Пенсійний фонд збирається забезпечити соціальну справедливість

З 1 жовтня 2017 року мали б здійснюватись перерахунки та осучаснення пенсій, але Верховна Рада перенесла розгляд Пенсійної реформи на 3 жовтня.

Сторожинецьке відділення Пенсійного фонду України повідомляє, що проведення пенсійної реформи сприятиме зростанню рівня пенсійного забезпечення жителів краю. Як свідчать попередньо проведені розрахунки, перерахунку підлягатимуть приблизно 90% пенсій, що дозволить усунути диспропорцію у розмірах виплат, призначених в різних роках.

Фахівці готові були вже з 1 жовтня провести перерахунки пенсій і для цього є відповідні фінансові ресурси. Те, що депутати перенесли розгляд реформи на 3 жовтня, ще не означає, що такого перерахунку не буде, оскільки ПФУ були готові до нього. Однак в разі, коли цього дня парламентарі знову не зможуть домовитись і прийняти пенсійну реформу, то навіть за величезного бажання і докладання надлюдських зусиль ми не зможемо перерахувати жовтневі пенсії.

Ще раз зауважимо, що найголовніше нині – прийняти пенсійну реформу, адже такий крок закладає раціональні економічні механізми, які збалансують пенсійну систему та зроблять її самодостатньою в середньостроковій перспективі.

Категорія: Економіка
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ