В Сторожинецькому лісгоспі розпочинають весняну лісокультурну кампанію

Саджанці в лісгоспі

Посів ялиці білої на розсадику Верхньопетрівецького лісництва

В Сторожинецькому лісгоспі розпочинають весняну лісокультурну кампанію, на проведення якої підприємство спрямовує більше 0,6 мільйона гривень власних надходжень.

Лісокультурними заходами сторожинецькі лісівники охоплять 1,24 тисячі гектарів лісового фонду – це один з найбільших показників в країні. Зокрема, передбачено догляд за молодими лісами, створеними спеціалістами лісгоспу у попередніх роках, сприяння природному поновленню лісу, а також заліснення 48 гектарів.

В гірських лісах висаджують більше буку звичайного і ялиці білої, в рівнинних – дубові діброви, для яких на Сторожинеччині гарні природні умови. Саджанці – свої, з розсадників, які є у кожному з 10 лісництв підприємства.

“Щорічно вирощуємо в них 600 тисяч стандартних сіянців, – розповідає Вадим Яковишин, кандидат сільськогосподарських наук, інженер лісових культур Сторожинецького лісгоспу. – На площі у три гектари є родинна плантація дуба звичайного. В Петрівецькому лісництві – клонова плантація ялиці білої з плюсових дерев. Працюємо над створенням клонової плантації модрини європейської”.

Науковий супровід лісокультурним заходам надають вчені Чернівецького національного університету та Українського НДІ гірського лісівництва, що у Івано-Франківську.

Загалом цього року підприємства Чернівецького обласного управління лісового господарства створять нові лісокультури на 657 гектарах державного лісфонду Буковини. Якісні саджанці основних лісоутворюючих порід надходять з 82 розсадників, що функціонують на базі держлісгоспів області.

 

Категорія: Новини району Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ