Гуртківці ЦЕНТУМ дослідили Банилово-Підгірнівське урочище “Каміння”

Минулими вихідними гуртківці Сторожинецького ЦЕНТУМ, що діє на базі Банилово-Підгірнівської гімназії, побували у поході за маршрутом “Гімназія – урочище “Каміння”.

Завдяки тому, що протягом дня була гарна погода, захід видався дуже вдалим. Гуртківці під керівництвом педагогів провели дослідження на наявність лікарських рослин та представників тваринного світу – зібрали невелику кількість лікувальних квітів і трав для того, щоб під час привалу приготувати корисний чай, адже так на практиці учні можуть використати набуті знання під час теоретичних занять.

Учні спостерігали за поведінкою мурашок у ялиновому лісі, багато дерев якого було пошкоджено шкідниками. У березовому гаю знайшли три синьокорені – це перші їстівні гриби у нашій місцевості.

Перша зупинка на відпочинок була біля великого двохсотлітнього дуба, потім маршрут пролягав руслом річки Дунавець, де гуртківці спостерігали представників земноводних: різних видів жаб, ящірок.

Зустрічаючи по дорозі якусь пташку, тварину чи рослину, керівники гуртків пояснювали учням про їхню користь та різні цікаві факти про них. Найбільше дітей зацікавила розповідь Настасії Василівни про лікувальні чаї, Андрій Васильович розповів багато про лісових мешканців і разом з гуртківцями розглядали сліди диких кабанів на сінокосі.

Також з нами була присутня Полянська В.С., яка є класоводом 5 класу, учні якого відвідують гурток “Екологічне краєзнавство”.

Важливий етап походу – розведення вогнища та приготування обіду. Тут ініціативу проявила Валентина Сільвестрівна і під її керівництвом дівчата приготували смачний обід, а Полянська Анна та Попович Інеса заварили лікувальний чай. Завдання хлопців було у розведенні збори дров та розведенні багаття.

Основним етапом заходу стало дослідження самого урочища – воно знаходиться на вершині гори і є надзвичайно мальовничим. Додому діти з педагогами поверталися іншим маршрутом – через вершину “Лисої гори”. Похід залишив у учасників лише позитивні емоції!

Категорія: Дозвілля
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ