У бібліотеці села Снячів відбувся вечір-спомин “Герої Підгір’я”

Святий обов’язок кожного громадянина – захищати свободу і незалежність своєї країни. Сьогодні, коли на сході нашої країни відбуваються жахливі події, кращі сини і доньки відстоюють державну цілісність України. Та, на жаль, жодна війна не обходиться без людських втрат. Не оминула “чорна хмара” і наш край – дванадцять родин Сторожинеччини втратили свої рідних.

7 вересня 2017 року у бібліотеці села Снячів відбувся вечір-спомин “Герої Підгір’я”, на який були запрошені матері, дружини, рідні загиблих героїв АТО. Присутні в залі бібліотеки вшанували всіх загиблих земляків на сході країни хвилиною мовчання.

Настоятель місцевого храму, військовий капелан отець Богдан, у своєму зверненні до присутніх закликав разом з ним помолитися за загиблих воїнів та пам’ятати щодня про ту неоціненну жертву, яку вони принесли.

Вшанував героїв Підгір’я заступник голови районної ради Володимир Філіпович, подякувавши рідним і близьким загиблих героїв та висловив сподівання, що список загиблих краян більше не поповнюватиметься.

Хвилюючим моментом був виступ Бузенко Марії Дмитрівни – матері загиблого кіборга Володимира Бузенка, який викликав щирі сльози учасників зустрічі:

“…Ти пробач мені, мамо, за гіркі твої сльози,

За ту біль, і той жаль, що я наробив.

Я хотів лише миру, добра і свободи…”

Такими словами зі збірки “Вони не повернуться вже ніколи”, розпочав свій виступ  упорядник збірки, голова товариства осіб з інвалідністю “Промінь надії” Павло Калинюк. Він зазначив про важливість проведення таких заходів та подарував для користувачів бібліотеки села Снячів згадану збірку.

На завершення вечора завідувач бібліотеки Яворіка Онуляк подякувала всім запрошеним за участь у заході та побажала всім миру, здоров’я та Божого благословіння.

Категорія: АТО Важливо Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ