До “Вікна Життя” вперше поклали немовля

4

Два роки тому в Сторожинецькій ЦРЛ було створено “Вікно життя” – місце, де жінка, яка опинилася в складних життєвих обставинах і не може повноцінно доглядати дитину та змушена від неї відмовитися, могла залишити дитину, щоб передати її в надійні руки.

Це єдина в області ініціатива такого роду, а зроблена вона була за кошти благодійників.

1

Два роки “Вікно” пустувало. Сьогодні зранку, 23 листопада 2016 року, спрацювала сигналізація і чергові лікарі виявили там дитину – хлопчика віком 5-7 діб. Дитина ззовні виглядала повністю здоровою. Вага майже 2,8 кг, зріст – 50 см. Немовля було охайно одягнуте та дбайливо закутане в дві теплі ковдри.

2

Як розповіла завідуюча пологовим відділенням Сторожинецької ЦРЛ Валентина Дмитрівна Манчуленко, хлопчика оглянули лікарі, після чого розмістили його в окремій дитячій палаті та проведуть йому необхідні обстеження.

3

5

В подальшому дитина буде переведена в Відділення патології новонароджених Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні, де вона пробуде приблизно два місяці.

“Хочу зауважити, що якщо мама передумає та визнає свій вчинок – вона буде мати можливість забрати цю дитину після того, як юридично доведе, що саме вона її народила.

Якщо цього не відбудеться, в подальшому дитина буде передана в Будинок немовляти і я думаю, що для цього хлопчика знайдуться хороші батьки. ” – коментує Валентина Дмитрівна

На завтра планують провести обряд хрещення і назвати дитину Михайликом.

Категорія: Важливо Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ