Сторожинчанин встановив новий рекорд області з легкої атлетики

Микола Конечний

 

Учень Сторожинецької ДЮСШ Микола Конечний за останні два роки вшосте поновив рекорд області з легкої атлетики.

З 29 січня по 1 лютого 2017 року Запоріжжі проходив чемпіонат України з легкої атлетики у приміщенні, на якому було встановлено новий рекорд області з бігу на 200 метрів серед юнаків 15 років. Результат – 23,83 секунди, що відповідає першому розряду. Микола посів 6 місце зі 109 учасників змагань.

За 14 днів до свого 16-річчя Микола встановив у цій віковій групі ще один рекорд області.

В перший день змагань, зранку, сторожинчанин показав результат 52,98 секунди з бігу на 400 метрів, що давало змогу боротися в півфіналі, показавши 4 результат з усіх 13 забігів, де змагалося 49 учасників.

У другій половині дня він пробіг тих же 400 метрів за 53,19 секунди і посів загальне 5 місце, що досадно, так як у фінал входили тільки 4 кращих спортсмени.

Другий день змагань приголомшив усіх ще більше. Одна із учасниць змагань по стрибках у висоту випадково вийшла на бігову доріжку через помилку суддів саме тоді, коли пробігав Микола у забігу на 200 метрів. Наш спортсмен лідирував, а зіткнувшись з нею – впав. Відповідно до правил змагань судді надали спортсменові можливість перебігти цю дистанцію самому, без суперників, де Микола і встановив рекорд, але за результатом пройшов у фінал групи “Б”, так як знов зайняв 5 місце зі 109 учасників. У фіналі групи “Б” фінішував третім, падіння далося взнаки.

Цікавим та значущим для Сторожинецької ДЮСШ є те, що на цих змаганнях виступали далеко не повним складом команди (тільки три учасника), тоді як залік визначався за кращими показниками результатів 6-ти учасників ДЮСШ.

Наша спортивна школа неофіційно посіла 25 місце з 58, так як не подали заявку до заліку команд ДЮСШ, а тільки до заліку серед команд областей. Склад команди області – 7 учасників, з яких троє зі Сторожинецького району. Неповний склад команди зумовлений відсутністю фінансування. В загальному область посіла 22 місце, набрала 83 залікових очки, 47 з яких принесли спортсмени Сторожинецької ДЮСШ.

У складі команди області, окрім Миколи Конечного, брали участь: Іонашко Антоніна, з бігу на 400 та 800 метрів, яка також встановила на цих дистанціях 2 рекорди району для приміщень по середній віковій групі та Пантя Аліна з бігу на 1500 та 3000 метрів. Кращі результати дівчат увійшли у двадцятку результатів на кожній дистанції, залік давали тільки перших 24 учасника.

Спортивний сезон 2017 року не погано розпочався для Сторожинецької ДЮСШ освіти. Від Миколи чекаємо нових рекордів у віковій групі 17 років та призових місць. Великий потенціал є у підростаючої зміни, чекаємо їх виступів на обласних та всеукраїнських змаганнях.

Всі бажаючі, реалізувати себе на бігових доріжках та дисциплінах легкої атлетики та в інших видах спорту мають таку можливість, окрім легкої атлетики в ДЮСШ є ще три ігрових види спорту: волейбол, футбол та баскетбол.

Джерело: директор Сторожинецької ДЮСШ С.І. Москалюк

Категорія: Спорт
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ