан забезпеченості холодовим обладнанням приміщень для зберігання харчових продуктів, інформації за результатами проходження медичного огляду, даних щодо гігієнічної підготовки осіб, які здійснюють доставку харчових продуктів;

4) забезпечити підпорядковані заклади необхідною кількістю миючих та дезинфекуючих засобів з обов’язковим веденням облікової документації;

5) забезпечити реагування при встановленні потенційних ризиків впливу навколишнього середовища, виявлених в ході моніторингових відвідувань, на стан здоров’я дітей, студентів та дорослих.

Термін – постійно

6) про хід виконання протоколу інформувати головного спеціаліста з питань надзвичайних ситуацій апарату районної державної адміністрації щомісяця до 15 числа.

Термін – щомісячно до

15 числа

  1. Управлінню Держпродспоживслужби в Сторожинецькому районі:

1) за результатами моніторингових відвідувань навчальних закладів забезпечити інформування відповідних структур органів державної влади для невідкладного реагування на виявлені недоліки санітарного законодавства;

2) продовжити проведення оперативного епідеміологічного аналізу захворюваності на інфекційні захворювання, в тому числі гострі кишкові інфекції.

При виявленні передумов до ускладнення епідемічної ситуації ініціювати запровадження адекватних до ситуації заходів, спрямованих на недопущення розвитку і поширення епідемічного процесу;

3) продовжувати проведення лабораторних досліджень в рамках планового моніторингу за об’єктами довкілля та за епідемічними показниками;

4) здійснювати взаємообмін інформацією щодо реєстрації сальмонельозу у людей та тварин, а також щодо обсягів та результатів дослідження на сальмонельоз, проведених підпорядкованими лабораторіями;

5) забезпечити проведення гігієнічного навчання декретованого контингенту працівників, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення, в тому числі дитячого, виробництвом та реалізацією товарів;

6) активно висвітлювати в засобах масової інформації ситуацію щодо профілактики гострих кишкових захворювань, а також систематично інформувати населення про стан санітарно-епідемічної ситуації району та виявлення порушень вимог санітарного законодавства на об’єктах нагляду;

7) про виконання інформувати районну державну адміністрацію.

Термін – щоквартально до 5 числа

місяця, наступного за звітним

періодом

По шостому питанню виступили:

Голова комісії з питань ТЕБ та НС Ковальчук Д.М., начальник відділу

Державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства управління Держпродспоживслужби в Сторожинецькому районі Мишковський М.М.

За результатами виступів з урахуванням обговорення комісії з питань ТЕБ та НС, комісія ВИРІШИЛА:

  1. Сторожинецькому відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області та Державній фіскальній службі в межах повноважень та компетенції проводити роз’яснювальну роботу щодо недопущення випадків виготовлення та реалізації фальсифікованого і сурогатного алкоголю на території Сторожинецького району.

По сьомому питанню виступили:

Начальник Сторожинецького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області.

За результатами виступів з урахуванням обговорення комісії з питань ТЕБ та НС, комісія ВИРІШИЛА:

  1. Районному сектору Управління ДСНС України у Чернівецькій області та органам місцевого самоврядування уточнити та відкоригувати інструкції взаємодії та план спільних дій реагування на надзвичайні ситуації пов’язані з ускладненням дорожнього руху в осінньо-зимовий 2016-2017 років.

Термін – до 15.11.2016 року

  1. Органам місцевого самоврядування для оперативного реагування надати інформацію голові районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій районної державної адміністрації про проблемні ділянки доріг, де можливе ускладнення руху через погіршення погодних умов в осінньо-зимовий період 2016-2017 років.

Термін – до 15.11.2016 року

  1. Відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури районної державної адміністрації надати перелік техніки Сторожинецького району в розрізі населених пунктів, яка може бути задіяна для розчистки доріг та реагування на події пов’язані з погіршенням погодних умов у осінньо-зимовий період 2016-2017 років.

Термін – до 11.11.2016 року

Контроль за виконання цього рішення покласти на головного спеціаліста з питань надзвичайних ситуацій апарату районної державної адміністрації Сеник І.В.

Примітка: письмова інформація про виконання протокольного рішення подається в стислій формі до районної державної адміністрації відповідно до термінів виконання.

Рішення комісії з питань ТЕБ та НС є обов’язковим для всіх підприємств, установ та організацій, а також фізичних осіб, які розташовані, здійснюють діяльність, або проживають на території Сторожинецького  району.

Невиконання рішення тягне за собою відповідальність згідно вимог чинного законодавства.

Голова районної комісії з питань ТЕБ та НС                                      Д. Ковальчук

Секретар районної комісії з питань ТЕБ та НС                                  І. Сеник

Категорія: Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ