Літературний вечір в честь Григорія Бостана

Літературний вечір

У неділю, 17 травня у с. Буденець у приміщенні загольноосвітньої школи І-ІІ ст. відбувся літературний вечір, присвячений 75-річчю від дня народження поета, педагога, фольклориста Григорія Бостана. На початку ведуча заходу Савчук Моніка ознайомила присутніх з життєвим і творчим шляхом поета, його досягненнями. Учні 5-6 кл. декламували вірші, а учениця 10 кл. Арделян Михаєла виконувала пісні “Хата моя”, “Я бажаю вам добра”.

Багато теплих слів про Григорія Бостана ми почули від сестри поета Бабюк Флоарі Флорівни (яка працює вчителькою румунської мови і літератури у Буденецькій школі). Вона розповіла присутнім, яким вона пригадує брата і поділилась своїми спогадами з їхнього спільного дитинства. На вечорі також була присутня і народна поетеса, жителька села Буденець Олена Федоряк, яка декламувала свої власні вірші, присвячені Григорію Бостану та висловила свою велику повагу до його творчості і діяльності.

А почесними гостями свята були Ілля Зегря – поет та письменник , голова спілки румунських письменників у м. Чернівці, член спілки письменників України, Румунії та Молдови; Василь Терицану – директор центру румунської культури “Євдоксії Хурмузакі”, член спілки письменників України, Румунії та Молдови, поет, громадський діяч, депутат обласної ради; Сімеон Гочу – письменник і перекладач, член спілки письменників України. У своїх виступах вони підкреслили наскільки великою особистістю і водночас простою був Г. Бостан, адже він нам залишив десятки наукових праць, збірок віршів та Буковинського фольклору. Також зазначили, що всі ми повинні шанувати його пам’ять бо таких неординарних особистостей не так і багато у нашому районі, тим паче у с. Буденець. Тому наприкінці вечора по вшануванню пам’яті Г.Бостана, було висловлено побажання-клопотати про  присвоєння школі с. Буденець імені Григорія Бостана.

На святі також була присутня і Лугина І.Г. – директор Централізованої Бібліотечної Системи. Захід організувала завідувач бібліотеки-філії № 8 с. Буденець Думитрашкевич О.О.

Була оформлена книжково-ілюстративна виставка творів Г. Бостана, на якій були представлені і книги з домашньої бібліотеки Бабюк Ф.Ф.

Наприкінці вечора відомі буковинські письменники подарували свої книги у фонд сільської та шкільної бібліотек.

Джерело: Сторожинецька ЦБС

Категорія: Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ