ДСНС застерігає від спалювання стерні та сухої рослинності

Спалювання сухої рослинності

З приходом весни відмічені непоодинокі випадки спалювання сухої рослинності, що призводить до значного забруднення атмосферного повітря, погіршення якості земельних ресурсів, наносить велику шкоду довкіллю, загрожує виникненням лісових пожеж та загорянням житлових будинків.

Якщо спалювати суху траву на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, дим і вогонь здатні спричинити замикання електроліній, а це призведе до відключення електропостачання населених пунктів.

Значна кількість диму від випалювання сухої рослинності та її залишків впливає і на стан здоров’я людей – сприяє збільшенню кількості захворювань органів дихання й очей, захворювань серцево-судинної системи.

Пам’ятайте, що нехтування правилами пожежної безпеки тягне за собою адміністративну відповідальність!

Згідно з Адміністративним кодексом України, за самовільне спалювання рослинних решток на громадян накладається штраф в сумі від 170 до 340 грн., а на посадових осіб – від 850 до 1190 гривень.

Сторожинецький районний відділ Управління ДСНС України у Чернівецькій області закликає мешканців району припинити безконтрольне випалювання сухої рослинності!

Також, щоб запобігти пожежам від палаючої трави або стерні, слід завчасно проводити роботи по створенню протипожежних смуг, постійно очищувати території від сухої трави і горючого сміття.

Джерело: Сторожинецький районний сектор ДСНС України у Чернівецькій області.

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ