Мова – неоціненний скарб, який дали нам наші предки

Із тисяч мов, які існують на планеті, найдорожчою для кожного є його рідна мова. У ній – історична доля, духовна могутність та національна суть. З нагоди відзначення Міжнародного дня рідної мови в Банилово-Підгірнівській гімназії було проведено низку тематичних навчально-виховних заходів, присвячених Міжнародному дню рідної мови, до проведення яких долучилася вся гімназійна родина.

Вчителі української мови та літератури (Гольба М.В., Баранович В.В., Масіян С.Д., Унгурян А.Й., Угрін Т.І.) провели виховні заходи на тему: “21 лютого – День рідної мови”.

В гімназії бібліотекар Ірина Василівна Баланюк оформила виставку літератури “Мова – найцінніший скарб народу” та малюнків “Наша мова калинова”.

Учні декламували вірші про рідну мову, присвячені значенню мови в житті суспільства, статусу державної та національної мови та важкої історії, що зазнала наша мова на своєму тернистому шляху.

У гімназії оформили виставку літератури “Мова – найцінніший скарб народу” та малюнків “Наша мова калинова”

Однак, попри всі перешкоди, для багатьох мільйонів людей вона була і є рідною, є мовою їхніх дідів, батьків і буде також мовою їхніх дітей. Педагоги та школярі вірять, що краса і сила української мови пригорне до себе серця мільйонів інших людей.

Проведені заходи сприяли вихованню в учнів почуття любові до рідної мови, гордості за свій народ, розвивали творчі здібності дітей, їх зв’язне мовлення.

Категорія: Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ