Жителі будинку по вул. Чаплигіна, 47а, просять міську раду взяти будівлю на баланс

Вчора, 7 серпня 2017 року, знову відбулася зустріч депутатів міської ради з жителями будинку по вул. Чаплигіна, 47а. Цього разу мешканці продемонстрували документи, які у них є відносно будівлі та розповіли історію його будівництва, яке розпочалося в 1992 році.

Через 8 років, 9 серпня 2000 року, виконком Сторожинецької міської ради приймає рішення виділити житло працівникам бюджетної сфери у будівлі, готовність якої на той момент складала 42,9%.

В свою чергу, бюджетники, які повинні були одержати квартири, дали письмову згоду на закінчення будівництва своїми силами та за свої кошти.

Більш предметно про цю історію розповідає його житель будинку Іван Іванович Буряк:

Щорічно міська рада писала листи до Управління капітального будівництва ОДА з проханням добудувати будівлю. В 2008 році УКБ сформувало комісію з залученням представників всіх структур, що мали відношення до цієї ситуації. Комісія прийняла рішення будинок вважати прийнятим від підрядника (яким на той момент”Чернівціоблагробуд”) тільки за умови усунення виявлених дефектів та недоробок згідно додатку №1, який доволі змістовний.

Згідно додатку було зроблене коригування проектно-кошторисної документації 25-квартирної будівлі і на той час для її закінчення та здачі в експлуатацію необхідно було 522 тис. грн. 

З 2008 року і до тепер коштів від держави не було, а жителі, які згідно рішення виконкому мали б закінчувати будівлю, також фінансової можливості не мали.

Після створення Сторожинецької громади, міська рада за клопотанням мешканців недобудованого будинку та у зв’язку з змінами в законодавстві щодо регулювання містобудівної діяльності виділила 9,6 тис. грн. на оплату послуг по виготовленню нової проектно-кошторисної документації.

11 липня жителі будинку вимагали від міського голови скликання позачергової сесії щодо прийняття будівлі, яка зараз фактично “підвішана в повітрі”, на баланс міської ради. І хоча до проведення сесії було ще три тижні, на порядок денний жодної комісії це звернення не попало. Депутати тільки виділили 200 тис. грн. на проведення ремонту підвалу будинку.

В п’ятницю в залі засідань Сторожинецької райради має відбутися зустріч депутатського корпусу з жителями цього 25-квартирного будинку для визначення “дорожньої карти” – плану подальший дій для допомоги цим містянам.

Категорія: Відео Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ