Наші краяни взяли участь у конкурсі дитячо-юнацької журналістики “Прес-весна на Дніпрових схилах”.

Нещодавно в Києві проходив ХV Міжнародний фестиваль-конкурс дитячо-юнацької журналістики “Прес-весна на Дніпрових схилах” на тему: “Без мови немає народу, а без пісні немає душі”, у якому взяла участь команда юних фото- та відеоаматорів студії “Фокус” Сторожинецького центру дитячої та юнацької творчості на базі Банилово-Підгірнівської гімназії – Селескерова Яна (радіо- та телеведуча), Бурачук Анна (оператор відео монтажу та фотоаматор), Мотовилець Ангеліна (звукорежисер та фотоаматор), Петрович Тетяна (відео оператор та фотоаматор), Палічук Богдана (фотоаматор), Петращук Кароліна (звукорежисер та фотоаматор).

В загальному у фестивалі прийняли участь 140 команд з України, Білорусії, Польщі, Китаю, Японії, Америки, Марокко, Перу, Франції та інших країн.

Захід розрахований на талановиту молодь, яка мріє в майбутньому стати журналістами, кінооператорами, телеведучими, операторами комп’ютерної техніки тощо.

Фестиваль проводився по різноманітним номінаціям, а саме: телефільми, телепрограми, відео кліпи, фоторепортаж, радіопрограми, газети, АТІ програми та інших.

Команда Сторожинецького центру дитячої та юнацької творчості фото- відеостудії “Фокус” виступала у номінаціях “Телефільм”, “Телепрограма”, “Відеокліп”, “Радіопрограма”, “Фоторепортаж”.

Для учасників конкурсу був організований бліц-конкурс фільмів, радіопрограм, фоторепортажу, газети та екстремальна журналістика під назвою “Ігри патріотів”, де учасникам надавалося 1,5 години для подолання 21 перешкоди – переправи через канати, подолання різноманітних перешкод, розкладання туристичного намету, надання першої медичної допомоги, конкурс танців та інше. Наша команда зайняла почесне ІІІ місце серед учасників.

В загальному, сторожинчани повернулися з перемогами: шість І місць, три – других та одне ІІІ місце.

На даний час команда готується до Всеукраїнського фото та відео конкурсу “Первоцвіт Бойківщини”, який проходитиме у червні у місті Болехів Івано-Франківської області, та до фестивалю “Кришталеві джерела – 2017”, який відбудеться у серпні в столиці.

Джерело: керівник дитячої студії “Фокус” Місікевич Іван Танасійович.

Категорія: Дозвілля
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ