В Банилові-Підгірному учнів та їх батьків вчили вчитися

У сім’ї шліфуються найтонші грані
людини – громадянина, людини – трудівника,
людини – культурної особистості
В.О.Сухомлинський

Вплив сім’ї на дитину унікальний, а багато в чому й незамінний. В сім’ї особистість формується в природних умовах, бо вихователі – найближчі  й найдорожчі для дитини люди, з якими вона постійно спілкується і яким повністю довіряє. Сім’я – це джерело, водами якого живиться повноводна річка нашої держави.

А тому виховання в сім’ї є першоосновою розвитку дитини. Стаття 59 Закону України “Про освіту” покладає на батьків відповідальність за фізичне здоров’я і психічний стан дітей, створення належних умов для розвитку їх природних здібностей.

Значну роль у вихованні школярів варто відвести спільним діям гімназії і сім’ї, ефективність яких залежить від особливостей організації роботи з батьками в сучасній школі. І важливо, щоб батьки і вчителі стали партнерами, активними співучасниками великого творчого процесу виховання учнів, що дозволяє реалізувати виховну мету загальноосвітнього навчального закладу.

Виховання дітей у сім’ї потребує від батьків глибоких знань і врахування їх вікових особливостей. Це повною мірою сприяє формуванню в дітей уміння міжособистісного спілкування та підготовки їх до життя.

Спільником сім’ї у розв’язанні важливих задач вихо­вання дитини є вчитель. Мудрість шкільної і батьківської педаго­гіки в тому, щоб спільними зусиллями наполегливо і послідовно вчити дітей вищої людської радості корисливого творення добра для людей.

Відповідно до плану роботи Банилово-Підгірнівської гімназії, з метою виховання почуття поваги до родинних традицій, формування поняття про родинні цінності  з 1 до 31 січня 2017 року у цьому навчальному закладі проводився місячник родинного виховання.

В межах місячника родинного виховання було проведено заходи:

  • виховні години “Моя родина” (Мотовилець С.М.), “Шануй батька й неньку” (Татарин Т.В.);
  • тренінг “Усвідомлене й відповідальне батьківство” (для учнів 11 класів, практичний психолог);
  • оформлено інформаційний стенд “Батьківський порадник”, “Десять золотих правил для батьків”;
  • проведено тестування та анкетування батьків: “Які ви вихователі?”, “Вільний час моєї дитини”, “Здібності вашої дитини”;
  • роведено батьківський всеобуч: “Заради чого вчаться діти?” (1-Б клас, Мартинюк Л.Л.), “Родинні цінності” (7-Б клас, кл.кер. Лисенко Т.І.), “Профорієнтація – що це?” (9-А клас, кл.кер. Унгурян А.Й.), “Роль сім’ї в моральному вихованні дітей” (5-А клас, кл.кер. Полянська В.С.), “Виховання у дітей інтересу до читання” (Німчук І.В., Мотовилець Л.В., 3 кл.), тренінг “Світ батьків – світ дітей” (Марфюк І.В., 2-Б клас), збори-практикум “Як правильно виконувати домашнє завдання?” (Абрамчук А.С., 2-А клас )

Підсумком місячника сімейного виховання став круглий стіл, під час якого класні керівники в змістовних доповідях, з демонстрацією наочності розповіли про роботу в цьому напрямку.

Отже, відроджуймо родинні звичаї, прищеплюймо нашим дітям любов і повагу до найсвятішого – до родини!

Джерело: ЗДВР А.В. Максимюк

Категорія: Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ