Турнір “The Last StreetBall Cup – 2016”

Цими вихідними в спортивному залі ДЮСШ по вул. Б. Хмельницького в Сторожинці відбувся ІІ Турнір “The Last StreetBall Cup – 2016”, який був організований стрітбольною командою TheLast, до складу якої входять Павло Гаврилюк, Андрій Гречка, Степан Постевка та Сергій Заблоцький. 

“Турнір був організований та проведений за власні кошти команди. Цього року формат турніру був змінений порівняно з попереднім – було прийнято рішення провести змагання в трьох вікових категоріях: молодша вікова група (1-5 класи), середня група (6-9 клас) та старші (10-11 клас), – розповідає Павло Гаврилюк. – В турнірі взяли участь більше 100 спортсменів у складі 26 команд, які були не тільки з Сторожинця, а і з інших населених пунктів району та обласного центру.”

“Дуже було приємно спостерігати за молодшою групою, які показали хорошу гру та прагнення до перемоги, не дивлячись на вік. Ціль суспільної роботи нашої команди – це популяризація та розвиток баскетболу та, особливо, стрітболу, в нашому районі серед молоді, – коментує Степан Постевка. – Приємно і водночас несподівано було побачити таку велику кількість учасників. Ми зрозуміли, що працюємо в цьому напрямку недарма.”

В молодшій віковій категорії місця розподілилися наступним чином: І місце – команда “Красна” (смт. Красноїльськ), ІІ місце – команда “Далекобійники” (м. Сторожинець), ІІІ місце – команда “ДрімТім” (м. Сторожинець).

Треба відмітити, що у більшості гравців цієї вікової категорії тренером є Сергій Заблоцький, який відмічає, що запал дітей до гри в баскетбол та стрітбол з часом тільки зростає та висловлює сподівання, що на цьому молоді гравці не будуть зупинятися і будуть досягати ще вищих результатів в майбутньому.

“На відміну від нас, у дітей зараз є більше можливостей займатися цим або будь-яким іншим видом спорту” – коментує Сергій.

В середній віковій категорії І місце зайняла команда “Ірбіс” (м. Чернівці), ІІ місце – “СтарБойс” (м. Сторожинець), ІІІ місце – “Красна” (смт. Красноїльськ).

І місце в старшій групі зайняла команда “Черепахи” (м. Сторожинець), ІІ місце – “Красавчики” (м. Сторожинець), ІІІ місце – “МакаВака” (м. Чернівці).

Під час змагань був проведений конкурс триочкових кидків, в якому перемогу здобув Ян Берчук з команди “Черепахи”.

“Фінальна гра в старшій групі між командами “Черепахи” та “Красавчики” вийшла дуже напружена та емоційна, – розповідає Андрій Гречка. – Переможець визначився тільки в овертаймі. Всі гравці показували високий рівень гри та поваги до суперників.

На цьому не збираємося зупинятися і зараз працюємо над тим, щоб в Сторожинці провести змагання вже своєї, Сторожинецької, ліги стрітболу, до якої залучити команди з усієї області.

Також маємо надію, що традиція проведення таких турнірів, як сьогодні, буде підтримуватися не тільки на ентузіазмі, а і місцевою владою!”

Категорія: Спорт
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ