Шановні краяни! Новорічні свята – не лише радість…

Будьте уважними!

Незабаром Новорічні та Різдвяні свята, що принесуть до кожного будинку радість і надію, зміни на краще в житті. Щоб наслідки від пожежі нікому не затьмарили свята, необхідно дотримуватися певних вимог пожежної безпеки. Такі вимоги є і до новорічних ялинок, ялинкових прикрас та інших виробів, які використовуються під час святкування Нового Року і Різдва.

Новий рік – це свічі, хлопавки й вогні, а ялинки, нажаль, дуже добре горять. При цьому штучні ще й виділяють отруйні речовини, швидко плавляться й “розтікаються”.

Щоб ялинка приносила тільки радість, установлювати її треба подалі від опалювальних приладів і джерел відкритого вогню – камінів, газових плит. і т.ін. Слід дотримуватися й правил електробезпеки.

Для прикраси ялинки не можна використовувати несправжні й не сертифіковані електричні вироби. Підключення гірлянд до мережі повинне виконуватися тільки за допомогою штепсельних з’єднань. При виявленні несправності в ілюмінації – нагрівання проводів, миготіння лампочок, іскріння, вона повинна бути терміново відключена.

Ваші дії при загоранні ялинки:

  • негайно її знеструмте;
  • викличте пожежників за номером 101;
  • зваліть ялинку на підлогу, щоб полум’я не піднімалось вгору;
  • накиньте на неї ковдру, засипте вогонь піском чи залийте водою (якщо це жива ялинка).

Як і в інших випадках пожежі в квартирі, не відчиняйте вікна і двері, тому що протяг більше роздує полум’я. Якщо загасити пожежу неможливо, то щільно зачиніть двері в кімнату, де виникла пожежа, і поливайте двері ззовні водою. Повідомте сусідів про виникнення пожежі, і при необхідності, виведіть людей, присутніх у квартирі в під’їзд.

Пам’ятайте, що тільки при дотриманні цих правил Ви зможете подарувати безпечне свято собі та своїй родині.

Звернення управління СБУ в Чернівецькій області до мешканців і гостей регіону напередодні Новорічних та Різдвяних свят!

Напередодні Новорічних і Різдвяних свят Управлінням СБУ в Чернівецькій області разом з іншими правоохоронними органами посилено захист об’єктів інфраструктури регіону та заходи безпеки в місцях масового перебування людей. Правоохоронці несуть службу в посиленому цілодобовому режимі, аби запобігти провокаціям і злочинам.

Управління СБ України в Чернівецькій області звертається до адміністрації підприємств, установ, закладів, а також до мешканців та гостей краю з проханням бути пильними. Просимо громадян одразу звертатися до СБУ в разі виявлення зброї, вибухових пристроїв або підозрілих предметів, надходження інформації про перебування в регіоні підозрілих осіб, про ознаки сепаратистської чи терористичної діяльності.

Повідомити відповідну інформацію можна цілодобово на телефон довіри управління СБУ в Чернівецькій області: (0372) 540204

Нагадуємо, що при виявленні підозрілого предмета  СУВОРО ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ самостійно проводити з ним будь-які дії (торкатися, нахиляти, переміщувати, підіймати та інше).

Необхідно:

  • забезпечити ізоляцію місця його знаходження наявними підручними засобами;
  • негайно повідомити чергову службу ГУ НП про виявлену знахідку, місце її розташування, час виявлення та особу, що виявила;
  • оперативно і точно виконувати всі рекомендації спеціаліста – вибухотехніка.

В разі отримання інформації повідомляти: 

  • “гаряча лінія” Управління СБ України в Чернівецькій області: (0372) 54-02-04
  •  оперативний черговий Управління ПП в м.Чернівцях: 102
  •  оперативний черговий Управління ДСНС України у Чернівецькій області: 101
Категорія: Важливо Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ