Майбутнім абітурієнтам Сторожинеччини щодо ЗНО-2017

ЗНО-2017З 6 лютого  2017 року  розпочалась реєстрація осіб для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні 2017 року та триватиме  до 17 березня 2017 року.

Зовнішнє незалежне оцінювання проводиться з метою забезпечення права на рівний доступ до вищої освіти та оцінювання відповідності результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, державним вимогам.

Охочі взяти участь у зовнішньому незалежному оцінюванні зможуть сформувати та роздрукувати реєстраційну картку, що є одним з обов’язкових документів для здійснення реєстрації за допомогою сервісу «Зареєструватися», розміщеному на офіційному сайті Українського центру (testportal.gov.ua)

Випускники 2017 року, заповнюючи реєстраційну картку в загальноосвітньому навчальному закладі, мають вказати предмети, із яких їм буде зараховано результати ЗНО як оцінки за державну підсумкову атестацію (ДПА). Перший обов’язковий предмет – українська мова.

Другим обов’язковим предметом учасник може обрати або математику, або історію України. Третій – із запропонованого переліку, з яких буде проводитися тестування 2017 року (математика, історія України, іспанська, французька, німецька, російська, англійська мови, біологія, географія, фізика, хімія). Тобто, для зарахування оцінок державної підсумкової атестації можна обрати й математику, й історію України та пройти ЗНО з цих предметів. Вибір предметів залежить від самого учасника та його планів щодо подальшого навчання. Адміністрації шкіл не можуть впливати на вибір предметів ДПА.

Після створення реєстраційної картки майбутній учасник ЗНО має сформувати комплект реєстраційних документів, який випускники поточного року подають до закладу, в якому навчаються, а випускники минулих років та учні (слухачі, студенти) професійно-технічних, вищих навчальних закладів надсилають (рекомендованим листом) на адресу Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти, вказану в контрольно-інформаційному листі. Перелік документів, необхідних для реєстрації, буде розміщено на сайті Українського центру в розділі «Процедура реєстрації».

Особа, яка успішно пройшла реєстрацію, отримає від регіонального центру сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання, інформаційний бюлетень та реєстраційне повідомлення учасника ЗНО. Ці документи будуть надіслані випускникам поточного року до закладу, в якому вони навчаються. Випускникам минулих років та учням (слухачам, студентам) професійно-технічних, вищих навчальних закладів – за адресою,

Зміни до реєстраційних даних можна вносити до 31 березня.

Для кожного зареєстрованого абітурієнта на веб-сайті Українського центру оцінювання якості освіти створюється інформаційна сторінка, доступ до якої здійснюється за номером Сертифіката та пін-кодом указаним у ньому.

24 січня 2017 року набув чинності спільний наказ МОН та МОЗ «Деякі питання участі в зовнішньому незалежному оцінюванні та вступних іспитах осіб, які мають певні захворювання та/або патологічні стани, інвалідність», яким затверджено Перелік захворювань та патологічних станів, що можуть бути перешкодою для проходження зовнішнього незалежного оцінювання; Перелік особливих умов, що створюються для таких осіб тощо.

Особи, які потребують створення особливих (спеціальних) умов для проходження тестування, реєструючись для участі в ЗНО, мають вказати це під час заповнення реєстраційної картки, зазначити номер форми 086-3/о і дату її видачі органом або закладом охорони здоров’я.

Форму 086-3/о слід подати разом з іншими реєстраційними документами. Зокрема, цього року під час додаткової сесії особи з порушеннями зору отримають можливість виконувати завдання сертифікаційної роботи у зошитах, текст яких надруковано збільшеним шрифтом, особам з порушеннями слуху буде надано додатковий час для виконання сертифікаційної роботи (до 30 хв. залежно від предмета).

У 2017 році для вступу до вищого навчального закладу (ВНЗ) абітурієнти подають сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання 2016 та 2017 років. Кожен учасник ЗНО має право скласти тести не більш як із чотирьох навчальних предметів. Основну сесію ЗНО буде проведено з 23 травня до 16 червня, додаткову – з 3 до 12 липня.

З детальною інформацією можна ознайомитись на офіційному сайті Українського центру оцінювання якості освіти (testportal.gov.ua), або звернутись до уповноваженої особи  ІФРЦОЯО за організацію та проведення ЗНО в Сторожинецькому районі (методист РМК УОСМС) Багрій Валентини Миколаївни (2-29-25, 2-21-99).

Не відкладайте реєстрацію на останні дні. Бажаємо успіхів!

 

Категорія: Інформація Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ