Розпочинаються районні спартакіади школярів серед команд ЗНЗ. Положення та програми

За останні три роки на порядок виріс рівень підготовленості збірних команд як району, так і ЗНЗ Сторожинеччини. Наші команди успішно виборюють перші та призові місця на обласній спартакіаді школярів, також достойно виступають і на всеукраїнських змаганнях.

З утворенням нових об’єднаних територіальних громад (ОТГ) є необхідність зберегти ці позиції та, можливо, покращити їх.

Наша система проведення районних змагань найкраща в області. Тому її не можна втрачати. В деякій мірі змагання організовані та проводяться навіть краще від обласних (можна порівняти положення районних спартакіад та обласної спартакіади).

Найефективніше діє в організації районних змагань проведення відбіркових етапів у «овертаймі» системи «плей-офф», для команд з ігрових видів спорту, які посіли другі місця в попередніх (зональних) змагань. В минулому навчальному році п’ять команд, які вибороли додаткову путівку до участі у фінальних змаганнях, врешті решт стали переможцями районних змагань з різних видів спорту (Баскетбол, футбол, стрітбол та волейбол).

Впродовж навчального року Сторожинецькою ДЮСШ організовується проведення двох районних спартакіад школярів (серед команд ЗНЗ І-ІІ та І-ІІІ ступенів).

Їх мета  – залучення якнайбільшого числа учнів загальноосвітніх шкіл до занять  фізичною культурою і спортом, підведення підсумків позакласної роботи в районі, а також, відбір кандидатів до збірних команд району, ОТГ та ЗНЗ з різних видів спорту до участі в обласних змаганнях школярів та всеукраїнських змагань з різних видів спорту.

Положення про проведення районної спартакіади

Положення про проведення районної спартакіади серед команд учнів ЗОШ І–ІІІ ступенів Сторожинецького району на 2017-2018 навчальний рік

Мета і завдання

Змагання проводяться з метою покращення фізичної підготовки учнів загальноосвітніх шкіл, зміцнення здоров’я школярів, покращення спортивно-масової роботи в загальноосвітніх і дитячо-юнацьких  спортивних школах району, залучення учнів до регулярних занять спортом в спортивних гуртках та спортивних секціях ДЮСШ.

Керівництво  спартакіадою

Керівництво районною спартакіадою школярів здійснює управління освіти, сім’ї, молоді та спорту районної державної адміністрації та районна ДЮСШ. Безпосередньо проведення змагань покладається на суддівську  колегію з видів спорту.

Команди ЗНЗ, переможці змагань районних та ОТГ, беруть участь у обласних, а в разі перемоги, і у всеукраїнських змаганнях.

Районні змагання з легкої атлетики серед дітей 2003-2004 років народження «Діти олімпійська надія», з футболу серед дітей 2004-2008 років народження «Шкіряний м’яч», з волейболу «молодша вікова група», з баскетболу «молодша вікова група» та обласні дитячі змагання «Олімпійське лелеченя», першість області з вільної боротьби та з гандболу відносяться до окремих видів спорту, що не входять в залік районної спартакіади, а входять в залік обласних змагань, будуть проводитись серед окремо визначених загальноосвітніх шкіл району. Збірні команди району та ОТГ беруть участь в обласних змаганнях. Команди та окремі гравці, учасники обласних змагань, отримають в загальний підрахунок набраних очок, очки за учасника збірної команди та за кандидата у збірну команду району та ОТГ.

Участь збірної команди в обласних дитячих змаганнях «Олімпійське лелеченя» забезпечує Сторожинецька школа-інтернат.

За забезпечення учасників до складу збірної команди району і ОТГ, учнів інших шкіл, у вище перераховані команди, проводиться підрахунок набраних очок за кількість учасників збірної команди та кандидатів у збірну команду району і ОТГ. При наявності таких кандидатів до збірної команди району та ОТГ, за необхідною інформацією звертатись за номерами телефону, які наведені в кінці цього Положення.

Змагання з футболу на призи клубу «Шкіряний м’яч», з волейболу та баскетболу серед «молодшої вікової групи» проводяться за окремими положеннями та особистими запрошеннями команд і проводиться підрахунок тільки набраних очок за учасника збірної команди та за кандидата у збірну команду району та ОТГ.

Строки і місце проведення змагань

Змагання з легкої  атлетики  «Діти олімпійська надія»

До участі у змаганнях запрошуються:

Сторожинецька ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, Новобросковецька ЗОШ І-ІІІ ступенів, Чудейська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1, Сторожинецька районна гімназія, Сторожинецький районний ліцей, Сторожинецька школа-інтернат, Банилово-Підгірнівська гімназія, Старожадівський НВК, Панківський НВК, Старобросковецький НВК, Зруб-Комарівська ЗОШ І-ІІ ступенів, Ясенівська ЗОШ І-ІІ ступенів, Дібрівська ЗОШ І-ІІ ступенів, Старокрасношорівська ЗОШ І-ІІ ступенів, Тисовецька ЗОШ І-ІІ ступенів та Комарівська ЗОШ І-ІІ ступенів. Склад команди – 14 учнів.

Змагання проводяться 14 вересня 2017 року на стадіоні ДЮСШ. Приїзд команд до 13-30, засідання мандатної комісії з 13-30 до 13-50. Початок  змагань о 14-00 годині.

Вік учнів – 2003 рік народження і молодші. Програма   змагань: 1. Біг на  60 м. – хлопці і дівчата.  2. Біг на  200 м. – хлопці і  дівчата. 3. Біг 400 м. – хлопці і дівчата.  4. Біг  на 800 м. – хлопці і дівчата.   5. Стрибки у довжину з місця – хлопці і дівчата (на скільки сантиметрів стрибнули – стільки  набирають і очок). 6. Штовхання ядра – хлопці (5 кг.) і дівчата (3 кг.).  7. Комбінована естафета 4 чол. х 100 м. (4 х 100 м. – 2 юнаки і 2 дівчини, порядок передачі естафети вільний). На кожний вид програми можна заявляти не більше 4-ох учнів (2 дівчини і 2 юнака).

Переможці визначаються за сумою 11 кращих результатів, згідно таблиці очок,  при  виконанні  ІІІ – юнацького  розряду, також додається результат естафети. Кожен учасник має право виступати у двох видах програми і естафеті. Естафета – обов’язковий заліковий вид і результати зараховуються по таблиці очок для дівчат кожному учаснику естафети. Учасники бігу на 800 метрів до естафети не допускаються.

НТЗ та відбір до складу збірної команди району і ОТГ та ДЮСШ проводиться 22.09.2017 року з персонально запрошених кращих учасників змагань серед юнаків та дівчат (у складі 24 учні).

Змагання з легкоатлетичного чотириборства 2003-2004 р.н.

Змагання проводяться 20.09.2017 року на стадіоні ДЮСШ. У змаганнях беруть участьь учні 2003-2004 років народження.

Склад команди 4 юнаки і 4 дівчини (підрахунок залікових очок ведеться окремо). Програма змагань: 1. Біг 60 м. (юнаки і дівчата);  2. Стрибки у довжину з розбігу (юнаки і дівчата); 3. Метання м’яча (юнаки і дівчата); 4. Біг 800 м. (юнаки). Біг 500м. (дівчата). Приїзд команд до 13-30, засідання мандатної комісії з 13-30 до 13-50.

У залік зараховуються три кращих результати команди серед юнаків і серед дівчат з  багатоборства, при умові виконання 3-го юнацького розряду на окремих видах програми, а з бігу на 500 метрів серед дівчат враховуються результати кращі за 2 хвилини. У метанні враховуються результати дівчат – більші за 26 метрів, а у юнаків – більше за 42 метри. При не виконанні вище перерахованих нормативів, учаснику нараховується наступне місце після останнього, які виконали заліковий норматив по кожному виду чотириборства окремо. Якщо учасник не брав участь у одному з 4-ох видів чотириборства тоді йому зараховується наступне місце після всіх учасників що брали участь (що добігли, тощо, але не дали залік). Загальнокомандне місце визначається за найменшою сумою зайнятих місць у всіх видах програми багатоборства окремо серед дівчат та юнаків. Початок  змагань о 14-00 годині. До участі у змаганнях запрошуються команди Зруб-Комарівської та Старокрасношорівської ЗОШ І-ІІ ступенів.

НТЗ учасників обласних змагань та відбір кандидатів до складу збірних команд району і ОТГ, різних вікових груп, проводиться 25.09.2017 року з персонально запрошених кращих учасників змагань у складі 18 учнів.

Змагання з легкоатлетичного чотириборства 2005 р.н. і молодші

Змагання проводяться 03.10.2017 року на стадіоні ДЮСШ. В змаганнях беруть участь учні 2005 років народження і молодші.

Склад команди 2 юнаки і 2 дівчини (підрахунок залікових очок ведеться окремо). В команді, обов’язково один учасник має бути з пільгової категорії, діти: – сироти; – позбавлені батьківської опіки;

– батьки яких загинули в АТО; – батьки яких учасники АТО; – батьки яких учасники бойових дій; – батьки яких мобілізовані; – батьки яких працівники поліції.

Програма змагань:

  1. Біг 60 м. (юнаки і дівчата);
  2. Стрибки у довжину з розбігу (юнаки і дівчата); 3. Метання м’яча (юнаки і дівчата); 4. Біг 600 м. (юнаки). Біг 500м. (дівчата). Приїзд команд до 13-30, засідання мандатної комісії з 13-30 до 13-50.

У залік зараховується один кращих результ команди серед юнаків і серед дівчат з  багатоборства. Якщо учасник не брав участь у одному з 4-ох видів чотириборства тоді йому зараховується наступне місце після всіх учасників що брали участь (що добігли, тощо). Серед учасників пільгової категорії окремо визначаються місця з багатоборство окремо серед юнаків та дівчат. Загальнокомандне місце визначається за найменшою сумою зайнятих місць у всіх видах програми багатоборства окремо серед дівчат та юнаків. Якщо у команді немає учасника пільгової категорії, командний залік зараховується після тих команд в яких є учасник вищеперерахованих пільгових категорій.

Початок  змагань о 14-00 годині. До участі у змаганнях запрошуються команди ЗОШ І-ІІ ступенів. Команди виборюють місця за загальними спортивними принципами. Місця для ЗОШ І-ІІІ ступенів визначатимуться не враховуючи місця команд ЗОШ І-ІІ ступенів.

НТЗ учасників обласних змагань та відбір кандидатів до складу збірних команд району і ОТГ, різних вікових груп, проводиться 22.05.2018 року з персонально запрошених кращих учасників змагань у складі 18 учнів.

Футбол

Змагання з футболу проводяться згідно правил ФІФА у п’яти групах по круговій системі. При участі у групі (зоні) 6 команд, розподіл проводиться на 3 підгрупи.

При участі 4-5 команд, проводиться жеребкування та розподіл команд на дві підгрупи, враховуючи зайняті місця у змаганнях минулого навчального року (дві кращі команди очолюють підгрупу), а потім проводяться стикові зустрічі.

При необхідності, старшим суддею змагань підгрупи, призначається додатковий день змагань (резервний)  15 та 16.09.2017 року. Для визначення команди кандидата, яка посяде друге місце у підгрупі, для участі у додатковому відбірковому етапі, який визначатиме шосту команду у півфінальному етапі. (1 варіант – якщо одна із команд, що посіла 2-ге місце у підгрупі зіграє додаткову гру з командою що посіла 1-ше місце у другій підгрупі, але програла при стиковій зустрічі. 2 варіант – якщо дві команди, які посіли другі місця у підгрупах та команда що посіла 1-ше місце у другій підгрупі, але програла при стиковій зустрічі розіграють по круговій системі додатковий етап у «овертаймі» системи «плей-офф».

Місця команд визначаються за найбільшою сумою набраних очок у всіх зустрічах. За перемогу надається 3 очки, за нічию 1 очко, за поразку 0 очок. У разі однакової кількості набраних очок двома командами, переможець визначається по особистій перемозі. У разі нічийного результату переможці визначаються за результатами серії післяматчевих пенальті. При однаковій кількості набраних очок у трьох командах перевага надається: 1 – За більшою різницею забитих і пропущених м’ячів між командами в яких однакова кількість очок. 2. – За різницею забитих і пропущених м’ячів у всіх зустрічах. 3. – За найбільшою кількістю забитих м’ячів. 4. – За найменшою кількістю порушень.

Попередні (зональні) змагання  з  футболу  2017 року проводяться у 5-ти групах відповідно до розподілу. Тривалість гри – 2 тайми по 30 хвилин з 10 хвилинною перервою.

Команди які посіли другі місця у п’яти групах (попередніх змагань) розігрують одну путівку до півфінальних змагань 22.09.2017 року в місті Сторожинець, у «овертаймі» відбіркового етапу по системі «плей-офф» додатково визначеній суддями при приїзді команд за 15 хвилин до початку змагань.

Футболіст, вилучений з поля, автоматично дискваліфікується на одну гру і до наступних матчів допускається лише з дозволу головної суддівської колегії.

Футболіст, вилучений з поля за 2 попередження в одній грі, або за фол «останньої надії», пропускає тільки наступну гру. При рівності цих показників переможці визначаються шляхом жеребкування.

 Приїзд команд до 13-30, засідання мандатної комісії з 13-30 до 13-50. Жеребкування, щодо порядку участі команд, о 13-50. Початок змагань на всіх етапах окрім півфінального о 14-00 годині.

1 група – м. Сторожинець 11.09.2017  2 група –  с. Панка 12.09.2017 р.
1. Сторожинецький ліцей

2. Сторожинецька гімназія

3. Сторожинецька ЗОШ № 1

4. Сторожинецька школа-інтернат

5. Давидівський НВК

6. Старобросківецький НВК

1. Панківський НВК

2. Чудейський  НВК

3. Бобовецький НВК

4. Старожадівський НВК

5. Костинецький НВК

6. Новобросківецька ЗОШ

   
3 гр. – смт. Красноїльськ 12.09.2017р. 4 група – с. Кам’яна 13.09.2017 р.
1. Чудейська  ЗОШ  № 1

2. Красноїльська  гімназія

3. Красноїльська ЗОШ №1

4. Красноїльська ЗОШ № 3

5. Годилівський НВК

1. Кам’янська ЗОШ

2. Снячівська ЗОШ

3. Михальчанська ЗОШ

4. Банилово-Підгірнівська гімназія

5. Великокучурівська  ЗОШ

   
5 група –  с. Верхні Петрівці  13.09. 2017 р.
1. Їжівська  ЗОШ                                        4. Нижньопетрівецька ЗОШ № 2

2. В.Петрівецька ЗОШ № 2                       5. В.Петрівецька ЗОШ № 1

3. Нижньопетрівецька ЗОШ № 1              6. Ропчанський НВК

Півфінальні змагання серед 6-ти команд будуть проводитися у місті Сторожинець 26.09.2017 року у двох групах по три команди в кожній, після попереднього жеребкування та розподілу команд на дві групи, враховуючи зайняті місця у минулому навчальному році (дві кращі команди, що увійшли у шістку кращих, очолюють групу). Початок змагань о 13-00 годині.

Команди які посіли другі-треті місця у двох групах півфіналу розігрують одну путівку до фінальних змагань, які відбудуться 28.09.2017 року в місті Сторожинець, у «овертаймі» відбіркового етапу по системі «плей-офф» а потім стикові. Два тайми по 40 хвилин з 15 хвилинною перервою. Переможець потрапляє у фінальні змагання третьою командою.

Команди які посіли перші місця в півфінальних підгрупах та переможець «овертайму» беруть участь у фінальних змаганнях. Фінал проводиться 04.10.2017 року серед трьох команд по круговій системі.

Тривалість фінальних ігор – 2 тайми по 30 хвилин з 15 хвилинною перервою.

НТЗ учасників обласних змагань та відбір кандидатів до складу збірних команд району і ОТГ, різних вікових груп, проводиться 09.10.2017 року з персонально запрошених кращих учасників змагань (28 учнів).

Шахи

Змагання  проводяться в Сторожинецькій гімназії 10 жовтня 2017 року. Приїзд команд до 11-30, засідання мандатної комісії з 11-30 до 11-50. Початок  змагань о 12-00 годині.

Система змагань – особисто-командна, по швейцарській системі. Змагання проводяться у п’ять турів у дівчат та у сім турів у юнаків. Після 3-х поразок юнаки вибувають зі змагань, виключення може бути при необхідності утворення парної кількості учасників, які визначаються, у разі необхідності, шляхом жеребкування.

НТЗ учасників обласних змагань та відбір кандидатів до складу збірних команд району і ОТГ, різних вікових груп, проводиться 17.10.2017 року з персонально запрошених кращих учасників змагань. Серед юнаків – 8 учнів, а серед дівчат – 6 учнів. Команди ЗОШ обов’язково мають мати 1-2 пари шахів.

Командний залік зараховується за результатами участі 2-х юнаків та 1-ї дівчини. В разі відсутності учасника очки рахуються за місце наступне після останнього, окремо серед юнаків та дівчат. При однаковій кількості очок у двох і більше команд перевага надається команді, яка має найменшу суму очок. Якщо цей показник однаковий, то перевага віддається команді, учасники якої посіли більше 1,2,3 і т.д. місць.

Місця зайняті спортсменами визначаються за більшою кількістю набраних очок (перемога – 1 очко, нічия – 0,5 і поразка – 0).

У випадку однакової кількості набраних очок у двох і більше учасників визначаються послідовно місця: 1. – за кількістю перемог; 2. – за результатами особистої зустрічі; 3. – за кольором фігури (перевага чорним).

Контроль часу – 15 хвилин кожному учаснику на партію без годинника. У разі затягування гри, перевищення відведеного ліміту часу, через 5-10 хвилин встановлюється годинник відповідно на 10-5 хвилин контролю часу.

Настільний   теніс

Особисто-командні змагання проводяться згідно діючих правил. Приїзд команд до 12-30, засідання мандатної комісії з 12-30 до 12-50. Початок  змагань о 13-00 годині 11.10.2017 року в ДЮСШ.

Всі ігри проводяться в три партії. Якщо у змаганнях беруть участь 16 команд і менше, то тоді при трьох поразках гравець вибуває з подальших змагань, і посідає, розділивши з іншими спортсменами, які отримали три поразки, відповідне місце в останніх рядках особистої першості. Ті, хто отримав 1-2 поразки, продовжують боротися відповідно за 2 та 3 місце згідно таблиці змагань. Якщо переможець (гравець, що ні разу не програв) не проводив гру з учасником, що посів 2-ге місце (одна поразка), то між ними проводиться фінальна зустріч. Відповідно учасники змагаються також і за 2 і 3 місце. Якщо у змаганнях беруть участь більше ніж 16 команд, то гравці вибувають з подальшої ігри після двох поразок.

НТЗ учасників обласних змагань та відбір кандидатів до складу збірних команд району і ОТГ, різних вікових груп, проводиться 19.10.2017 року з персонально запрошених кращих учасників змагань серед юнаків – 8 учнів, а серед дівчат – 6 учнів.

Легкоатлетичний к р о с

Змагання особисто-командні проводяться 18 жовтня 2017 року  в місті Сторожинець (парк Молоді). Приїзд команд до 13-30, засідання мандатної комісії з 13-30 до 13-50. Розподіл на забіги о 13-50.  Початок  змагань о 14-00 годині.

Програма  змагань: Дівчата:  Біг на  800м.-2 дівчини, 1000м.-2 дівчини. Юнаки: Біг на 1000м.-2 юнаки, 1500м.-2 юнаки. Командна першість визначається за сумою 6-ти кращих результатів згідно занятих місць, з кожної дистанції обов’язково щонайменше по одному представнику. Якщо немає жодного учасника на одній із дистанцій тоді нараховується 50 штрафних очок (50 місце), також нараховується 50 штрафних очок і якщо не вистачає одного учасника до шести кращих результатів.

НТЗ учасників обласних змагань та відбір кандидатів до складу збірних команд району і ОТГ, різних вікових груп, проводиться 20.10.2017 року з персонально запрошених кращих учасників змагань серед юнаків та дівчат (у складі 12 учнів).

Баскетбол

Порядок проведення попередніх змагань. При участі у змаганнях 4-ох і більше команд, у групі проводиться жеребкування та розподіл команд на дві підгрупи, враховуються зайняті місця у минулому навчальному році (дві кращі команди очолюють підгрупу), а потім проводяться стикові зустрічі. Якщо з чотирьох команд, що попередньо розподілили призові місця, команди які посіли друге і третє місце, і не змагались між собою то між ними проводиться додаткова гра за 2-ге місце. Місця команд визначаються за найбільшою сумою набраних очок. Перемога – 1 очко, поразка – 0 очок. При однаковій кількості очок у двох команд перевага надається команді, що виграла зустріч.

При однаковій кількості набраних очок у трьох і більше команд перевага надається команді, яка має: – більшу кількість у різниці забитих і пропущених м’ячів між командами в яких сумарно однакова кількість очок; – більшу кількість у різниці забитих і пропущених м’ячів у всіх зустрічах; – за найкращим показником забитих м’ячів між командами в яких однакова кількість очок; – за найкращим показником забитих м’ячів у всіх зустрічах;                           – за найкращим показником пропущених м’ячів між командами в яких однакова кількість очок; – за найкращим показником пропущених м’ячів у всіх зустрічах; – у разі рівності всіх показників переможці визначаються шляхом жеребкування.

Попередні (зональні) змагання проводяться 25 жовтня  2017  року в першій та другій  групах, а у третій групі 24 жовтня 2017 року. Тривалість гри – 4 четверті по 7 хвилин у дівчат та по 8 хвилин у юнаків. За згодою усіх сторін, а також при великій кількості команд – учасників, можливі зміни. При 2-3 командах 4 х 10 хвилин.

1 – група Сторожинецька  ДЮСШ 2 – група Сторожинецький ліцей
1. Бобовецький НВК

2. Сторожинецька ЗОШ № 1

3. Годилівський НВК

4. Старожадівський НВК

5. Сторожинецька гімназія

6. Великокучурівська ЗОШ

7. Старобросківецький НВК

8. Снячівська ЗОШ

9. Михальчанська ЗОШ

1. Сторожинецький ліцей

2. Сторож. школа інтернат

3. Панківський НВК

4. Давидівський НВК

5. Б.Підгірнівська гімназія

6. Костинецький НВК

7. Верхньопетрівецька ЗОШ № 1

8. Ропчанський НВК

9. Камянська ЗОШ

3 – група Красноїльська гімназія (24 жовтня 2017 року) (3х3 – 12.12.2017)
1.  Красноїльська гімназія                         2. Чудейська  ЗОШ № 1

3.  Чудейський НВК                                  4. Їжівська ЗОШ

5.  Нижньопетрівецька ЗОШ № 1                6. Красноїльська ЗОШ № 3

7.  Красноїльська ЗОШ № 1                      8. Нижньопетрівецька ЗОШ № 2

9.  Новобросківецька ЗОШ                          10.Верхньопетрівецька ЗОШ № 2

Фінальні змагання серед команд дівчат проводяться 08.11.2017, серед команд юнаків 23.11.2016р. в Сторожинецькій  ДЮСШ у 2-х групах після попереднього жеребкування та розподілу команд на дві групи, при розподілу враховуються зайняті місця у минулому навчальному році (дві кращі команди, які увійшли у цю четвірку, очолюють групу), потім проводяться стикові зустрічі. Якщо з чотирьох команд, що попередньо розподілили призові місця, команди які посіли друге і третє місце між собою не змагались то між ними проводиться додаткова гра за 2-ге місце. До  фіналу  допускаються  команди, які посіли 1 місце в трьох групах у попередніх змаганнях, окремо юнаки та дівчата. Команди які посіли другі місця у трьох групах розігрують одну путівку, у «овертаймі» відбіркового туру, до фінальних змагань серед команд дівчат 31.10.2017 р., серед юнаків 21.11.2016р. в Сторожинецькій ДЮСШ по круговій системі. Приїзд команд до 12-30, засідання мандатної комісії з 12-30 до 12-50. Жеребкування, щодо порядку участі команд, о 12-50.  Початок  змагань на всіх етапах о 13-00 годині.

Тривалість гри–4 четверті по 7 хв. у дівчат та по 8 хв. у юнаків.

НТЗ учасників обласних змагань та відбір кандидатів до складу збірних команд району і ОТГ, різних вікових груп, проводиться 10. та 29.11.2016 року з персонально запрошених кращих учасників змагань серед юнаків та дівчат по 14 учнів.

Змагання з баскетболу 3 х 3

Змагання проводяться в двох вікових групах серед команд юнаків та дівчат (старша вікова група 2000 рік народження і молодші та середня вікова група 2003 рік народження і молодші).

Попередні (зональні) змагання проводяться 13 грудня  2017  року в першій та другій  групах, у третій групі 12 грудня 2017 року. Розподіл команд на групи аналогічний до вищенаведеного у таблиці з баскетболу.

Фінальні змагання проводяться 20.12.2017 року по молодшій віковій групі, а по старшій групі 21.12.2017 року в Сторожинецькій ДЮСШ по круговій системі.

До фіналу допускаються команди, які посіли перші місця в трьох групах у попередніх змаганнях, окремо юнаки та дівчата. Команди які посіли другі місця у трьох групах розігрують одну путівку, у «овертаймі» відбіркового туру до фінальних змагань старші: 18.12.2017 року, молодші 15.12.2017 року в Сторожинецькій ДЮСШ по круговій системі. Приїзд команд до 12-30, засідання мандатної комісії з 12-30 до 12-50. Жеребкування, щодо порядку участі команд, о 12-50. Початок  змагань на всіх етапах о 13-00 год.

Змагання проводяться по правилах гри баскетболу 3 х 3, затвердженим Регламентом проведення Чемпіонату України з баскетболу 3 х 3 серед юнаків та дівчат ЗНЗ.

НТЗ учасників обласних змагань та відбір кандидатів до складу збірних команд району і ОТГ, різних вікових груп, проводиться 22 та 23.03.2018 року з персонально запрошених кращих учасників змагань серед юнаків та дівчат (у складі 16 учнів).

Волейбол

Ігри проводяться у три партії. При участі у групі 4-ох і більше команд проводиться жеребкування та розподіл команд на дві підгрупи

враховуючи зайняті місця у минулому навчальному році (дві кращі команди очолюють підгрупу), а потім проводяться стикові зустрічі. В підгрупі яка складається з трьох і більше команд партія триває до 15 очок. Місця команд визначаються за найбільшою сумою набраних очок. Перемога з рахунком 2:0 – 3 очка, а з рахунком 2:1 – 2 очка і 1 – очко надається команді, яка програла, але виборола одну партію, поразка з рахунком 0:2 – 0 очок.

При однаковій кількості набраних очок у двох командах перевага надається команді, що виграла зустріч між ними. При однаковій кількості очок у трьох і більше команд перевага надається команді, яка має: більше виграних партій між командами в яких однакова кількість очок; більше виграних партій між командами у всіх зустрічах; більшу кількість у різниці виграних і програних м’ячів між командами в яких однакова кількість очок; більшу кількість у різниці виграних і програних м’ячів у всіх зустрічах; у разі рівності всіх показників переможці визначаються шляхом жеребкування. Якщо з чотирьох команд, які попередньо розподілили місця з 1 по 4, за визначення другого і третього місця, команди, які між собою не змагались то проводиться додаткова гра між ними за 2-ге місце.

Початок  змагань на всіх етапах о 12-00 годині.

1 – група  Сторожинецький ліцей 19.12.  2-гр. Красноїльська гімназія 22.12.
1.    Сторожинецький ліцей

2.    Сторожинецька школа-інтернат

3.    Старобросківецький НВК

4.    Бобовецький НВК

5.    Сторожинецька ЗОШ № 1

6.    Костинецька ЗОШ

7.    Верхньопетровецька ЗОШ № 1

1.   Красноїльська гімназія

2.   Красноїльська ЗОШ №3

3.   Верхньопетровецька ЗОШ № 2

4.   Нижньопетровецька  ЗОШ  № 1

5.   Їжівська ЗОШ

6.   Красноїльська ЗОШ № 1

7.   Чудейський НВК

3-група Сторожинецька ДЮСШ 19.12 4-гр. Сторожинецька ДЮСШ 22.12.
1.   Сторожинецька  гімназія

2.   Кам’янська  ЗОШ

3.   Михальчанська ЗОШ

4.   Снячівська ЗОШ

5.   Великокучурівська ЗОШ

6.   Старожадівський НВК

7.   Панківський НВК

1.   Банилово-Підгірнівська гімн-я

2.   Чудейська ЗОШ №1

3.   Новобросковецька ЗОШ

4.   Нижньопетровецька  ЗОШ  № 2

5.   Ропчанський НВК

6.   Давидівський НВК

7.   Годилівський НВК

Попередні (зональні) змагання  проводяться 19 і 22 грудня

2017 року у групах відповідно до розподілу: Приїзд команд до 11-30, засідання мандатної комісії з 11-30 до 11-50. Жеребкування, щодо порядку участі команд, о 11-50.

Фінальні змагання проводяться серед збірних команд юнаків 24.01.2018 року, а серед дівчат 14.02.2018 року в Сторожинецькій ДЮСШ згідно жеребкування. До фіналу  допускаються  переможці  попередніх змагань, окремо  юнаки і дівчата. Команди які посіли другі місця у чотирьох групах розігрують дві путівки, у «овертаймі» відбіркового туру до фінальних змагань серед збірних команд юнаків 25.12.2017 року, а серед дівчат 26.12.2017 року в Сторожинецькій ДЮСШ. Якщо з чотирьох команд, які розподілили місця з 1 по 4, за визначення другого і третього місця, команди, які між собою не змагались проводиться додаткова між ними гра за 2-ге місце. Партії у цих іграх тривають до 25 очок. Фіналісти (6 команд) розподіляються на дві групи, враховуючи зайняті місця у минулому навчальному році (дві кращі команди очолюють кожну групу) та проводиться жеребкування, потім проводяться стикові зустрічі. Якщо з чотирьох команд, які попередньо розподілили місця з 1 по 4, за визначення другого і третього місця команди, які між собою не змагались між ними проводиться додаткова гра за 2-ге місце.

Партії у групах тривають до 15 очок, стикові зустрічі за 1-2 і 3-4 та «овертайм» тривають до 25 очок.

НТЗ учасників обласних змагань та відбір кандидатів до складу збірних команд району і ОТГ, різних вікових груп, проводиться 12.02.18 року серед юнаків та 27.02.18 року серед дівчат з персонально запрошених кращих учасників змагань серед юнаків та дівчат по 12 учнів.

Волейбол 2003 р.н. і молодші

Змагання проводяться шляхом розподілу на підгрупи та згідно правил змагань, що наведені вище у розділі волейбол старшої вікової групи школярів. Перша і третя підгрупи змагаються серед юнаків та дівчат у попередніх змаганнях 25.01.2018 року, друга і четверта групи 30.01.2018 року. Відбірковий етап змагань серед юнаків 31.01.2018 року, а серед дівчат 01.02.2018 року. Фінальні змагання серед юнаків проводяться 06.02.2018 року, а серед дівчат 07.02.2018 року.

У попередніх змаганнях чотирьох підгруп братимуть участь чотири кращих команди ЗОШ І-ІІ ступенів по одній у кожній підгрупі дотримуючись територіального принципу. Команди виборюють місця за загальними спортивними принципами. Місця для ЗОШ І-ІІІ ступенів визначатимуться не враховуючи команди ЗОШ І-ІІ ступенів.

НТЗ учасників обласних змагань та відбір кандидатів до складу збірних команд району і ОТГ, різних вікових груп, проводиться 09.02.2018 року серед юнаків та 12.02.2018 року серед дівчат з персонально запрошених кращих спортсменів серед юнаків та дівчат по 12 учнів.

Старти  надій

Попередні змагання в підгрупах, (підгрупи згідно таблиці), проводяться 27 та 28 березня, а фінальні – 03 квітня 2018 року на стадіоні «Майданчик» ДЮСШ. По дві команди з кожної підгрупи (1 та 2 місце) та дві додаткові команди (з 3-4 місць у підгрупах) за визначенням головної суддівської колегії (разом шість команд) будуть розігрувати призові місця у фінальних змаганнях. Приїзд команд до 12-30, засідання мандатної комісії з 12-30 до 12-50.  Початок  змагань на всіх етапах о 13-00 годині. Програма   змагань: 1. Біг на 60 м. 2. Біг 400 м. – дів., 600 м. – хл. 3. Стрибки в довжину з місця. 4. Метання м’яча на дальність. 5. Піднімання тулуба в сід за 1 хв.. 6. Естафета 6 х 50 м. (3 юн. і 3 дів. 1-й етап юнаки, 2-ий дівчата і т.д.). Естафета проводиться тільки у фінальній частині змагань.

Переможці визначаються по сумі 12 кращих результатів шести хлопців та шести дівчат по кожному виду програми і естафеті.

З бігу на 400 і 600 метрів залік по кращих результатах 3-х юнаків та 3-х дівчат, можуть стартувати по чотири учасники. Учасники, які змагаються на дистанції 400 і 600 метрів до естафети не допускаються. Загальнокомандне місце визначається за найменшою сумою зайнятих місць у всіх видах програми, окремо серед дівчат та юнаків по видах спорту і враховуючи комбіновану естафету. При рівності очок перевага надається тій команді у якої більше 1-их, 2-их та 3-их командних місць, а якщо і ці показники рівні, переможець визначається за кращими показниками особистої першості.

27.03.18.  Сторожинецька ДЮСШ  28.03.18.  Сторожинецька ДЮСШ
1.   Сторожинецький ліцей

2.   Сторожинецька школа-інтернат

3.   Старобросківецький НВК

4.   Бобовецький НВК

5.   Сторожинецька ЗОШ № 1

6.   Нижньопетрівецька  ЗОШ  № 2

7.   Панківський НВК

8.   Сторожинецька  гімназія

9.   Костинецька ЗОШ

10. Кам’янська  ЗОШ

11. Михальчанська ЗОШ

12. Снячівська ЗОШ

13. Красноїльська ЗОШ № 1

14. Годилівський НВК

1.   Красноїльська гімназія

2.   Красноїльська ЗОШ №3

3.   Верхньопетровецька ЗОШ № 1

4.   Нижньопетрівецька  ЗОШ  № 1

5.   Їжівська ЗОШ

6.   Великокучурівська ЗОШ

7.   Новобросковецька ЗОШ

8.   Банилово-Підгірнівська гімназія

9.   Чудейська ЗОШ №1

10. Верхньопетровецька ЗОШ № 2

11. Старожадівський НВК

12. Ропчанський НВК

13. Давидівський НВК

14. Чудейський НВК

15. Зруб-Комарівська ЗОШ 1-2 ступенів

Якщо з бігових видів спорту немає повного залікового складу команди, результати рахуються наступним чином: на 60 м. у дівчат – 12,0 сек., у юнаків – 11,0 сек., на 400 м. – 2 хв.00,0 сек., і на 600 метрів – 3 хв.00,0 секунди.

НТЗ учасників обласних змагань та відбір кандидатів до складу збірних команд району і ОТГ, різних вікових груп, проводиться 10.04.2018 року з персонально запрошених кращих учасників змагань у складі 18 учнів.

Легка  атлетика

Змагання проводяться  11 квітня 2018 року на стадіоні ДЮСШ. Приїзд команд до 13-30, засідання мандатної комісії з 13-30 до 13-50.

Програма   змагань: 1. Біг на  60 м.-хлопці і дівчата.     2. Біг на  400 м.-хлопці і  дівчата. 3. Біг  на 800 м.-хлопці і дівчата.

  1. Стрибки у довжину з розбігу – хлопці і дівчата. 5. Штовхання ядра – хлопці (6 кг.) і дівчата (4 кг.). 6. Комбінована естафета 4 чол. х 1 колу (4 х 200 м. – 2 юнаки і 2 дівчини). Початок  змагань о 14-00 годині. Переможці визначаються по сумі 9 кращих результатів, згідно таблиці очок  при  виконанні  ІІ – юнацького  розряду, і естафети. Кожен учасник має право виступати у двох видах програми і естафеті. Естафета обов’язковий заліковий вид, результати визначаються по таблиці очок для дівчат естафетної команди. Учасники бігу на 800 м. до естафети не допускаються. До участі у змаганнях запрошується команда Зруб-Комарівської ЗОШ І-ІІ ступенів.

НТЗ учасників обласних змагань та відбір кандидатів до складу збірних команд району і ОТГ, різних вікових груп, проводиться 16.04.2018 року з персонально запрошених кращих учасників змагань серед юнаків та дівчат у складі 20 учнів.

Козацький  гарт «Нащадки козацької слави»

Змагання проводяться 02 травня 2018 року на стадіоні ДЮСШ.

Приїзд команд до 12-30, засідання мандатної комісії з 12-30 до 12-50. Початок  змагань о 13-00 годині. Програма  змагань: 1.Човниковий біг 4 х 9 м.; 2. Стрибки в довжину з місця; 3. Стрибки зі скакалкою 30 сек. (дівчата). 4. Перетягування канату (юнаки). 5. Комбінована естафета: 10 кл. – (хлопці – перенесення вантажу, дівчата – біг по купинках); 9-8 кл. (хлопці – чехарда, дівчата – біг в обручі); 7 кл. – (хлопці – подолання перешкод, дівчата – стрибки на одній нозі); 6 кл. – (хлопці – пересування по гімнастичній лаві, дівчата – «слалом»);  5 кл. – (хлопці – ведення ф/б м’яча, дівчата – біг 50 м. «достав пакет»).

Комбінована естафета проводиться за бажанням представників.

Склад  команди: по одному юнаку та одній дівчині з кожного із перерахованих класів 5, 6, 7, 8, 9, 10. (Першість області проводиться без 9 кл., яких замінюють 8 класи по 2+2).

Переможці  визначаються по сумі 5 кращих особистих результатів серед юнаків та дівчат з усіх видів змагань і також з перетягування линви та окремо з комбінованої естафети.

Перетягування линви проводиться з трьох спроб. Попередньо проводиться жереб команд і змагаються команди (1 з 2, 3 з 4, 5 з 6 і так дальше). Команда яка отримала дві поразки від двох різних команд завершує подальшу участь і для нею визначається місце.

НТЗ учасників обласних змагань та відбір кандидатів до складу збірних команд району і ОТГ, різних вікових груп, проводиться 07.05.2017 року з персонально запрошених кращих учасників змагань серед юнаків та дівчат (у складі 16 учнів).

Умови  проведення змагань, визначення результатів змагань та участі у спартакіаді впродовж навчального року

До загальнокомандного заліку з чотирьох легкоатлетичних видів спорту (легка атлетика, легкоатлетичне чотириборство 2003-2004 р. н., легкоатлетичне чотириборство 2005 р. н. і молодші та легкоатлетичний крос) в залік спартакіади зараховується тільки два кращих результати по зайнятих місцях з видів спорту. В залік спартакіади з шести баскетбольних видів спорту (баскетбол та баскетбол 3 х 3) зараховується тільки два кращих результати по зайнятих місцях з видів спорту незалежно від статі. В залік спартакіади з 4-ох волейбольних видів спорту (волейбол та волейбол серед учасників 2003 р. народження і молодші) зараховується тільки два кращих по зайнятих місцях з видів спорту незалежно від статі.

До загальнокомандного заліку з видів спорту зараховується 6 видів спорту із 20 для першої підгрупи, 5-ть видів спорту для другої підгрупи та 4 види спорту для третьої підгрупи.

ЗОШ району умовно поділені на три підгрупи, по кількості учнів. До першої підгрупи відносяться ЗОШ в яких навчається більше ніж 400 учнів. До другої підгрупи відносяться ЗОШ в яких навчається від 251 до 400 учнів. До третьої підгрупи відносяться школи в яких навчається до 250 учнів.

Загальна кількість набраних очок, в залікових видах спорту в підгрупах, кожного ЗНЗ додається і ділиться на загальну кількість залікових видів спорту.

Наприклад: Сторожинецька ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 набрала в 6-ти залікових видах спорту 155 очок. Цю кількість очок ділимо на 6-ть і отримаємо середній коефіцієнт 25,833, у команд 2-ої підгрупи набрані очки у 5-ти видах спорту ділимо на 5-ть, у команд 3-ої підгрупи набрані очки з 4-ох видів спорту ділимо на чотири. Згідно показаного коефіцієнту визначається місце ЗНЗ в загальнокомандному заліку району серед ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Кількість залікових видів спорту зменшується на один вид у першій та 2-й підгрупі, якщо команди ЗОШ брали участь у 3-х районних додаткових видах спорту (спеціально запрошені команди з видів спорту), або брали участь у 2-х обласних видах спорту, чи посіли одне призове місце в області з видів спорту, які не входять в залік районної спартакіади.

Навчальний заклад, на спортивній базі якого проводяться попередні (зональні) змагання з ігрових видів спорту, забезпечує готовність споруди та майданчика до змагань, також, забезпечує на спортивному заході присутність медичного працівника.

Відповідальність за обрання видів спорту для ЗНЗ та за рішення щодо необхідності участі у додаткових відбіркових етапах покладається на представника команди та вчителя фізичної культури.

         Підгрупи ЗОШ району розподілені за кількістю учнів у ЗНЗ

1 – підгрупа (401 і більше) 2 – підгрупа (251-400) 3 – підгрупа (до 250)
1. Сторожинецький ліцей   787

2. Б.Підгірнівська гімназія 664

3. Великокучурівська ЗОШ620

4. Красноїльська гімназія   577

5. Чудейський НВК             574

6. Їжівська ЗОШ                  569

7. Сторожинецька гімназія 471

8. Давидівський НВК          455

9. Сторожинецька ЗОШ№1 438

10. В.Петрівецька ЗОШ№1 416

11. Камянська ЗОШ             410

1. Красноїльська ЗОШ№1 396

2. Красноїльська ЗОШ№3 392

3. Панківський НВК           375

4. Старожадівський НВК   367

5. Михальчанська ЗОШ     363

6. Ропчанський НВК          346

7. Чудейська  ЗОШ № 1     312

8. Годилівський НВК         286

9. Н.Петрівецька ЗОШ№1  283

1. Бобовецький НВК          229

2. Ст. школа-інтернат        229

3. В.Петрівецька ЗОШ№2 181

4. Ст.Бросківецький НВК  171

5. Н.Петрівецька ЗОШ№2 151

6. Снячівська ЗОШ            150

7. Костинецький НВК        128

8. Н.Бросківецька ЗОШ      98

За  І місце, у кожному виді спорту, команді нараховується 35 очок, за  ІІ місце 30 очок, за ІІІ місце 27 очок, за 4 місце 25 очок, за 5 місце 24 і т.д..

Окремо проводиться підрахунок набраних очок за учасника збірної команди та кандидата у збірну команду району і ОТГ, відносно кількості членів збірної команди району і ОТГ та області до кількості учнів у ЗОШ (згідно коефіцієнту). 1 очко – запасний учасник; признаний гіршим у змаганнях  (2 учні у волейболі і баскетболі та 3 учні у футболі); результат учасника не йде в командний залік. 2 очка – середній показник в ігрових видах спорту; дає залікові очки  для команди. 3 очка – кращі гравці (2 учні у волейболі і баскетболі та 3 учні у футболі); успішний виступ в особистих видах спорту. 4 очка – забив гол (футбол); найкраща результативність (волейбол та баскетбол); призові особисті місця. 5 очок – перше місце з особистих видів спорту.

Учасникам, які брали участь у обласних змаганнях, і набрали від 1 до 5 очок, а команда посіла призове місце добавляється додаткове очко. Якщо команда посіла 1 місце добавляється 2 очка. (Виключення для гравців запасу, які не брали участь в грі, та для учасників команди, які не принесли залікових очків для команди). Максимальна кількість можливих очок набраних одним учасником на одних змаганнях – 7.

За кожного учасника збірної команди області всі попередньо перераховані очки подвоюються і нараховуються додатково. За види спорту на обласних змаганнях де виступає команда однієї школи, очки за збірників області не подвоюються, а добавляються ЗОШ як за збірників району та ОТГ.

Якщо ЗНЗ направив спортсмена, для подальшого навчання та підвищення спортивної майстерності у Чернівецьку обласну спеціалізовану школу-інтернат ІІ-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів «Багатопрофільний ліцей для обдарованих дітей», то цей учень має право виступати за ЗНЗ впродовж передбаченого періоду навчання в школі, на районних, обласних та всеукраїнських змаганнях. У разі навчання учня, впродовж навчального року, у двох, або більше ЗНЗ, учень на районних змаганнях виступає за ту ЗОШ в якій навчався більшу кількість часу. Також ця система поширюється на училища олімпійського резерву, училища фізичної культури та ліцеї фізичної культури, за умови, що їх вік відповідає вимогам цього Положення.

При виявлені не відповідності особистих документів, або інших порушень при допущені до участі у змаганнях спартакіади, («підстави», тощо) результат команди анулюється і зараховується до загальнокомандного заліку як  обов’язковий вид.

Витрати  на  проведення  змагань

Витрати на проведення змагань спартакіади (преміювання команд і кращих учасників окремих змагань та спартакіади, придбання кубків, нагородної атрибутики, тощо, оплата суддівської колегії проводиться за рахунок коштів передбачених, для проведення спортивних заходів серед учнів загальноосвітніх шкіл району та ОТГ).

Витрати на проїзд, харчування учасників змагань за рахунок загальноосвітніх шкіл району та ОТГ.

Нагородження

Команди, які займуть І, ІІ, ІІІ місця в районі та ОТГ нагороджуються  дипломами  управління  освіти, сім’ї, молоді та спорту районної державної адміністрації та відповідним відділом ОТГ. У випадку рівності набраних очок та однакових показників команд, перевага надається тим у кого кращі місця за збірників. Також, нагороджуються і ті команди шкіл що представили найбільше учнів – членів збірної команди району, ОТГ та області відповідно до кількості учнів у ЗОШ (згідно коефіцієнту).

Команди, які займуть І, ІІ, ІІІ місця в  загальнокомандному заліку та І, ІІ, ІІІ місця в забезпеченні учнів до складу збірних команд району і ОТГ та області нагороджуються  кубками та можливо і грошовою премією управління  освіти, сім’ї, молоді та спорту районної державної адміністрації та відповідним відділом ОТГ.

Примітка: Для участі у змаганнях, керівники команд подають головному судді  такі  документи: – заявки завірені директором школи та лікарем; – свідоцтво про народження; – учнівський  квиток з фотографією (з  футболу в обов’язковому порядку).

Для  участі в змаганнях з л/а (з бігу на середні дистанції) та з л/а кросу учасники обов’язково повинні мати нагрудні номери.

При  відсутності  документів учні до змагань не допускаються.

Представники команд разом з заявкою подають звіт про проведення шкільних змагань.

Контактні телефони відповідального за проведення спартакіади: 2-15-37, 2-46-47, 0662277202, 0986600331.

Нагрудні номери для учасників змагань ЗОШ І-ІІІ ступенів запропоновані організаторами для того щоб не повторювалися

1. Сторожинецький ліцей 21-30

2. Б.Підгірнівська гім-зія  31-40

3. Великокучур-ка ЗОШ   61-70

4.Красноїльська гімназія91-100

5. Чудейський НВК       131-140

6. Їжівська ЗОШ            111-120

7. Сторожинецька гім-зія  11-20

8. Давидівський НВК    101-110

9. СторожинецькаЗОШ№1 1-10

10.В.Петрів-аЗОШ№1   201-210

1.Красноїльська ЗОШ№1 81-90

2. Красн-ська ЗОШ№3  271-280

3.Михальчанська ЗОШ 141-150

4. Панківський НВК          51-60

5. Камянська ЗОШ         171-180

6. Ропчанський НВК     151-160

7.СтарожадівськийНВК181-190

8.Чудейська  ЗОШ № 1 121-130

9. Годилівський НВК    211-220

10.Н.Петрі-ка ЗОШ№1 191-200

1. Бобовецький НВК      41-50

2. Ст. школа-інтернат 221-230

3.В.Петрів-а ЗОШ№2 231-240

4. Ст.Бросків-й НВК   261-270

5. Н.Петр-а ЗОШ№2   251-260

6. Снячівська ЗОШ     161-170

7. Костинецький НВК    71-80

8.Н.БросківецькаЗОШ281-290

Зразок                                    ПОІМЕННА   ЗАЯВКА

Від команди_________________________________________________________

                                                                     (назва команди та ЗНЗ)

№ з/п Прізвище, ім’я по батькові учня Рік  

народження

Клас Нагрудний номер Дистанції Допуск та підпис лікаря
  1. і т.д.

Представник  команди                ___________               __________________

                                                                                     (підпис)                                         (прізвище, ініціали)

Директор школи     М. П.   ______________           _________________________

                                                                                        (підпис)                                         (прізвище, ініціали)

Лікар    М. П.   __________  _____________  До змагань допущено ____ учнів.

                               (підпис)              (прізвище, ініціали)

Зразок (Бланк ЗНЗ)       Звіт  про проведення шкільних змагань(вид спорту) з ___________ серед учнів ______кл. в 2017-18  н. р. від __________________ ЗНЗ

І етап Переможці (клас)
Кількість команд Кількість учнів

Директор        М.П.             _____________               __________________

                                                (підпис)                                            (прізвище, ініціали)

Для того щоб зберегти цей рівень, необхідно, організувати та забезпечити участь команд ЗНЗ кожної ОТГ та району з подальшим проведенням районних спартакіад.

Звертаюсь до голів ОТГ, начальників управлінь та відділів освіти ОТГ, а також до відповідальних у кожній ОТГ за спортивні заходи, щодо необхідності організації та забезпечення участі команд ЗНЗ в районній спартакіаді.

З цього навчального року всі 4 новоутворені ОТГ та команда району, (разом 5 команд) беруть участь у обласній спартакіаді (кожна команда окремо).

Пройшовши практичний відбір у районних змаганнях та набравшись великого змагального досвіду командам краще буде брати участь насамперед у обласних змаганнях.

Якщо аналізувати участь Великокучурівської ОТГ у обласній спартакіаді школярів за минулий навчальний рік (які відмовилися від участі у районній спартакіаді), то можна відмітити наступне – волейбольна  команда юнаків Снячівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, яка за потенціалом підготовки і майстерності кожного учасника команди, могла б вибороти перше місце в обласних змаганнях, в крайньому випадку посісти призове місце, якби брали участь у районних змаганнях, а в загальному розділили 12-13 місце, тому що проводили підготовку в межах своєї ОТГ. Не здобули досвіду змагань на вищому рівні.

Аналогічна ситуація також склалася із баскетбольною командою дівчат Годилівського НВК. Команда завжди була однією з кращих в районі, але, не маючи змагального досвіду, посіла гірше місце (розділивши 5-8 місце), опустилися нижче тих команд, в яких раніше завжди вигравали, поки брали участь у районних змаганнях.

Положення районної спартакіади серед команд ЗНЗ І-ІІ ступенів

Положення про  проведення  районної спартакіади  серед  команд  учнів ЗОШ І-ІІ ступенів Сторожинецького району в 2017-18 навчальному році

І. Мета і завдання

        Змагання проводяться з метою: покращення фізичної підготовки учнів загальноосвітніх шкіл, зміцнення здоров’я школярів, покращення спортивно-масової роботи в загальноосвітніх і дитячо-юнацьких спортивних школах району, залучення учнів до регулярних занять спортом в спортивних гуртках та спортивних секціях ДЮСШ.

ІІ. Програма і склад команди

 п/п

Вид  спорту Дата проведення Вік учнів

Юн

Дів Вчителі Всього

Попередні

Фінал        
1. Л/а «Діти Ол. надія»   14.09.17 2003р.н.і мол.   14 2 16
2. Л/а чотириборство   – 03.10.17 2005р.н.і мо 2 2 1 5
3.  Шахи   05.10.17  1-9 кл. 2 1 1 4
4.  Легкоатлет. крос 17.10.17  6-9 кл. 4 4 1 9
5.  Волейбол (дів) 21 і 23.11.17 28.11.17  6-9 кл.   8 1 9
6.  Волейбол (юн) 21 і 23.11.17 28.11.17  6-9 кл. 8 1 9
7.  Настільний теніс 21.02.18  6-9 кл. 2 1 1 4
8. Л/а чотириборство   – 18.04.18  6-9 кл. 4 4 1 9
9.  Легка атлетика 25.04.18    6-9 кл.  8  учнів 1 9
10.  Міні – футбол   15.05.18 17.05.18  6-9 кл.   8 1 9

ІІІ. Керівництво  спартакіадою

Керівництво районною спартакіадою школярів здійснює управління  освіти, сім’ї, молоді та спорту районної державної адміністрації та районна ДЮСШ. Безпосередньо проведення змагань покладається на суддівську  колегію з окремих видів спорту.

Районні змагання з легкої атлетики серед дітей 2003-2004 років народження «Діти олімпійська надія», футболу серед дітей 2003-2007 років народження «Шкіряний м’яч», волейболу «молодша вікова група» та обласні дитячі змагання «Олімпійське лелеченя» не входять в залік районної спартакіади, входять в залік обласних змагань, будуть проведені серед окремо визначених загальноосвітніх шкіл району. Збірна команда району бере участь в обласних змаганнях. Команди та окремі гравці, учасники обласних змагань, отримають в підрахунок набраних очок, очки за учасника та за кандидата у збірну команду.

За забезпечення учасників до складу збірної команди району, учнів інших шкіл, цих видів спорту, проводиться підрахунок набраних очок за кількість учасників збірної команди та за кандидатів у збірну команду району. При наявності таких кандидатів до збірної команди району за інформацією необхідно звертатись за мобільними номерами телефону, які наведені в кінці цього Положення.

Змагання з футболу на призи клубу «Шкіряний м’яч», з волейболу серед «молодшої вікової групи» проводяться за окремими положеннями та запрошеннями команд і проводиться підрахунок тільки набраних очок за учасника збірної команди та за кандидата у збірну команду району.

ІУ. Строки і місце проведення змагань

Змагання з легкої  атлетики  «Діти олімпійська надія»

До участі у змаганнях запрошуються: Сторожинецька ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, Новобросковецька ЗОШ І-ІІІ ступенів, Чудейська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1, Сторожинецька районна гімназія, Сторожинецький районний ліцей, Старожадівський НВК, Сторожинецька школа-інтернат, Банилово-Підгірнівська гімназія, Панківський НВК, Старобросковецький НВК, Зруб-Комарівська ЗОШ І-ІІ ступенів, Ясенівська ЗОШ І-ІІ ступенів, Дібрівська ЗОШ І-ІІ ступенів, Старокрасношорівська ЗОШ І-ІІ ступенів, Тисовецька ЗОШ І-ІІ ступенів та Комарівська ЗОШ І-ІІ ступенів. Склад команди14 уч-в.

Змагання проводяться 14 вересня 2017 року на стадіоні ДЮСШ. Приїзд команд до 13-30, засідання мандатної комісії з 13-30 до 13-50. Початок  змагань о 14-00 годині.

Вік учнів – 2003 рік народження і молодші. Програма   змагань: 1. Біг на  60 м. – хлопці і дівчата.  2. Біг на  200 м. – хлопці і  дівчата. 3. Біг на 400 м. – хлопці і дівчата.  4. Біг  на 800 м. – хлопці і дівчата.   5. Стрибки у довжину з місця – хлопці і дівчата (на скільки сантиметрів стрибнули – стільки набирають і очок). 6. Штовхання ядра – хлопці (5 кг.) і дівчата (3 кг.).  7. Комбінована естафета 4 чол. х 100 м. (4 х 100 м. – 2 юнаки і 2 дівчини, порядок передачі естафети вільний). На кожний вид програми можна заявляти не більше 4-ох учнів (2 дівчини і 2 юнака).

Переможці визначаються за сумою 11 кращих результатів, згідно таблиці очок  при  виконанні  ІІІ-юн.  розряду, також додається результат естафети. Кожен учасник має право виступати у двох видах програми і естафеті. Естафета обов’язковий заліковий вид і результати зараховуються по таблиці очок (для дівчат) кожному учаснику естафети. Учасники бігу на 800 метрів до естафети не допускаються.

НТЗ та відбір до складу збірної команди району і ОТГ та ДЮСШ проводиться 22.09.2017 року з персонально запрошених кращих учасників змагань серед юнаків та дівчат (у складі 24 учні).

Змагання з легкоатлетичного чотириборства 2005 р.н. і молодші

Змагання проводяться 03.10.2017 року на стадіоні ДЮСШ. В змаганнях беруть участь учні 2005 років народження і молодші.

Склад команди 2 юнаки і 2 дівчини (підрахунок залікових очок ведеться окремо). В команді, обов’язково один учасник має бути з пільгової категорії, діти: – сироти; – позбавлені батьківської опіки; – батьки яких загинули в АТО; – батьки яких учасники АТО; – батьки яких учасники бойових дій; – батьки яких мобілізовані; – батьки яких працівники поліції. Програма змагань: 1. Біг 60 м. (юнаки і дівчата);  2. Стрибки у довжину з розбігу (юнаки і дівчата); 3. Метання м’яча (юнаки і дівчата); 4. Біг 600 м. (юнаки). Біг 500м. (дівчата). Приїзд команд до 13-30, засідання мандатної комісії з 13-30 до 13-50.

У залік зараховуються один кращих результ команди серед юнаків і серед дівчат з  багатоборства. Якщо учасник не брав участь у одному з 4-ох видів чотириборства тоді йому зараховується наступне місце після всіх учасників що брали участь (що добігли, тощо). Серед учасників пільгової категорії окремо визначаються місця з багатоборство окремо серед юнаків та дівчат. Загальнокомандне місце визначається за найменшою сумою зайнятих місць у всіх видах програми багатоборства окремо серед дівчат та юнаків. Якщо у команді немає учасника пільгової категорії, командний залік зараховується після тих команд в яких є учасник вищеперерахованих пільгових категорій. Початок  змагань о 14-00 годині. До участі у змаганнях запрошується команди ЗОШ І-ІІІ ст. Команди виборюють місця за загальними спортивними принципами. Місця для ЗОШ І-ІІ ступенів визначатимуться не враховуючи місця команд ЗОШ І-ІІІ ст. НТЗ учасників обласних змагань та відбір кандидатів до складу збірних команд району і ОТГ, різних вікових груп, проводиться 22.05.2018 року з персонально запрошених кращих учасників змагань у складі 18 учнів.

Шахи

Змагання проводяться 05 жовтня 2017 року в Сторожинецькій ДЮСШ. Приїзд команд до 12-30, засідання мандатної комісії з 12-30 до 12-50. Початок  змагань о 13-00 годині.

 Система змагань – особисто-командна, по швейцарській системі. Змагання проводяться у 5-ть турів у дівчат та у сім турів у юнаків. Після 3-х поразок підряд юнаки вибувають зі змагань, виключення може бути при необхідності утворення парної кількості учасників, які визначаються, у разі необхідності, шляхом жеребкування. НТЗ та відбір до складу збірної команди району і ОТГ проводиться 17.10.2017 року з персонально запрошених кращих учасників змагань серед юнаків 8 учнів, а серед дівчат 6 учнів.

Командний залік зараховується за результатами участі 2-ох юнаків та 1-єї дівчини. В разі відсутності учасника очки рахуються за місце наступне після останнього, окремо серед юнаків та дівчат. При однаковій кількості очок у двох і більше команд перевага надається команді, яка має найменшу суму очок. Якщо цей показник однаковий, то перевага віддається команді, учасники якої посіли більше 1,2,3 і т.д. місць. Команди ЗОШ обов’язково повинні мати 1-2 пари шахів.

Місця зайняті спортсменами визначаються за більшою кількістю набраних очок (перемога-1 очко, нічия-0,5 і поразка-0 очок).

У випадку однакової кількості набраних очок у двох і більше учасників місця визначаються послідовно: 1.-за кількістю перемог; 2.-за результатами особистої зустрічі; 3.-за кольором фігури (перевага чорним).

Контроль часу – 15 хвилин кожному учаснику на партію без годинника. У разі затягування гри, перевищення відведеного ліміту часу, через 5-10 хвилин встановлюється годинник відповідно на 10-5 хвилин контролю часу.

Легкоатлетичний  кросс

Змагання особисто-командні проводяться 17 жовтня 2017 року  в місті Сторожинець (парк Молоді). Приїзд команд до 13-30, засідання мандатної комісії з 13-30 до 13-50. Початок  змагань о  14-00 годині. Програма  змагань: Дівчата:  Біг на 800 метрів. Юнаки:  Біг на 1000 метрів. На кожний вид програми від команди дозволяється заявляти не більше 4-ох  учасників. Командна першість визначається за сумою 6 кращих результатів,  три дівчини  та  три хлопці. Якщо немає жодного учасника на одній із дистанцій тоді нараховується, наступне після останнього місця, на кожного з відсутніх учасників.

Волейбол

Приїзд команд до 11-30, засідання мандатної комісії з 11-30 до 11-50. Проведення жеребкування о 11-50.  Початок  змагань о 12-00 годині. Ігри проводяться у три партії. При участі у групі 4-ох і більше команд у групах проводиться жеребкування та розподіл команд на дві підгрупи враховуючи зайняті місця у минулому навчальному році (дві кращі команди очолюють підгрупи). Місця команд визначаються за найбільшою сумою набраних очок: Перемога – 1 очко, поразка – 0 очок. При однаковій кількості очок у двох команд перевага надається команді, що виграла зустріч між ними. При однаковій кількості набраних очок у трьох і більше команд перевага надається команді, яка має: більше виграних партій між командами в яких однакова кількість очок, більше виграних партій між командами у всіх зустрічах, більшу кількість у різниці виграних і програних м’ячів між командами в яких однакова кількість очок, більшу кількість у різниці виграних і програних м’ячів у всіх зустрічах, у випадку рівності всіх показників переможці визначаються шляхом жеребкування.

Якщо з чотирьох команд, які попередньо розподілили місця з 1 по 4, для визначення другого і третього місця команди, які між собою не змагались, проводиться додаткова гра між ними за 2-ге місце. Партії у групах тривають до 15 очок, стикові та «овертайм» тривають до 25 очок. Попередні (зональні) змагання проводяться 21 і 23.11. 2017 у групах відповідно до розподілу за минулорічними результат-и:

1–гр. Сторожинецька ДЮСШ 21.11.2017  2-гр. Сторожинецька ДЮСШ 23.11.2017
1. Зруб-Комарівська ЗОШ

2. Чудейська ЗОШ № 3

3. Череська ЗОШ

4. Комарівська ЗОШ

5. Сторожинецька ЗОШ № 3

6. Старожадівська ЗОШ

7. Буденецька ЗОШ

8. Давидівська ЗОШ

9. Дібрівська ЗОШ

1. Ясенівська ЗОШ

2. Красноїльський НВК

3. Тисовецька ЗОШ

4. Красношорівська  ЗОШ

5. Слобода Комарівська ЗОШ

6. Спаський НВК

7. Глибочківська ЗОШ

8. Новобросковецька ЗОШ

9. Їжівська ЗОШ

Фінали проводяться 28 листопада 2017 року в Сторожинецькій ДЮСШ. Фіналісти 4 команди (2+2) попередніх змагань. Перші  місця кожної підгрупи зустрічаються з другими місцями іншої підгрупи, потім проводять стикові зустрічі. Якщо з чотирьох команд, які попередньо розподілили місця з 1 по 4, для визначення з їх числа другого і третього місця команди, які між собою не змагались між ними проводиться додаткова гра («овертайм») за 2-ге місце. Партії у групах тривають до 15 оч., стикові за І місце та «овертайм» до 25очок.

Фіналісти змагань, команди ЗОШ І-ІІ ступенів, запрошуються до участі у попередніх змаганнях серед команд ЗОШ І-ІІІ ступенів, по одній команді в кожну з чотирьох підгруп, дотримуючись територіального принципу змагань по ЗОШ І-ІІІ ступенів серед учнів 2003 року народження і молодших. Команди виборюють місця на загальних спортивних принципах. Місця для ЗОШ І-ІІІ ступенів враховуватимуться окремо, не враховуючи команди ЗОШ І-ІІ ступ-ів.

Змагання проводяться згідно розподілу на підгрупи та згідно правил що наведені у положенні спартакіади серед ЗОШ І-ІІІ ступенів у волейболі по старшій віковій групі школярів. Перша і третя підгрупи змагаються серед юнаків та дівчат у попередніх змаганнях 25.01.2018 року, друга і четверта групи 30.01.2018 року. Відбірковий етап змагань відбудеться серед юнаків 31.01.2018 року, а серед дівчат 01.02.2018 року. Фінальні змагання серед юнаків проводяться 06.02.2018 року, а серед дівчат 07.02.2018 року.

Настільний  теніс

Змагання особисто – командні, проводяться згідно діючих правил, відбудуться 21 лютого 2018 року в Сторожинецькій ДЮСШ.

Приїзд команд до 12-30, засідання мандатної комісії з 12-30 до 12-50. Початок  змагань о 13-00 годині. Всі ігри проводяться в три партії. Після трьох поразок гравець вибуває з подальших змагань і посідає, розділивши з іншими спортсменами, які отримали три поразки, відповідне місце в останніх рядах особистої першості. Ті хто отримав 1-2 поразки продовжують боротися відповідно за 2 та 3 місце згідно таблиці змагань. Якщо переможець, (той хто ні разу не програв) не проводив гру з гравцем що посів 2-ге місце (одна поразка), то між ними проводиться фінальна зустріч. Так відповідно і за 2 і 3 місце.

Легкоатлетичне  чотириборство

Змагання проводяться 18 квітня 2018 року в Сторожинецькій ДЮСШ. Приїзд команд до 13-30, засідання мандатної комісії з 13-30 до 13-50. Початок змагань о 14-00 годині. Склад команди 4 юнаки і 4 дівчини (підрахунок залікових очок ведеться окремо). Програма змагань: 1. Біг на 60 м.; 2. Стрибки у довжину з місця; 3. Метання м’яча. 4. Біг  400 м. дівчата і 600 м. хлопці. Переможець визначається по сумі 6 кращих результатів (3-хлопця і 3-дівчини). В залік враховуються результати, при умові виконання 3-го юнацького розряду, а з бігу серед юнаків на 600 метрів враховуються результати кращі 2 хвилин. У метанні враховуються результати у дівчат більші за 26 метрів, а у юнаків більші за 42 метри. При, стрибках у довжину з місця, враховуються результати у дівчат кращі за 180 см., а у хлопців кращі за 2 м. 20 см. При не виконанні вище перерахованих нормативів команді зараховується наступне місце після останнього по кожному виду чотириборства окремо. Загальнокомандне місце визначається за найменшою сумою місць, набраними у всіх видах програми окремо серед дівчат та юнаків по видах чотириборства.

Легка  атлетика

Змагання проводяться 25 квітня 2018 року на стадіоні ДЮСШ. Приїзд команд до 13-30, засідання мандатної комісії з 13-30 до 13-50. Початок  змагань о  14-00 годині.  Програма  змагань : Біг на 60 м, 400 м, 800 м., стрибки у довжину з розбігу (юнаки і дівчата) та комбінована естафета 4 по колу (2 юнаки і 2 дівчини). Вид змагань особисто-командний. На кожний вид програми дозволяється  заявляти необмежену  кількість учнів. Кожний учень має право приймати участь у 2-ох видах програми і естафеті. В командний залік зараховуються 7 кращих результатів при умові виконання ІІІ юнацького розряду і результат естафети. Естафета – обов’язковий заліковий вид і результати зараховуються по таблиці очок для дівчат кожному учаснику. Учасники бігу на 800 метрів до естафети не допускаються.

Міні – футбол

Змагання проводяться згідно правил ФІФА. При участі 4-6 команд змагання проводять в 2-х групах по круговій системі, при 7-9 команд в 3-х групах. При участі 10 і більше команд проводиться розподіл згідно жеребкування на 2-і групи які розподіляють на дві підгрупи, у 2-х групах, враховуючи зайняті місця у змаганнях минулого навчального року (дві кращі команди очолюють підгрупу) потім проводяться стикові зустрічі. При участі у групі (зоні) 6-7 команд розподіл проводиться на 3 підгрупи. Місця команд визначаються за найбільшою сумою набраних очок у всіх зустрічах. За перемогу надається 3 очки, за нічию 1 очко, за поразку 0. У разі однакової кількості набраних очок у 2-х команд, перевага надається команді – за перемогу в особистій зустрічі. У разі нічийного результату переможці визначаються за результатами серії післяматчевих пенальті. При однаковій кількості очок у 3-х команд перевага надається: за більшою кількістю у різниці забитих і пропущених м’ячів між командами в яких однакова кількість очок, за більшою кількістю у різниці забитих і пропущених м’ячів у всіх зустрічах, за найбільшою кількістю забитих м’ячів, за найменшою кількістю порушень.

Попередні (зональні) змагання з міні-футболу  проводяться 15.05.2018 року у групах які розподіляються по таблиці з волейболу. Приїзд команд до 12-30, засідання мандатної комісії з 12-30 до 12-50. Жеребкування, щодо порядку участі команд, о 12-50. Початок  змагань о 13-00 годині. Футболіст, вилучений з поля, автоматично дискваліфікується на одну гру і до наступних матчів допускається лише з дозволу головної суддівської колегії. Футболіст, вилучений з поля за 2 попередження в одній грі, або за фол останньої надії, пропускає тільки наступну гру. При рівності цих показників переможці визначаються шляхом жеребкування. Тривалість гри – 2 тайми по 10 хвилин з 3-х хвилинною перервою.

Переможці та команди які посіли другі місця в кожній групі в попередніх змаганнях утворюють фінальну групу і проводять напівфінальні ігри (команди які посіли перше місце зустрічається з командами які посіли друге місце в іншій групі). Переможці пар грають за 1-2 місце, переможені за 3-4 місце. Фінальні змагання проводяться 17 травня 2018 року. Тривалість фінальних ігор – 2 тайми по 15 хвилин з 5-ти хвилинною перервою.

  1. Умови проведення змагань та визначення результатів змагань спартакіади впродовж навчального року.

До загальнокомандного заліку з видів спорту зараховується 4 види з 10 для першої підгрупи та 3 види спорту для другої підгрупи.

  ЗОШ району умовно поділені на дві підгрупи, по кількості учнів. До першої підгрупи відносяться ЗОШ району в яких навчається більше ніж 100 учнів. До другої підгрупи відносяться ЗОШ в яких навчається до 100 учнів.

  Загальна кількість набраних очок, в залікових видах спорту в підгрупах кожного ЗНЗ додається і ділиться на загальну кількість залікових видів спорту.

  Приклад: Сторожинецька ЗОШ І-ІІ ступенів № 3 набрала в 4-ох залікових видах спорту 70 очок. Цю кількість очок ділимо на 4 види спорту і отримаємо середній коефіцієнт 17,5. У другій підгрупі набрані очки у 3-ох видах спорту ділимо на три. Згідно показаного коефіцієнту визначається місце ЗНЗ в загальнокомандному заліку району і ОТГ серед ЗОШ І-ІІ ступенів. Підгрупи ЗОШ району розподілених за кількістю учнів у цих закладах

1 – підгрупа  (100 і більше)  2 – підгрупа (до 100)
1. Тисовецька ЗОШ                 – 304

2. Зруб-Комарівська ЗОШ      – 273

3. Їжівська ЗОШ                      – 209

4. Комарівська ЗОШ               – 154

5. Давидівська ЗОШ                – 125

6. Чудейська ЗОШ № 3           – 117

7. Красношорівська  ЗОШ      – 115

8. Глибочківська ЗОШ            – 111

9. Буденецька ЗОШ                 – 107

10. Сторожинецька ЗОШ № 3- 106

11. Череська ЗОШ                   – 102

1. Красноїльський НВК           – 86

2. Слобода Комарівська ЗОШ – 79

3. Старожадівська ЗОШ           – 59

4. Ясенівська ЗОШ                    – 58

5. Спаський НВК                       – 57

6. Дібрівська ЗОШ                    – 48

7. Новобросковецька ЗОШ      – 30

У кожному виді спорту за 1-ше зайняте місце, команді нараховується 25 очок, за  ІІ місце 20 очок, за ІІІ місце 17 очок, за 4 місце 15 очок, за 5 місце 14 очок і т.д..

Зруб-Комарівську та Старокрасношорівську ЗОШ запрошено для участі по додаткових видах спорту.

Окремо проводиться підрахунок набраних очок за учасника збірної команди та кандидата у збірну команду району і ОТГ, відносно кількості членів збірної команди району, ОТГ та області до кількості учнів у ЗОШ (згідно коефіцієнту). 1 очко – запасний учасник, признаний гіршим у змаганнях  (2 учні у волейболі та у міні футболі), результат учасника не йде в командний залік. 2 очка – середній показник в ігрових видах спорту, дає залікові очки  для команди. 3 очка – кращі гравці (2 учні у волейболі та у міні футболі), успішний виступ в особистих видах спорту. 4 очка – забив гол (футбол), найкраща результативність (волейбол), призові особисті місця. 5 очок – перше місце з особистих видів спорту.

Учасникам, які брали участь у обласних змаганнях, і набрали від 1 до 5 очок, а команда посіла призове місце добавляється додаткове очко, якщо команда посіла перше місце добавляється 2 очка. (Виключення для тих гравців, які були в запасі, та для тих учасників команди, які не принесли залікові очки для команди). Максимальна кількість можливих набраних очок одним учасником – 7.

За кожного учасника збірної команди області всі попередньо перераховані очки подвоюються і нараховуються ЗОШ додатково за види спорту на обласних змаганнях де виступає команда однієї школи очки за збірників області не подвоюються, а добавляються ЗОШ, як за збірників району та ОТГ.

При виявлені не відповідності документів, або інших порушень при допущені до участі у змаганнях спартакіади, («підстави», тощо) результат команди анулюється і зараховується до загальнокомандного заліку як  обов’язковий вид.

VІ.  Витрати на проведення змагань

Витрати на проведення змагань спартакіади (преміювання команд і кращих учасників окремих змагань та спартакіади, придбання кубків, нагородної атрибутики, тощо, оплата суддівської колегії проводиться за рахунок коштів передбачених, для проведення спортивних заходів серед учнів загальноосвітніх шкіл району та ОТГ).

Витрати на проїзд, харчування учасників змагань за рахунок загальноосвітніх шкіл району та ОТГ.

VІІ.  Нагородження

Команди, які займуть І, ІІ, ІІІ місця нагороджуються  дипломами управління освіти, сім’ї, молоді та спорту районної державної адміністрації та відповідними відділами в ОТГ. У випадку рівності набраних очок та однакових показників перевага надається тим у кого кращі показники (місце) за збірників. Також, нагороджуються і ті команди шкіл, що представили найбільше учнів – членів збірної команди району, ОТГ та області відповідно до кількості учнів у ЗОШ (згідно коефіцієнту). Команди, які займуть І, ІІ, ІІІ місця в  загальнокомандному заліку та І ІІ і ІІІ місце в забезпеченні учнів до складу збірних команд району, ОТГ та області нагороджуються кубками та можливо і грошовою премією управління  освіти, сім’ї, молоді та спорту РДА та відповідними відділами в ОТГ.

Примітка.  Для участі у змаганнях, керівники команд подають головному судді  наступні  документи: – заявки завірені директором школи та лікарем; – свідоцтво про народження; – учнівський  квиток з фотографією (з міні-футболу в обов’язковому порядку). При відсутності  документів учні до змагань не допускаються.

Якщо ЗНЗ направив спортсмена, для подальшого навчання та підвищення спортивної майстерності у Чернівецьку обласну спеціалізовану школу-інтернат ІІ-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів «Багатопрофільний ліцей для обдарованих дітей», тоді цей учень має право виступати за ЗНЗ впродовж передбаченого періоду навчання в школі, на районних, обласних та всеукраїнських змаганнях. У разі навчання учня у двох, або більше ЗНЗ, учень на районних змаганнях виступає за ту ЗОШ в якій навчався більшу кількість часу. Також ця система поширюється на училища олімпійського резерву, фізичної культури та ліцеї фізич-ї культури, за умови, що їх вік відповідає вимогам цього Положення.

Для участі в змаганнях з легкої атлетики (з бігу на середні дистанції) та з легкоатлетичного кросу учасники повинні мати нагрудні номери.

Нагрудні номери для учасників змагань ЗОШ І-ІІ ступенів запропоновані організаторами для того щоб не повторювалися

1. Тисовецька ЗОШ            291-300

2. Зруб-Комарівська ЗОШ 241-250

3. Їжівська ЗОШ                 161-170

4. Комарівська ЗОШ           141-150

5. Давидівська ЗОШ           131-140

6. Красношорівська  ЗОШ 121-130

7. Буденецька ЗОШ            111-120

8.СторожинецькаЗОШ№3 101-110

9. Глибочківська ЗОШ         91-100

10. Чудейська ЗОШ № 3        81-90

11. Череська ЗОШ                  71-80

1. Красноїльський НВК        61-70

2.Слобода КомарівськаЗОШ51-60

3. Спаський НВК                    41-50

4. Старожадівська ЗОШ        31-40

5. Ясенівська ЗОШ                 21-30

6. Дібрівська ЗОШ                 11-20

7. Новобросковецька ЗОШ     1-10

Контактні телефони відповідального: 2-15-37, 2-46-47, 0662277202, 0986600331.

Представники команд разом з заявкою подають звіт про проведення шкільних змагань.

Зразок                               ПОІМЕННА   ЗАЯВКА

Від команди_______________________________________________________

                                                                     (назва команди та ЗНЗ)

№ з/п Прізвище, ім’я по батькові учня Рік  

народження

Клас Нагрудний номер Дистанції Допуск та підпис лікаря
  1. і т.д.

 Представник  команди                ___________               __________________

                                                                                     (підпис)                                         (прізвище, ініціали)

Директор школи     М. П.              ______________           _________________________

                                                                                        (підпис)                                         (прізвище, ініціали)

Лікар    М. П.   __________  _____________  До змагань допущено ____ учнів.

                               (підпис)              (прізвище, ініціали)

Зразок (Бланк ЗНЗ) Звіт про проведення шкільних змагань(вид спорту) з__________серед учнів ____кл. в 2017-18  н. р. від _____________________ (ЗНЗ)

 

Кількість команд Кількість учнів Переможці (клас)

 

Директор        М.П.             _____________               __________________

                                                (підпис)                                            (прізвище, ініціали)

В напрямку фізкультурно-оздоровчої і спортивно-масової роботи необхідно проводити в кожній школі шкільну спартакіаду. Висвітлювати спортивні заходи в шкільній газеті, на стендах, таблицях та ЗМІ.

Щоб покращити роботу, в загальноосвітніх школах в напряму розвитку фізичного виховання, у ЗНЗ повинні працювати фахівці з фізкультурною освітою. Щоб визначити результативність викладання, немає потреби відвідувати уроки, перевіряти методику навчання та підготовку до уроку. Це все показує підготовленість шкільних команд до районної спартакіади.

Надсилаю два положення районних спартакіад школярів та 73 обласної спартакіади школярів для використання фахівцям в роботі, та для інформування всіх зацікавлених у проведенні спортивних змагань.

Вдалих стартів на спортивних майданчиках районної спартакіади та красивих перемог на змаганнях обласної спартакіади!

Положення про проведення обласної спартакіади школярів серед команд ЗНЗ

Положення про проведення обласної спартакіади школярів серед команд загальноосвітніх навчальних закладів в 2017-2018 н.р.

І. Загальні положення

  1. Положення про обласну спартакіаду школярів серед команд загальноосвітніх навчальних закладів розроблено відповідно до Законів України «Про загальну середню освіту», «Про фізичну культуру і спорт», наказу Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту від 06 серпня 2010 р. № 2659 «Про затвердження Вимог до змісту положення про офіційні фізкультурно-оздоровчі заходи або спортивні змагання» (із змінами), зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 01 вересня 2010 р. за № 766/18061.
  2. Організатором спартакіади є обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України.

ІІ. Керівництво змаганнями

Керівництво обласною спартакіадою школярів серед команд загальноосвітніх навчальних закладів здійснює Чернівецьке обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України.

Безпосереднє проведення змагань покладається на головні суддівські колегії з видів спорту, призначені Чернівецьким обласним відділенням КФВС МОН України, за погодженням з обласними федераціями з видів спорту.

ІІІ. Мета і завдання

  1. Спартакіада проводиться з метою формування в учнів загальноосвітніх навчальних закладів фізичного та духовного здоров’я, залучення їх до занять фізичною культурою, набуття навичок здорового способу життя.
  2. Основними завданнями спартакіади є:

покращення спортивно-масової роботи в загальноосвітніх навчальних закладах;

         виявлення кращих команд серед загальноосвітніх навчальних закладів для участі у всеукраїнських змаганнях з окремих видів спорту;

формування стійких мотивацій до самостійних занять фізичною культурою і спортом.

ІУ. Етапи спартакіади

I етап – спартакіада в загальноосвітніх навчальних закладах.

II  етап – районні і міські спартакіади серед команд загальноосвітніх навчальних закладів за положеннями органів управління освітою в районах та містах Чернівецької області.

III етап – обласна спартакіада  школярів серед команд загальноосвітніх навчальних закладів, переможців районних і міських спартакіад.

2017-2018 н.р.

V. Програма, вік, кількісний склад, терміни проведення спартакіади

 № п/п Види спорту Терміни проведення Вік учасників (клас

 в ЗНЗ)

Хто представляє команду Місце проведення тр. Дів. Юн.
1. Легкоатлетичний крос 27.10.2017 р. 8-11 кл. ЗНЗ – переможець районних, ОТГ змагань м. Чернівці 2 4 4
2. Боротьба вільна 27.10.2017 р. 9-11 кл. ЗНЗ – переможець районних, ОТГ змагань м. Чернівці 1 10
3. Футбол

попередні

змагання

13.10.2017 р.  

9-11 кл.

ЗНЗ – переможець районних, ОТГ змагань м. Новодністровськ

м. Кіцмань

м. Глибока

м. Великокучурівська ОТГ

 

2

 

18

фінальні змагання 20.10.2017 р. 9-11 кл. ЗНЗ – переможець попередніх змагань м. Чернівці 2 18
4. Баскетбол

(дівчата)

попередні змагання

17.11.2017 р.  

9-11 кл.

ЗНЗ – переможець районних, ОТГ змагань м. Кельменці

м. Хотин

м. Глибока

м. Вижниця

 

2

 

 

12

фінальні

змагання

24.11.2017 р. ЗНЗ – переможець попередніх змагань м. Чернівці 2 12
5. Баскетбол

(юнаки)

попередні

змагання

01.12.2017 р.  

9-11 кл.

ЗНЗ – переможець районних, ОТГ змагань м. Хотин

м. Кіцмань

м. Кельменці

м. Сторожинець

2  

12

 

фінальні

змагання

08.12.2017 р. ЗНЗ – переможець районних змагань

 

м. Чернівці 2 12
6. Шахи 27-28.10.2017 р. 11 кл. і молодші ЗНЗ – переможець районних, ОТГ змагань м. Чернівці 1 2 2
7. Теніс настільний 27.10.2017 р. 11 кл. і молодші ЗНЗ – переможець районних, ОТГ змагань

 

м. Чернівці 1 2 2
8. Гандбол (дівчата)

попередні змагання

09.02.2018 р. 9-11 кл. ЗНЗ – переможець районних, ОТГ змагань м. Заставна 1 12
фінальні змагання 10.02.2018 р. 9-11 кл. ЗНЗ – переможець попередніх змагань За призначенням 1 12
9. Гандбол (юнаки)

попередні змагання

16.03.2018 р. 9-11 кл. ЗНЗ – переможець районних, ОТГ змагань м. Хотин 1 12
фінальні змагання 17.03.2018 р. 9-11 кл. ЗНЗ – переможець попередніх змагань За призначенням 1 12
10. Волейбол (юнаки)

попередні змагання

(ШВЛУ)

16.02.2018 р.

 

 

 

 

 

 

.

старша вікова група – 2001-2003 р.н.

 

 

 

 

ЗНЗ – переможець районних, ОТГ змагань

 

 

 

 

с. Романківці Сокирянського району

м. Чернівці

м. Новоселиця

м. Путила

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

12

 

 

 

 

 

 

 

Фінальні

змагання

23.02.2018 р.

 

 

 

 

 

старша вікова група – 2001-2003 р.н. ЗНЗ – переможець попередніх змагань м. Чернівці

 

 

1

 

 

12

 

 

11. Волейбол (дівчата)

попередні змагання

(ШВЛУ)

02.03.2018 р.

 

 

 

 

 

 

 

старша вікова група – 2001-2003 р.н.

 

 

 

 

ЗНЗ – переможець районних, ОТГ змагань

 

 

 

 

смт. Кельменці

м. Новоселиця

м. Заставна

м. Сторожинець

1

 

 

 

 

 

 

 

12

 

 

 

 

 

 

 

Фінальні

змагання

09.03.2018 р.

 

 

 

 

 

старша вікова група – 2001-2003 р.н.

 

 

ЗНЗ – переможець попередніх змагань

 

 

м. Чернівці

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

12

 

 

 

 

 

12. Легка атлетика 20-21.04.

2018 р.

8-11 кл. ЗНЗ – переможець районних, ОТГ змагань м. Чернівці 2 7 7
13. Дитячі спортивні ігри  «Старти надій» 13.04.2018 р. 7 кл. ЗНЗ – переможець районних, ОТГ змагань м. Сторожинець 2 7 7
14. Фізкультурно-оздоровчий патріотичний фестиваль «Нащадки козацької слави» 11.05.2018 р. 5, 6, 7, 8, 10 кл. ЗНЗ – переможець районних, ОТГ змагань м. Кіцмань 2 6 6
15. Змагання з легкоатлетичного чотириборства 29.09.2017 р. 2003-2004 р.н. ЗНЗ – переможець районних, ОТГ змагань м. Новоселиця 2 6 6
16. Баскетбол 3х3

попередні змагання

30.03.2018 р. старший вік  2000

 

середній вік

2003

ЗНЗ – переможець районних, ОТГ змагань м. Герца

смт. Кельменці

м. Вижниця

м. Кіцмань

1 4 4
фінальні змагання 06.04.2018 р.

07.04.2018 р.

юнаки

дівчата

ЗНЗ – переможець попередніх змагань За призначенням 1 4 4

Урочисте відкриття спартакіади школярів серед команд загальноосвітніх навчальних закладів відбудеться 27  жовтня 2017 року на стадіоні «Юність».

         Приїзд команд на  обласну спартакіаду школярів серед команд загальноосвітніх навчальних закладів на 10.00 год.

         Змагання з видів спорту відбудуться:

  • легкоатлетичний крос 27 жовтня 2017 р. м. Чернівці (парк «Жовтневий»).
  • Боротьба вільна 27 жовтня 2017 року м. Чернівці.
  • футбол (юнаки):

– попередні змагання 13 жовтня 2017 року в м. Кіцмань, м. Глибока, м. Новодністровськ, м. Великокучурівська ОТГ. Приїзд команд о 10.00 год.

– фінальні змагання 20 жовтня 2017 року м. Чернівці, стадіон «Юність».

баскетбол (дівчата):

попередні змагання 17 листопада  2017 року в м. Кельменці, м. Хотин, смт. Глибока, м. Вижниця. Приїзд команд о 10.00 год.

фінальні змагання 24.11.2017 року в м. Чернівці, ЗОШ № 22. Приїзд команд о 10.00 год.

баскетбол (юнаки):

попередні змагання 01 грудня 2017 року  смт. Кельменці, м. Кіцмань, м. Хотин, м. Сторожинець. Приїзд команд о 10.00 год.

фінальні змагання 08 грудня 2017 року в м. Чернівці, ЗОШ № 22. Приїзд команд о 10.00 год.

– шахи – 27-28.10.2017 р. в м. Чернівці.

– теніс настільний – 27.10.2017 р. в м. Чернівці.

– волейбол (юнаки) (ШВЛУ):

(старша вікова група 2001-2003 р.н.) – попередні змагання 16 лютого 2018 року, м. Чернівці, с. Романківці Сокирянського району, м. Новоселиця, м. Путила. Приїзд команд о 10.00 год.

         фінальні (старша вікова група 2001-2003 р.н.) – 23 лютого 2018 року в м. Чернівці, ліцей № 2. Приїзд команд о 10.00 год.

– волейбол (дівчата) (ШВЛУ):

 (старша вікова група 2001-2003 р.н.) – попередні змагання 03 березня 2018 року, смт. Кельменці, м. Новоселиця, м. Заставна, м. Сторожинець. Приїзд команд о 10.00 год.

         фінальні (старша вікова група 2001-2003 р.н.) – 09 березня 2018 року в м. Чернівці, ліцей № 2. Приїзд команд о 10.00 год.

гандбол (дівчата) – попередні змагання 09 лютого 2018 р. в м. Заставна, м. Хотин. Приїзд команд о 10.00 год.

– гандбол (дівчата) – фінальні змагання 10 лютого 2018 року за призначенням.

– гандбол (юнаки) – попередні змагання 16.03.2017 р. в м. Заставна, м. Хотин. Приїзд команд о 10.00 год.

– гандбол (юнаки) – фінальні змагання 17.03.2018 р. за призначенням.

легка атлетика 20-21 квітня 2018 року в м. Чернівці, стадіон «Буковина».

Приїзд команд о 10.00 год.

  • дитячі спортивні ігри «Старти надій» – 04.2018 року в м. Сторожинець.

Приїзд команд о 10.00 год.

  • фізкультурно-оздоровчий патріотичний фестиваль «Нащадки козацької слави»05.2018 року в м. Кіцмань.

Приїзд команд о 10.00 год.

  • легкоатлетичне чотириборство – 29.09.2017 року в м. Новоселиця.

Приїзд команд о 10.00 год.

  • баскетбол 3х3:

– попередні змагання 30.03.2018 року в м. Герца, м. Кельменці, м. Вижниця,

м. Кіцмань;

Приїзд команд о. 10.00 год.

 – фінальні змагання 06.04.2018 р. (юнаки) 07.04.2018 р. (дівчата) за призначенням.

УІ. Учасники обласної спартакіади

В  змаганнях  обласної спартакіади беруть участь команди загальноосвітніх навчальних закладів – переможці районних (міських) змагань та об’єднаних територіальних громад.

В обласній спартакіаді школярів мають право брати участь лише учні,  які є громадянами України.

Учні училищ олімпійського резерву, училищ фізичної культури,  ліцеїв фізичної культури мають право брати участь в обласній спартакіаді  за команду загальноосвітнього навчального закладу, з яких вони були направлені на навчання, за умови, що їх вік відповідає вимогам Положення про обласну спартакіаду.

Клопотання про перезалік в змаганнях з легкої атлетики подається в обласне відділення КФВС МОН України за 10 днів до початку змагань. Перезалік робиться на підставі результату, показаного на першості області або державних змагань (витяг з протоколу змагань, завірений в Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту  України або у федерації легкої атлетики України). Інші довідки не розглядаються.

Попередні (зональні) змагання з ігрових видів спорту відбудуться в таких підгрупах:

Гандбол (дівчата):

м. Заставна: Заставна – Кіцмань – Новоселиця – Чернівці – Сторожинець – Вижниця –

Путила – Сторожинецька ОТГ – Красноїльська ОТГ;

м. Хотин: Хотин – Герці – Кельменці – Сокиряни – Новодністровськ – Вашківецька  ОТГ  Сокирянського р-н –  Сокирянська ОТГ – Глибока. – Великокучурівська ОТГ- Чудейська ОТГ.

Гандбол (юнаки):

м. Заставна: Заставна – Кіцмань – Новоселиця – Чернівці – Сторожинець – Вижниця –

Путила – Сторожинецька ОТГ- Чудейська  ОТГ – Великокучурівська ОТГ;

м. Хотин: Хотин – Герца – Кельменці – Сокиряни – Новодністровськ – Вашківецька ОТГ Сокирянського р-н – Сокирянська ОТГ – Глибока – Красноїльська ОТГ.

Волейбол (дівчата) (ШВЛУ):

Старша вікова група 2001-2003 р.н. .

            смт. Кельменці: Новодністровськ – Сокиряни – Кельменці – Сокирянська ОТГ – Сторожинецька ОТГ;

Новоселиця: Новоселиця – Герца – Глибока – Хотин – Красноїльська ОТГ;

Заставна: Кіцмань – Чернівці – Заставна, Вашківецька ОТГ Сокирянського р-н – Чудейська ОТГ;

Сторожинець: Вижниця – Путила – Сторожинець – Великокучурівська ОТГ – Недобоївське             ОТГ.

Волейбол (юнаки) (ШВЛУ).

Старша вікова група 2001-2003 р.н. .

с. Романківці Сокирянського району: Новодністровськ – Сокиряни –Кельменці – Сокирянська ОТГ – Сторожинецька ОТГ;

м. Новоселиця: Новоселиця – Глибока – Герца – Хотин – Чудейська ОТГ;

м. Чернівці: Кіцмань – Заставна – Чернівці, Вашківецька ОТГ Сокирянського р-н – Красноїльська ОТГ;

м. Путила: Сторожинець – Путила – Вижниця – Великокучурівська ОТГ – Недобоївське ОТГ.

Баскетбол (дівчата).

            Кельменці: Сокиряни – Новодністровськ – Сокирянська ОТГ – Кельменці –

            Красноїльська ОТГ;

Хотин: Новоселиця – Герца – Хотин, Вашківецька ОТГ Сокирянського р-н – Сторожинецька ОТГ.;

Глибока: Глибока – Заставна – Великокучурівська ОТГ – Чернівці – Чудейська ОТГ;

Вижниця: Вижниця – Путила – Сторожинець – Кіцмань

Баскетбол (юнаки).

            Хотин: Герца – Глибока – Новоселиця – Хотин – Чернівці;

Кельменці: Новодністровськ  – Сокиряни – Кельменці – Сокирянська ОТГ – Чудейська ОТГ;

Кіцмань: Кіцмань – Заставна – Сторожинецька ОТГ– Вашківецька ОТГ Сокирянського р-н-  Красноїльська ОТГ;

Сторожинець: Сторожинець – Путила – Вижниця – Великокучурівська ОТГ.

            Футбол (юнаки)

            Новодністровськ: Новодністровськ – Сокиряни – Кельменці – Сокирянська ОТГ –

Сторожинецька ОТГ;

Глибока: Глибока –Герца – Новоселиця – Чернівці – Чудейська ОТГ;

Кіцмань: Хотин – Кіцмань – Сторожинець – Вашківецька ОТГ  Сокирянського р-н;

Великокучурівська ОТГ: Путила – Вижниця – Великокучурівська ОТГ – Заставна –

Красноїльська ОТГ.

            Баскетбол 3х3

            Герца: Герца – Глибока – Чернівці – Хотин – Сторожинецька ОТГ;

Кельменці: Новодністровськ – Кельменці – Сокиряни – Сокирянська ОТГ – Красноїльська ОТГ;

            Вижниця: Путила – Сторожинець – Вижниця – Великокучурівська ОТГ;

         Кіцмань: Заставна – Новоселиця– Кіцмань – Чудейська ОТГ – Вашківецька ОТГ Сокирянського р-н.

VІІ. Фінансові витрати

  1. Витрати пов’язані з оплатою суддівської колегії, орендою місць змагань, придбання кубків та дипломів проводяться за рахунок коштів управління молоді та спорту Чернівецької обласної державної адміністрації передбачених на спортивні масові заходи п.7.1. фізичної культури і спорту на 2013-2017 років затверджено рішенням Чернівецької обласної ради від 14 березня 2013 р. № 5-14/13, а також з джерел не заборонених чинним законодавством України.
  2. Фінансові витрати щодо проїзду команд до місця змагань і у зворотньому напрямку, харчування учасників у дні змагань, за рахунок коштів відряджуючої організації, який відряджає свої команди для участі у змаганнях.

УІІІ. Заявки і документи на учасників змагань

         Представник команди подає до мандатної комісії наступні документи:

  1. Звіт про проведення змагань І-ІІ етапу.
  2. Заявку з виду спорту, завірену керівником відділу (управління) освіти та директором школи лише у друкованому вигляді, будь-які виправлення в заявці не допускаються.

     На кожного учасника змагань подаються такі документи:

  1. Паспорт або свідоцтво про народження (оригінал). При наявності в свідоцтві про народження відмітки про отримання паспорту, необхідно мати паспорт.
  2. Картку спортсмена з фотокарткою відповідного року навчання розміром 3 х 4 см, завірений печаткою навчального закладу, або учнівський квиток.
  3. Фото команди розміром 30 х 20 см. з директором школи, завірене печаткою і підписом директора школи.

    При відсутності документів учні до змагань не допускаються.

     Заявка повинна бути складена за формою:

         Прізвище, ім’я та по батькові (повністю), рік народження, школа, клас.

         В заявці проти прізвища кожного учасника повинна бути відмітка лікаря про допуск до змагань і печатка центральної районної лікарні, а на заявках команд м. Чернівці повинна бути печатка обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру або дитячої міської поліклініки.

ІХ. Умови проведення змагань, визначення результатів особистої і командної першості спараткіади

Загальнокомандний залік не визначається.

У разі виявлення фальсифікації документів, в спортивних іграх (волейбол, баскетбол, футбол) неявки на фінальні змагання результат команди анулюється. З цього виду загальноосвітній навчальний заклад отримує нуль очок. Протести щодо фальсифікації  документів, на учасників змагань подаються головному судді у письмовому вигляді протягом однієї години після закінчення змагань, пізніше ніякі протести не розглядаються. Учасники та команди без відповідної спортивної форми до змагань не допускаються.

Команда з видів спорту в якій виявлено фальсифікацію документів на учасників змагань лишається право виступати в  обласній спартакіаді на два роки.

У разі виявлення фальсифікації документів на учасників змагань негайно повідомляти керівників органів управління освіти, з метою притягнення представників команд до дисциплінарної відповідальності.

         Форма проведення змагань з ігрових видів спорту (волейбол, баскетбол, футбол) буде визначатись по приїзду, за кількістю команд які беруть участь в зональних змаганнях.

Х. Нагородження переможців змагань

Команди загальноосвітніх навчальних закладів з видів спорту, які стали переможцями та призерами обласних змагань, нагороджуються кубками і дипломами відповідних ступенів обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України.

Учасники, які посядуть перші, другі і треті місця нагороджуються дипломами відповідних ступенів.

Легкоатлетичний  крос

9-11 кл.

         Склад команди 8 учнів (4 дівчини і 4 юнаки) + 2 представники.

         Змагання особисто-командні.

         Місце серед команд загальноосвітніх навчальних закладів визначаються за сумою кращих  результатів на кожній дистанції дівчат і юнаків разом.

Програма змагань

         Дівчата:             1. Біг – 800 м.

  1. Біг – 1000 м.

         Юнаки:              1. Біг – 1000 м.

  1. Біг – 1500 м.

         На кожний вид програми дозволяється виставляти не більше 2-х учасників.

         До командного заліку зараховується 6 результатів (3 дів. + 3 юн.).

         Місце проведення: Парк «Жовтневий».

  1. Загальнокомандне місце визначається по зайнятим місцям в кожному виді (за найменшою сумою очок), за умови рівності очок у двох чи більше команд перевага надається тій,  у якої більше І, ІІ, ІІІ командних місць. У разі рівності цього показника перевага надається команді у якої більше І, ІІ, ІІІ місць в особистій першості.

Змагання баскетболу 3х3

         Змагання проводяться в двох вікових групах (юнаки і дівчата).

         Старший вік 2000-2002 р.н.

         Середній вік 2003-2005 р.н.

         Змагання проводяться по правилам  гри з баскетболу 3х3 затвердженим Регламентом проведення Чемпіонату України з баскетболу 3х3 серед юнаків і дівчат ЗНЗ.

Фізкультурно-оздоровчий патріотичний фестиваль «Нащадки козацької слави»

         5 клас – 1 дів. + 1 юн.

         6 клас – 1 дів. + 1 юн.

         7 клас – 1 дів. + 1 юн.

         8 клас – 2 дів. + 2 юн.

         10 клас – 1 дів. + 1 юн.

Програма фестивалю:

  1. Човниковий біг 4 х 9 м. (юнаки і дівчата)
  2. Стрибки в довжину з місця (юнаки і дівчата)
  3. Стрибки на скакалці (дівчата)
  4. Перетягування канату (юнаки)
  5. Естафета

Змагання з легкоатлетичного чотириборства

         В змаганнях беруть участь учні 2003-2004 р.н.

         Склад команди 6 юнаків і 6 дівчат (залік окремо)                                      

Програма змагань

         біг 60 м. (юнаки і дівчата)

         стрибки в довжину з розбігу (юнаки і дівчата)

         метання м’яча (юнаки і дівчата)

         біг 800 м. (юнаки)

         біг 500 м. (дівчата)

Легка атлетика

8-11 кл.

Склад команди 14 учнів (7 + 7) та 2 представники.

Програма

Юнаки

         Біг              100 м., 200 м., 400 м., 800 м., 1500 м., 3000 м.,

                            стрибки в довжину, штовхання ядра,

                            естафета 4 х 100 м.

Дівчата

 

         Біг              100 м., 200 м., 400 м., 800 м., 1500 м., 3000 м.,

                            стрибки в довжину, штовхання ядра,

                            естафета 4 х 100 м.

         На кожен вид дозволяється заявити не більше, як 4 спортсмени незалежно від статі.

         Кожен учасник має право виступати в двох видах + естафета.

         До командного заліку входять 14 кращих результатів.

Боротьба вільна

         До участі в змаганнях допускаються юнаки 9-11 класів. Склад команди 10 учнів та 1 тренер-представник.

         Учні 9 кл. допускаються до змагань з медичними довідками.

         Вагові категорії: 42, 46, 50, 54, 58, 63, 69, 76, 85, до 100 кг.

         Дозволяється здвоювання учасників у двох вагових категоріях. В залік зараховується 10 результатів. Командний залік визначається за найбільшою сумою очок, одержаних учасниками команди.

         За перші місця в кожній ваговій категорії учасник одержує 12 очок, за друге – 10 очок, третє – 8 очок і т.д., за 10 місце – 1 очко.

         У разі рівності очок у двох і більше команд, перевагу отримує команда, учасники якої одержали більше перших, а якщо вони рівні, то других і т.д. особистих місць

Гандбол

         Порядок проведення попередніх змагань

         У попередніх змаганнях де беруть участь 3 команди змагання проводиться за коловою системою, де 4-6 команд команди згідно жеребкування діляться на дві підгрупи, далі стикові ігри. Переможці розігрують І-ІІ місця, переможені ІІІ-ІУ, де 7 і більше команд. Змагання проводяться за системою з вибуванням.

         Порядок проведення фінальних змагань

         Команди, які посіли І-ІІ місця у попередніх змаганнях утворюють фінальну група і згідно жеребкування проводять напівфінальні ігри. Переможці пар грають за І місце, переможені за ІІІ місце.

Баскетбол, волейбол, футбол

Порядок проведення попередніх змагань:

Підгрупи визначаються згідно територіального принципу.

Змагання в підгрупах проводяться за коловою системою.

У підгрупах де беруть участь 4 і більше команд, команди згідно жеребкування діляться на 2 підгрупи, далі стикові ігри. Переможці розігрують І-ІІ місця, переможені ІІІ-ІУ.

Порядок проведення фінальних змагань.

Переможці підгруп попередніх змагань утворюють фінальну групу і згідно жеребкування проводять напівфінальні ігри. Переможці пар грають за І-ІІ місця, переможені – за ІІІ-ІV.

Баскетбол

Місце команди визначається за найбільшою сумою очок. За перемогу нараховується 1 очко, за поразку – 0.

При однаковій кількості очок у двох команд перевага надається команді, що виграла зустріч між ними.

При однаковій кількості очок у трьох і більше команд перевага надається команді:

  • різниця забитих і пропущених м’ячів між командами в яких однакова кількість очок;
  • різниця забитих і пропущених м’ячів у всіх зустрічах;
  • по найкращому показнику забитих м’ячів між командами в яких однакова кількість очок;
  • за найкращим показником забитих м’ячів у всіх зустрічах;
  • за найкращим показником пропущених м’ячів між командами в яких однакова кількість очок;
  • за найкращим показником пропущених м’ячів у всіх зустрічах;
  • у разі рівності всіх показників переможці визначаються шляхом жеребкування.

Волейбол

Ігри проводяться з 3 партій.

Місце команди визначається за найбільшою сумою набраних очок. За перемогу нараховується 1 очко, за поразку – 0 очок.

При однаковій кількості очок у двох команд перевага надається команді, що виграла зустріч між ними.

При однаковій кількості очок у трьох і більше команд перевага надається команді, яка має :

  • більше виграшних партій між командами в яких однакова кількість очок;
  • більше виграшних партій між у всіх зустрічах;
  • різниця виграшних і програних м’ячів між командами в яких однакова кількість очок;
  • різниця виграшних і програшних м’ячів у всіх зустрічах;
  • у разі рівності всіх показників переможці визначаються шляхом жеребкування.

Настільний теніс

Змагання проводяться згідно діючих правил.

  1. При 5 і менше командах – за коловою системою в одне коло.
  2. При 6 командах – з розподілом на 2 підгрупи згідно жеребкування з розсіюванням команд-фіналістів минулого року. Змагання в підгрупах проводяться за коловою системою.

Команди, які посядуть І місце в підгрупі, грають за І-ІІ місце, які посядуть ІІ місце в підгрупі – за ІІІ-ІV місце,

ІІІ місце – за 5-6 місце,

4 – за 7-8,

5 – за 9-10,

6 – за 11-12 місце.

Всі ігри проводяться з трьох партій. Командна гра проводиться до трьох очок.

Порядок гри:

І р – І р, ІІ р – ІІ р – юнаки; І – І, ІІ – ІІ – дівчата.

При однаковій кількості набраних очок перевага надається команді, яка має :

  • більшу кількість перемог ;
  • за особистою перемогою в зустрічі між ними ;
  • краще співвідношення партій між командами, які зустрічаються у всіх іграх.

Футбол

Змагання проводяться згідно правил ФІФА в підгрупах за коловою системою. Місця команд визначаються за найбільшою сумою очок, набраних у всіх зустрічах. За перемогу надається 3 очки, за нічию 1 очко, за поразку 0 очок. Після  закінчення попередніх ігор проводяться фінальні. Переможці підгруп попередніх змагань утворюють фінальну групу і згідно жеребкування проводять напівфінальні ігри. Переможці пар грають за І-ІІ місця, ІІ місця  – за ІІІ-ІV.

В разі однакової кількості очок у 2-х команд перевага надається:                                                – по особистій перемозі;                                                                                                                                                       – у разі нічийного результату переможці визначаються за результатами серії післяматчевих пенальті.

     У 3-х і більше:

  1. Різниця забитих і пропущених м’ячів між командами, в яких однакова кількість очок. 2. Різниця забитих і пропущених м’ячів у всіх зустрічах.                                                                  3. За найбільшою кількістю забитих м’ячів.
  2. Найменша кількість порушень. Футболіст, вилучений з поля, автоматично дискваліфікується на одну гру і до наступних матчів допускається лише з дозволу  головної суддівської колегії. Футболіст, вилучений з

поля за 2 попередження в одній грі або за фол  останньої надії, пропускає тільки наступну гру.

У разі рівності цих показників переможці визначаються шляхом жеребкування.

Тривалість гри –  2 тайми по 35 хвилин з 10 хвилинною перервою.                                       

Шахи

Система проведення змагань та кількість турів визначаються на засіданні суддівської колегії.

Змагання особисто-командні. В командний залік йдуть результати участі 2 юнаки  + 2 дівчини.

При однаковій кількості очок у двох і більше команд перевага надається команді, що має найменшу суму місць. Якщо цей показник однаковий, то перевага віддається команді, учасники якої посіли більше І, ІІ, ІІІ і т.д. місць.

         Місця, зайняті спортсменами на кожній дошці, визначаються за більшою кількістю набраних очок (перемога – 1 очко, нічия – 0,5 і поразка – 0). У разі рівності очок у двох і більше учасників місця визначаються послідовно:

  • за кількістю перемог;
  • за результатами особистої зустрічі;
  • за кольором фігури (перевага чорним)

Контроль часу: 20 хвилин  кожному учаснику на партію.

Кожна команда на змаганнях повинна мати з собою дві пари годинників та дві шахові дошки

Зразок заявки

№ п/п П.І.Б. Рік народження Школа Клас Відмітка лікаря
1.
2.
3.
4.
5.

Директор ЗОШ                                        __________                           ______________

        м.п.                                                      (підпис)                                        П.І.Б.

Начальник відділу

(управління) освіти                                  __________                           ______________

        м.п.                                                      (підпис)                                        П.І.Б.

Вчитель фізичної культури                     __________                           ______________

        м.п.                                                     (підпис)                                        П.І.Б.

Відмітка лікаря                                        __________                           ______________

        м.п.                                                      (підпис)                                        П.І.Б.

Звіт про проведення І-ІІ етапів змагань повинен бути складений за формою:

Звіт про проведення (вид спорту) ____________________________________

серед команд загальноосвітніх навчальних закладів в 2017-2018  н.р.

від ____________________________ району

І етап ІІ етап Переможці
К-сть команд К-сть

учнів

К-сть

команд

К-сть

учнів

Начальник відділу (управління)

освіти райдержадміністрації

(міської ради)                                                           _________________                                     ____________

печатка

Звіт про проведення І-ІІ етапу подається у обласне відділення КФВС МОН України разом з попередньою заявкою за три дні до змагань.  

При відсутності звіту та попередньої  заявки команда до змагань не допускається.

ОРГКОМІТЕТ

Джерело: директор Сторожинецької ДЮСШ С.І. Москалюк

Категорія: Вибори Спорт
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ