“З Україною в серці.” Бібліотекарі Банилова-Підгірного провели патріотичні заходи

Кожна людина завжди з великою любов’ю і душевним трепетом згадує місце, де народилася, де минуло її дитинство – свою маленьку Батьківщину. Якщо скласти маленькі батьківщини кожного з нас – вийде наша велика держава Україна.

Україна – наша земля, рідний край. Наша країна з багатовіковою історією, мальовничою природою, чарівною піснею, мудрими і талановитими людьми. 24 серпня, Україна відсвяткувала 26 річницю проголошення незалежності. Банилово-Підгірнівські бібліотеки не залишились осторонь цього свята – кожен заклад відзначив це свято унікальним цікавим заходом, а то й декількома.

Напередодні Дня Незалежності України всі бажаючі мали можливість перевірити свої знання в вікторині “Чи знаєш ти Україну?”, яка зацікавила учасників динамічним і яскравим перебігом, викликала пізнавальне заохочення. Перегляд-утвердження “І ти воскреснеш, Україно, моя ти страднице свята!” ознайомив відвідувачів з представленою літературою про історію і сучасність нашої держави.

Почуття патріотизму стає глибшим, коли ми більше дізнаємося про історію своєї малої Батьківщини, про знаменитих земляків, про пам’ятки рідного краю. Саме про це йшла мова 23 серпня, в День Державного Прапора України та 24 серпня під час святкового тематичного заходу “Нехай повік у душах наших не згасне рідна Україна”.

Учасники заходів виконували цікаві завдання, приймали участь у вікторинах: “Було колись в Україні”, “Чи знаєш ти свій рідний край?”.

Для молодших читачів був проведений дитячий ранок “Ми діти твої, Україно!”. Завдяки легендам, діти мали змогу більше дізналися про свою землю, мову, культуру, власні традиції та неповторні державні символи, пограти у ігри “Які ми?” та “Страву українську називай”, відгадати загадки.

На завершення святкувань бібліотекарі разом з юними, талановитими читачами та жителями села провели літературно-музичний колаж “Незалежна й квітуча Україно моя”, її ім’я величали в українських піснях, у віршах, і у серцях кожного з присутніх.

Дівчата та хлопці у вишиванках, любі серцю краєвиди у відео-роликах та барвиста українська мова створили атмосферу єдності та щирості і подарували кожному з присутніх частинку тепла у їхні душі. А танець-посвята тим українцям, що зараз захищають нашу Батьківщину в зоні АТО, ” Повертайся живим” у виконанні танцювального колективу “Денс лайф” розчулив всіх присутніх до сліз.

Діти та дорослі вітали Україну зі святом, висловлювали свої побажання нашій прекрасній Батьківщині та плели вінок рідній стороні.

Захід супроводжували пісні про Україну та вірші, які читали користувачі бібліотеки . Доповнювали тематичну частину заходу і книжкова виставка та бібліографічний огляд “З Україною в серці”.

На завершення святкової програми бібліотекарі звернулись до присутніх з такими словами: “До незалежності Україна йшла довгим, тяжким і жертовним шляхом, дорого за неї заплатила. За нею – і трагічні, і героїчні сторінки історії нашого народу. Є така держава – Україна і вона святкує 26-ту річницю Незалежності. То ж нехай це величне свято доторкнеться сердець кожного з нас, а почуте збагатить наші душі! Нехай наші символи – святий Гімн, Золотий Тризуб, наш Прапор синьо-жовтий освітлюють наше життя, гріють душі й серця, єднають і зміцнюють сили всіх українців!”

Категорія: Відео Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ