В Сторожинці вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

Інсталяція з тих предметів, які стали символами Майдану – автомобільні шини, захисний шолом, льодоруб та вервечка

Вчора, 20 лютого 2017 року, біля стели “Герої Підгір’я” в Сторожинці вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні – тих, хто загинув три роки тому на Майдані Незалежності в Києві, відстоюючи право на вільне життя та європейський розвиток нашої країни.

Жителі міста, працівники та керівники організацій і установ, з самого ранку покладали лампадки та живі квіти до підніжжя пам’ятного знаку “Борцям за волю України” та стели “Герої Підгір’я”.

По обіді містяни зібралися на заупокійну літію, щоб спільно помолитися за душі полеглих. Про хвилину мовчання сповістив гучний звук сигналів автомобілів “AutoClub м. Сторожинець”.

Біля пам’ятника Тарасу Шевченку була оформлена інсталяція з тих речей, які стали символом Майдану – автомобільні шини, захисний шолом, льодоруб та вервечка, яка тоді, три роки тому, під час страшних буремних подій вважалася оберегом для людей, які свідомо стояли за волю.

Також в цей день були приспущені державні прапори на будівлях і до них на знак трауру була прикріплена чорна траурна стрічка.

До вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні долучилися представники “AutoClub м. Сторожинець”

Школярі в пам’ять про полеглих лампадками та свічками виклали на міському Майдані Незалежності слова, якими проводжали загиблих: “Герої не вмирають!”.

Як символ єдності та миру всі присутні на площі взялися за руки та виконали Державний Гімн України.

Містяни лампадками та свічками виклали на Майдані Незалежності слова “Герої не вмирають!”

Категорія: Важливо Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ