В ДНЗ “Сонечко” пройшло ток-шоу “Ми маленькі Українці”

2

Вчора, 23 листопада 2016 року, в Сторожинецькому ДНЗ “Сонечко” було проведене районне методичне об’єднання для вихователів старших груп та вихователів груп раннього віку.

Цікавими та змістовними були  інтегровані,комплексні, комбіновані, бінарні заняття у ясельних та старших групах. Зокрема, одним з найцікавіших занять видалося інтегроване ток-шоу “Ми – маленькі українці”, яке організували та провели вихователі старшої групи №2 “Курчатко” Швець Тетяна Михайлівна та Швець Крістіна Вікторівна.

1

3

5

6

7

Під гучні звуки фанфар діти емоційно зустріли команди суперників, так як шоу проводилось між двома командами “Вербиченька” та “Калинка”.

Основною метою даного змагання було навчання дітей в ігровій формі історії рідного краю, звичаїв українського народу, поваги до традицій предків та вивчення державних символів України.

Завдяки таким заходам у дітей розвивається інтерес до історичних подій, вміння спілкуватися, виховуються почуття приналежності до свого народу, його духовної та ментальної культури, патріотизм, шанобливе ставлення до ровесників та почуття поваги до наставників.

Під час конкурсу “Завдання від козаків” дітки показали уміння та знання з кількісної та порядкової лічби, порівнювали кількісний склад елементів двох множин, орієнтувалися на місці, класифікували об’єкти за формою та кольором, закріплювали навички обчислювання.

У конкурсі “Диво калинове, рідна наша мова”, діти демонстрували вміння виділяти перший звук у словах, знаходити відповідну схему між словом та його моделлю. Варто згадати і про конкурс “Розминка” під керуванням молодого фахівця Швець К.В., де діти показали свої знання з народознавства. Також вихователі не забули і про фізкультхвилинку, дбаючи про здоров’я дітей, їх психологічний та емоційний стан.

8

9

10

11

Вихователь старшої групи №4 Місько О.А. провела інтегроване заняття з народознавства, намалювала разом з дітьми карту України, закріпила знання дітей про рідне місто та міста України.

Музичний керівник Сорощук І.В. провела нетрадиційне комплексне заняття, на якому діти розкривали таємниці дощику за допомогою створення симфонії дощу, слухання класичної музики; дошкільнята «відвідали» картинну галерею, де познайомились з сучасними художніми творами, які відображають таке природнє явище як дощ. Сюрпризом для всіх гостей було створення живої картини “Прогулянка під дощем”.

Так як 2016 рік являється роком вивчення англійської мови, вихователь Косован Т.І. активно впроваджує цікаві інноваційні сучасні форми та методи роботи з вивчення англійської мови. Це – мнемотехніка, ейдетика, кільця Луллія, схеми-описи для складання речень, піктограми. Свої знання діти закріплюють в піснях та рухливих іграх.

12

13

14

15

16

Педагоги мали змогу спостерігати за самими маленькими вихованцями закладу, які порадували їх своєю безпосередністю.

Вихователі Мелікян Н.К., Вільк Г.М., використали в роботі з дітьми цікаві ігри, вправи з сенсорного виховання: складали ціле з частин, допомагали їжачку пошити новий одяг, білочці – сушили грибочки.

Вихователь Майсюк О.І. познайомила дітей з таким явищем як вітер. Діти залюбки гралися з вітрячками, відтворювали рухи вітру під музичний супровід. Психолог Українець О.Є. використала в роботі з дітьми акватерапію. Для створення позитивного емоційного настрою малят застосувала ігри з водою, бульбашками тощо.

17

18

19

20

21

22

23

24

Кульмінацією заходу стало відвідування виставки “З родинного джерела”. Гості мали змогу познайомитися з роботами наших сучасних майстринь живопису та вишивки – Рудої Наталії, Берник Олени та Берник Галини. Ця виставка теплом огорнула серця відвідувачів. Нестандартними техніками малювання – мастехіном і пальцями передали красу природи рідного краю.

Руда Наталя з Божою допомогою зуміла передати образи Святих, які ніби “вдивляються” в душу людей і заставляють замислитися над життєвими цінностями: любов’ю один до одного, життям в мирі та злагоді, вмінням нести добро у світ, творити, вірити у свої сили, берегти традиції української родини та українського народу.

25

26

4

Категорія: Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ