Захід для матерів “Найдорожча жінка в світі”

Громадська організація батьків дітей-інвалідів “Богдан” 8 Березня провела захід для матерів дітей “Найдорожча в світі жінка”, куди було запрошено 65 жінок з різних сіл та об’єднаних територіальних громад району. Матері мали можливість знову зустрітись, поспілкуватися, привітати одна одну, потішити та в чомусь розрадити.

Голова Сторожинецької РДА Ярослав Бартош звернувся з привітальним словом до всіх присутніх жінок і привітав їх з 8 Березня та побажав їм великого терпіння та здоров’я. Він нагадав, що Сторожинецький район як існував, так і залишився, і запевнив голову ГО “Богдан” Галину Токар, що причин для хвилювання у зв’язку з децентралізацію немає і що саме ті організації, які об’єднують громадян, повинні і надалі існувати.

Заступник голови райради Володимир Філіпович також приєднався до привітальних слів і пообіцяв надалі знайти фінансування для тих сіл, котрі залишилися при районні раді. Голова Сторожинецької громади Микола Карлійчук разом з першим заступником Петром Брижаком завітали з квітами, щоб привітати жінок-матерів. Від мерії пообіцяли фінансово підтримувати та всіляко сприяти роботі ГО “Богдан”.

Можна сказати, що це частково виконано, адже міська рада заклала в бюджет 50 тис.грн. на фінансову підтримку громадської батьків організації дітей з інвалідністю “Богдан”, за що присутні були дуже вдячні, знаючи про те, що їхні діти будуть мати можливість і надалі брати участь у різних культурних заходах при ГО “Богдан”.

Голова Красноїльської громади Степан Драгун привітав присутніх та своїх жінок-односельчан на румунській мові. Звичайно, це було приємно, оскільки ще ніхто ніколи на на подібних заходах до них не звертався по румунськи. Від Красноїльської громади також пообіцяли закласти в бюджет фінансову програму про підтримку ГО “Богдан” в сумі 25 тис.грн.

Василь Тодеринчук, голова Великокучурівської громади, привітав жінок з святом та пообіцяв фінансове сприяння діяльності організації.

Як повідомила одна з Красноїльських матерів, Валентина Горащук, на заході були відсутні їх колеги з Чудейської громади, котрі щоразу гуртувалися, збиралися і їхали на такі заходи чи то з дітьми, чи самі і які є одні із перших членів “Богдану”. На святкуванні зазначили, що всі фінансові непорозуміння владнаються і вони, як і раніше, будуть активними учасниками всіх заходів. Адже інколи для членів ГО “Богдан” не так важлива допомога в 100 чи 200 гривень, як надана можливість дітям приймати активну участь в різних культурних та розвиваючих заходах.

“Головна мета ГО “Богдан” – це адаптація дітей з інвалідністю в суспільстві. Це надана їм можливість проявляти свої здібності та творчість, – ділиться Галина Токар, голова організації. – На превеликий жаль, в Сторожинецькому районі на кінець 2016 року було зареєстровано близько 550 дітей з інвалідністю, різними фізичними та психологічними вадами, а це говорить про те, що з кожним роком все збільшується інвалідність в дитячому віці…”

Звернувшись до всіх жінок та гостей, Галина Василівна щиро подякувала всім присутнім за розуміння та підтримку.

Категорія: Події Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ