В “Юності Підгір’я” відбувся районний етап конкурсу “Земля – наш спільний дім”

Кожного дня ми намагаємося зробити щось корисне для себе і зовсім не замислюємося над тим, що ми робимо з навколишнім середовищем, коли дбаємо лише самі про себе.

На жаль, природа реагує на наше втручання, але зовсім не вдячністю, а навпаки, відокремлює наше з нею спільне існування. Ми, не питаючи, чи можна взяти – беремо і не запитуючи, чи візьме вона – даємо природі бруд, сміття, які їй не потрібні! Таким чином змінюється все навкруги, змінюються екосистеми, змінюються ландшафти!

19 квітня 2017 року в ЦЕВ «Юність Підгір’я» відбувся районний етап конкурсу «Земля – наш спільний дім», учасниками якого стали екологічні агітбригади зі Старожадівської ЗОШ І-ІІ ст., Кам’янської ЗОШ І-ІІІ ст., Чудейської ЗОШ І-ІІІ ст. №1, Банилово-Підгірнівської гімназії. Цьогоріч було обрано тему Всеукраїнського конкурсу команд екологічної просвіти  – «Ландшафти, як середовище життя та об’єкти охорони». Організував конкурс Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді.

На районній сцені учасники конкурсу показали потужний потенціал, відкритість, мобільність, демократичність, гуманістичність, а також мали можливість показати свою майстерність у висвітленні актуальної екологічної проблеми.

Метою цього конкурсу є активізація екологічного руху в Україні, доведення інформації про те, що кожна свідома людина повинна обов’язково мати загальне уявлення про особливості сучасного екологічного стану, а також про основні напрямки державної політики у галузі охорони навколишнього середовища, використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки.

Журі зазначило, що виступи були виразні, чуйні, цікаві, з почуттям гумору, інформаційні, наукові та неординарні. Була зрозуміла актуальність освітлюваних тем – екологічних проблем населених пунктів, а саме проблема збереження ландшафтів Сторожинеччини. Продемонстровано достатній рівень акторської майстерності учнів. Виступи були оригінально оформлені, театралізовані та костюмовані, з елементами народної творчості.

Наступним етапом роботи буде участь у обласному етапі конкурсу, який відбудеться 27 квітня!

Бажаємо успіху юним екологам!

Джерело: Сторожинецький ЦЕНТУМ

Категорія: Культура Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ