Юні таланти Сторожинеччини відвідали XV Міжнародний форум “Золотий мольберт”

У Міжнародний день захисту дітей, для талановитої молоді всієї України на Львівщині був організований дитячий пленер “Золотий мольберт. Слідами митрополита Андрея Шептицького”. У заході взяли участь учні Сторожинеччини на чолі з вчителем образотворчого мистецтва Сторожинецької ЗОШ І-ІІ ступенів №3 Павел Яною Іллівною  та вчителем історії Сторожинецького районного ліцею Слободською Надією Іванівною.

Завдяки ідеї та організації Львівської дитячої галереї мистецтв, допомозі відомих художників України та підтримці FRESHPR, захід розпочався благословенним екуменічним Молебнем за дар життя дітей та мир в Україні, який відправляв архієпископ львівський митрополит Ігор (Возняк) у соборі Святого Юра у Львові.

Далі стартувала естафета миру “Мистецька хвиля миру дітей України” з площі Святого Юра у Львові та урочистою ходою прямувала до Національного музею ім. Андрея Шептицького. У святковій ході делегати Сторожинеччини гідно представляли Чернівецьку область. Найбажанішим дійством цього дня була урочиста церемонія нагородження учасників у Дзеркальному залі Львівського національного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької.

Учасники форуму після церемонії нагородження мали можливість відвідати Національний музей ім. Андрея Шептицького, здійснити мандрівки Музеєм народної архітектури та побуту, Стрийським парком, вечірнім трамваєм та вулицями старовинного міста Лева.

Категорія: Дозвілля Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ