Науково-практична конференція “Україна в твоєму серці”

В історії українського народу є події, які мають надзвичайне значення та не втратили своєї актуальності і по сьогоднішній день. Однією з таких подій є здобуття незалежності 1991 року.

День Незалежності України – головне державне свято України, яке відзначається щороку 24 серпня на честь прийняття Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України, що прийнято вважати датою утворення держави Україна в її сучасному вигляді.

В рамках проведення заходів, присвячених Дню Незалежності України, в Сторожинецькій центральній районній бібліотеці відбулася науково-практична конференція “Україна в твоєму серці”.

Учасників конференції привітала директор ЦБС Лугіна О.Г. З доповіддю про історію та шлях до свободи і незалежності України виступила провідний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Сторожинецької міської ради Парайко К.В., яка наголосила, що історія України – це шлях до Незалежності, шлях, на якому кожна подія – це крок до мрії.

Історію України прийнято відраховувати, як правило, з моменту створення Київської держави в IX столітті. Після занепаду цього державного утворення і розпаду на дрібні князівства, що його супроводжував, в XVII столітті утворюється Козацько-Гетьманська держава, яка проіснувала до кінця XVIII століття, після чого, аж до XX століття, незалежної української держави не існувало.

Наступний шанс на незалежну українську державу представився лише в кінці 20 століття, після розпаду СРСР.

Доповідач наголосила, що незважаючи на значні труднощі і невдачі 90-х років у політичних, соціально-економічних реформах і у ході приватизації, що призвели до зростання безробіття і збідніння більшості населення на тлі казкового збагачення небагатьох, Україна не втратила шансів наздогнати те, що упустила протягом першого періоду свого існування.

Майбутнє нашої держави цілком залежить від мудрості, далекоглядності та рішучості лідерів, толерантності та зваженості в діях різних політичних сил, єдності та віри громадян України у свої сили.

Присутні мали можливість переглянути відеопідкаст про Революцію гідності, який презентувала вчитель Сторожинецького районного ліцею Слободська Н. І., Вона присвятила свій виступ учасникам Революції гідності, які віддали своє життя заради того, аби ми всі почали змінювати свою державу, а наші діти та онуки дістали змогу жити в іншій країні.

Бібліотека представила для присутніх розгорнуту книжкову виставку “За  справедливу державу, за процвітання України!”, а провідний бібліограф ЦРБ Курінна Л.І. провела літературний марафон “Україна – хронологія державності”.

Бібліотека також традиційно приймає участь у районних святах з нагоди Дня Державного прапора та Дня Незалежності. На майдані міста були організовані книжкові виставки до уваги всієї громади, де зібрані документи, які розповідають про тернистий шлях, який пройшла Україна, про історію національного прапора, про доленосні етапи державотворення в Україні.

Вітаємо всіх українців з Днем Незалежності України!

Джерело: Сторожинецька ЦБС

Категорія: Культура Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ