Методи підтримки бізнесу по Сторожинецьки

Підприємці Банилова-Підгірного обурилися періодичною появою в селі “летючого торговця”. Як вони самі зазначили в заяві на ім’я голови громади Миколи Карлійчука, “автомобіль … білого кольору, зупиняється через кожні 10 метрів і торгує різними товарами, навіть ліцензійними (тютюн і спирт)”.

Також в заяві зазначено, що підприємцями поповнюється бюджет та створюються нові робочі місця і вони просять розібратися з питанням законності стихійної торгівлі продуктами харчування “з коліс” в селі. Підпис під зверненням поклали більше 20 осіб.

Реакція міської ради більш ніж дивна – замість того, щоб зібрати підприємців та провести з ними консультації щодо покращення бізнесового клімату в громаді, розробки методів підтримки малого та середнього бізнесу, знаходження спільних шляхів покращення інвестиційного клімату або ж бодай-як, навіть морально, підтримати людей, які ще хочуть в Сторожинецькій громаді займатися бізнесом, мерія провела робочу зустріч з підприємцем і зазначила, що все добре.

З особливим цинізмом, в той момент, коли інші громади області намагаються будь-якими методами підтримати власних підприємців, затягнути до себе якнайбільше інвестицій та створити найбільше робочих місць, депутату міської ради від села Банилів-Підгірний Тамарі Чернявській (не зрозуміло, чому їй, а не всім підприємцям) радять покращити в селі “привабливість, доступність та повагу до споживачів”, а також завуальовано натякають, що “більш якісна та дешева продукція” саме у підприємця з Глибоччини, тому що “споживачі надають перевагу”.

Можливо, бізнесменам з громади, коли до них зверталися з проханням допомогти фінансово на проведення Дня міста, треба було відписати, що “в умовах ринкової економіки забезпечте надходження до бюджету та не використовуйте адміністративні важелі”?

Від деяких підприємців Банилова-Підгірного ми дізналися, що “робочу зустріч” з ними так і не провели.

Зрозуміло, що підприємці з Глибоки сплачують податки в Глибоці. А ось для зваженого та незаангажованого вивчення ситуації навколо ведення бізнесу в Сторожинецькій ОТГ, варто проаналізувати сплату податків (зокрема акцизу) всіма суб’єктами господарювання громади і напрацьовувати методи розвитку малого та середнього підприємництва.

Категорія: Важливо Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ