У Сторожинецькій районній бібліотеці відбулася Skype-конференція з Міністром юстиції Павлом Петренком

З метою розширення можливостей отримання безкоштовної правової допомоги мешканцями району, надання їм соціальних юридичних послуг, консолідації зусиль, спрямованих на сприяння наданню правової допомоги та юридичних соціальних послуг в інтересах осіб, які їх потребують, а також забезпечення доступу до правової допомоги Сторожинецьке бюро правової допомоги та Сторожинецька районна централізована бібліотечна система підписали Меморандум про співпрацю.

В рамках такої співпраці у  читальному залі районної бібліотеки для зручності мешканців району та міста відкрито пункт прийому громадян юристами Сторожинецького бюро правової допомоги.

Одним із пунктів підписаного Меморандуму є організація спільних заходів – проведення веб-конференцій, семінарів, тренінгів, круглих столів, консультацій.

1 вересня у читальному залі  відбулась Skype-конференція з Міністром юстиції України Павлом Петренко.

Перебуваючи у Чернівцях з робочим візитом, через Skype-зв’язок з регіонального центру надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області, Міністр юстиції спілкувався з громадянами Чернівецької області, надаючи їм відповіді на запитання, які їх цікавили.

Використали можливість задати своє запитання міністру працівники та користувачі районної бібліотеки. Зокрема, директор районної ЦБС Іванна Лугина отримала відповідь на запитання стосовно нормативно-правової бази діяльності об’єднаних територіальних громад.

Міністр юстиції України поінформував, що незабаром буде прийнято пакет документів, які регулюватимуть питання діяльності органів управління ОТГ і сподівається, що  заклади освіти, культури знайдуть необхідну підтримку з боку органів юстиції.

Схвально відгукнувся Павло Дмитрович на інформацію про те, що Сторожинецька районна ЦБС ініціювала створення Публічної бібліотеки об’єднаних територіальних громад шляхом укладення договорів про співпрацю та співфінансування такої установи. Таке рішення на сьогоднішній день є дуже правильним і вирішує багато проблемних питань у бібліотечній галузі зокрема. Міністр побажав керівнику бібліотеки успіхів на шляху переконання керівників громад, які ще не уклали договори про співпрацю.

Користувачі бібліотеки, які прийшли отримати відповіді на хвилюючі їх запитання, також поспілкувались з Міністром юстиції. За браком часу, на жаль, не всі присутні зуміли поставити свої запитання.

Фахівці бюро правової допомоги працює і всі бажаючі третьої середи кожного місяця зможуть прийти до читального залу районної бібліотеки і безкоштовно отримати юридичну допомогу.

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ