В Кам’янському ДНЗ “Сонечко” відбувся “День театру”

У залі гасне світло –
Казка починається,
Дітвора у казочці
Мудрості навчається

У будь-якому віці в казках можна відкрити щось таємне і хвилююче. Слухаючи їх у дитинстві, людина несвідомо накопичує цілий “банк життєвих ситуацій”, тому дуже важливо, щоб усвідомлення “казкових уроків” починалося з раннього віку, з відповіді на запитання: “Чого нас вчить казка?”

Залучення до театру дітей дошкільного віку пов’язано в основному з виставами – казками. Враховується інтерес дітей до цього жанру, доступність дитячому сприйняттю, а також суспільне значення казки для морального і естетичного виховання дітей. Через зміст казок виховуються у дітей морально-духовні чесноти: доброта, щедрість, людяність, взаємодопомога та колективізм. Найбільш доцільною формою роботи у цьому напрямку вважається театралізована діяльність.

До Міжнародного дня театру в Кам’янському дошкільному навчальному закладі “Сонечко” в усіх вікових групах проведено бесіди з дітьми про театр, правила поведінки в ньому, спільно з батьками облаштовано виставку та були показані театральні вистави за участю дітей.

Діти отримали квитки на театральні вистави “Вовк та семеро козенят” (ясельна група, вихователі Захарюк С.Н., Паламарчук О.П.); “Теремок” (ІІ молодша група, вихователі Молдован М.А., Крушняк Т.В.); “Солом’яний бичок” (середня група, вихователі Нагірняк Г.Г., Думитрюк Л.В.), “Пан Коцький” (старша група, вихователі Гідора Д.Г., Васківчук О.М.). Співали пісню “В залі йде вистава” – слова і музика музичного керівника Довбенчука І.І.

Гра юних акторів, неперевершений музичний супровід та чудові декорації, занурили малих глядачів в чарівний світ театру та залишили по собі неймовірні враження від побаченого.

У музичній залі
Теж сьогодні казка:
Любі наші глядачі
Плескайте будь-ласка!

Категорія: Культура Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ