Відкритість в мерії? Ні, не чули!

3_1

Весною 2016 року в Сторожинецькій мерії встановили 7 нових камер відеоспостереження. Три внутрішніх – по одній в кабінеті голови міської ради, заступника голови і секретаря та чотири зовнішніх, розміщених в центрі міста. Запис з всіх них записується на сервер, який розміщений також в мерії, зберігається на строк до двох місяців та нікуди не транслюється.

Тоді така ініціатива була сприйнята нами як прояв демократичності та відкритості, оскільки в державних установах відеоспостереження у внутрішніх кабінетах ми не помічали.

Наприклад, ось так виглядала камера в залі засідань. Це кадр з відеозапису сесії в липні 2016 року. Декілька сесій ми знімали з іншого ракурсу, тому на записах не видно, чи були камери на місці чи ні.

1

Після вчорашнього виконкому помітили, що камер немає на місці. Як виявилось, немає їх вже досить давно – наприклад, в вересні їх вже не було.

Мерія

На стінах на місцях, де вони були встановлені – характерні отвори від кріплень.

5

6

Як виявилось – з кабінету мера та кабінету його заступника камери винесли в коридор. Одну залишили тільки в кабінеті секретаря.

3_1

4

Чому так було зроблено – пояснити нам обгрунтовано не змогли. Лише зазначили, що це зроблено для підтримання порядку в коридорах Сторожинецької мерії.

 

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ