До уваги підприємств: Інформація про кінцевого власника

Центр надання послуг

Шановні керівники юридичних осіб!

До 25 травня 2015 р. всі підприємства (крім державних та комунальних) зобов’язані надати державному реєстратору інформацію про свого кінцевого бенефіціарного власника.

Розкриття інформації здійснюватиметься шляхом внесення такої інформації:

  • при створенні юридичної особи — до реєстраційної картки на проведення державної реєстрації юридичної особи (форма № 1, 2);
  • для зареєстрованих юридичних осіб — до реєстраційної картки про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в єдиному державному реєстрі (форма № 4);

Розкрити інформацію потрібно про фізичну особу, яка:

  • прямо або опосередковано володіє 25 або більше відсотками частки статутного капіталу або прав голосу в юридичній особі;
  • володіє або користується значною часткою активів;
  • має вирішальний вплив на результати голосування і формування складу керівництва;
  • має право вирішального впливу на вчинення правочинів, які визначають умови господарської діяльності.

За ненадання інформації про вигодоодержувачів (кінцевих бенефіціарних власників (контролерів)) передбачена адміністративна відповідальність, а саме:
Відповідно до статті 166 11 Кодексу України про адміністративні правопорушення, неподання юридичною особою державному реєстратору передбаченої Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» інформації про кінцевого бенефіціарного власника (контролера) юридичної особи – тягне за собою накладення на керівника юридичної особи або особу, уповноважену діяти від імені юридичної особи (виконавчого органу), штрафу від трьохсот (5100 грн.) до п’ятисот (8500 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також звертаємо Вашу увагу на те, що особи, винні у внесенні до установчих документів або інших документів, які подаються державному реєстратору, завідомо неправдивих відомостей, несуть відповідальність, встановлену законом.

Підстава: Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кінцевих вигодоодержувачів юридичних осіб та публічних діячів», Закон України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму».

За більш детальною інформацією звертатись за телефоном 2-12-49.

Джерело: начальник відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб–підприємців, легалізації об’єднань громадян реєстраційної служби Сторожинецького районного управління юстиції Філіпович Н.Я.

Категорія: Економіка
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ