Тиждень вишиванки. В Сторожинецькій ЗОШ №3 провели флеш-моб та години спілкування про вишиванку

Сторожинецька ЗОШ І-ІІ ступенів №3 охоче долучилися до проведення тематичних заходів в рамках Тижня вишиванки, метою яких є формування ціннісного ставлення до вишивки та поваги до людей, які зберегли історичну пам’ять на полотні.

Нині надзвичайно актуальним є вираження патріотизму, національної свідомості через вишиванки. Українські звичаї та традиції завжди мають залишатися в пам’яті молодого покоління.

В акції взяли участь не лише учні, а й усі вчителі, батьки та персонал школи. У холі школи учнями та їх класними керівниками була створена справжня виставка української народної вишивки.

Проведення заходів продемонструвало, що школярі разом зі своїми батьками відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу.

В четвер відбулася урочиста лінійка, присвячена відкриттю Тижня вишиванки, на якій учням був продемонстрований відеокліп про символіку узорів на вишиванці та різновиди вишиванок. Учні мали можливість ознайомитися з фотовиставкою “18 травня – День вишиванки, свято національної єдності”.

Цього ж дня у початковій школі був проведений захід з участю батьків “Мамина сорочка – генетичний код мого роду, мого коріння”.

До Тижня вишиванки учні готувалися заздалегідь. З ініціативи дітей під керівництвом педагога-організатора відбувся танцювальний флешмоб “Вишиванка єднає нас”.

Оскільки в українському фольклорі існує велика кількість пісень, то з метою залучення дітей до кращого пізнання творчості українського народу вчителем музики було проведено “Пісенне перевесло”.

Для учнів початкової школи було проведене свято “Чарівна краса вишиванки”. Класні керівники 5-9 класів у свою чергу провели години спілкування “Єдність покоління у любові до Христа і хрестика”.

Неймовірну кількість вражень учні отримали від зустрічі з народним умільцем, прабабусею однієї з учениць, Дащук Оленою Іллівною. Пані Олена має величезну колекцію робіт і залюбки поділилася з учнями своїм досвідом.

Джерело: педагог-організатор Павел Я.І.

Категорія: Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ