Навіщо звільнили від гуртківців ЦЕНТУМу приміщення в центрі міста?

На початку цього тижня з приміщення Сторожинецького ЦЕНТУМ, яке розміщено на перехресті вулиць Б. Хмельницького та Ю. Федьковича, вивезли меблі – приїхав шкільний автобус, в нього прямо під дощем завантажили шафи та письмові столи і відвезли в невідомому напрямку, а творчі вироби дітей прийшлося складати прямо на підлозі. Принаймні, саме так розповідають і педагоги ЦЕНТУМу, і обурені батьки дітей, які займалися там на гуртках, адже на початку навчального року заклад почав роботу, там навіть провели День відкритих дверей.

Ще в березні Сторожинецький міський голова Микола Карлійчук звертався до голови Сторожинецької РДА Ярослава Бартоша з проханням у найкоротший строк передати міській раді приміщення методично кабінету по вул. Чернівецькій, 24, приміщення ЦЕНТУМу по вул. Б. Хмельницького, 7, та будівлю складу методичного кабінету.

Після цього в серпні від мерії на підставі рішення сесії був направлений лист до начальника Управління освіти РДА Михайла Чобітька з проханням провести процедуру вивільнення та передачі майна і приміщення методичного центру разом з складом по вулиці Чернівецькій.

Тобто, згідно листування, міська рада офіційно не просила звільнити будівлю ЦЕНТУМу і в цьому недавно переконували директора закладу разом з начальником Управління освіти РДА. При цьому в мерії були здивовані таким вивільненням класних кімнат і запевнили, що планів щодо їх майбутньої долі наразі немає.

Як пояснили в РДА, для гуртківців було підготоване приміщення по вул. Чернівецькій, 6 біля бухгалтерії Управління освіти. Основна причина, чому ЦЕНТУМ перемістили туди – відсутність коштів у адміністрації на утримання будівлі.

Можна сказати, що заклади, які розміщені в будівлях, що передають або вже передали на баланс громади, зараз фактично опинилися між “молотом” та “ковадлом” – міська рада не узгоджувала з РДА їх майбутню долю.

Категорія: Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ