В місті відзначили 108-річчя з Дня Народження Степана Бандери

У четвер, 5 січня 2017 року, о 12:00 біля пам’ятного знаку Борцям за волю України, що знаходиться у сквері біля Центрального майдану Незалежності в Сторожинці, відбулося відзначення 108-ї річниці з Дня народження Степана Андрійовича Бандери – українського політичного діяча, одного з чільних ідеологів і теоретиків українського націоналістичного руху XX століття, голови Проводу ОУН-Б.

В заході взяли участь жителі міста, представники міської, районної влади та голова обласного Товариства політв’язнів і репресованих разом із його членами Бойко Галина Василівна.

Благочесні отці відправили заупокійну панахиду за Степано Бандерою, невинно убієнними Героями небесної сотні і героями АТО, які пожертвували життям за волю і кращу долю України.

Слово мали отець Іван, який зазначив значний вплив постаті Степана Бандери на історію і становлення України, як держави, і її народу, як свідомої нації.

Громадський активіст і волонтер Максим Пансик вказав на потребу виховання у молоді почуття патріотизму і любові до рідної землі, взявши за приклад молоді роки Степана Бандери, а саме його участь у Пласті – національній скаутській організації України і інших молодіжних організаціях.

Голова Товариства політв’язнів і репресованих Сторожинецького району Антемюк Одарка Юріївна закликала людей не забувати, а пам’ятати справжніх синів України, подвиги яких сприяли розвитку України, як могутньої держави.

Організатори заходу щиро вдячні колективу Сторожинецького районного Будинку національних культур за сприяння у проведенні заходу.

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ