Сторожинецькі школярі взяли участь у фіналі проекту “Олімпійське лелеченя”

У вересні 2017 рок до Міжнародного дитячого центру “Артек”, що знаходиться у Києві, на Всеукраїнський фінал проекту “Олімпійське лелеченя”, – “Olympic Moves”, – приїхали 300 найспортивніших, найактивніших і найрозумніших дітей з 25 регіонів України. Серед учасників були і представники Сторожинецької ЗОШ-інтернату І-ІІІ ступенів, які стали переможцями обласного туру.

У складі Сторожинецької команди було 12 учнів: Савчук Анастасія, Кондрюк Віктор, Скрипа Станіслав, Качало Олександра, Томнюк Юліана , Говда Владислав, Говда Анна, Глибіцька Анна, Пелепко Василь, Таранов Богдан, Іліка Аркадій, Сорочук Олександра, яких супроводжував вчитель-методист фізичної культури Репало С.М.

Вже 7 років даний проект успішно проводиться по всій країні Національним олімпійським комітетом України. Протягом року НОК реалізовував його у партнерстві з давнім та надійним другом олімпійського руху – компанією “Кока-Кола”.

До 300 фіналістів з 25 регіонів нашої країни завітали почесні гості – президент Національного олімпійського комітету України, Олімпійський чемпіон Сергій Бубка, Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, заступник Міністра освіти і науки України Роман Греба, менеджер з соціальних проектів компанії «Кока-Кола» Марина Будім, голова Київського міського відділення НОК Павло Костенко, начальник управління молоді та спорту КМДА, Олімпійський чемпіон Вадим Гутцайт, директор МДЦ «Артек» Сергій Капустін, директор Олімпійської академії України Валентина Єрмолова. Кожен з них побажав учасникам і надалі дружити зі спортом та залишатись такими ж активними, цілеспрямованими і розумними олімпійцями.

Слова підтримки фіналістам висловили і уславлені спортсмени – Валерій Андрійцев (вільна боротьба), Олена Садовнича (стрільба з лука), Анна Безсонова (художня гімнастика), Ілля Кваша (стрибки у воду), Олена Яценко (гандбол), Юлія Левченко (легка атлетика), Богдан Ядов (дзюдо) і Анастасія Гожва (фігурне катання).

Все на церемонії відкриття було як на справжніх Олімпійських іграх – і парад відкриття, і підняття прапорів, проголошення клятв учасником, тренером і суддею й, звісно ж, запалення олімпійського вогню.

Протягом тижня учасники не лише змагалися у таких конкурсах як «Презентація команди», «Олімпійська вікторина», спортивна естафета, волейбольний турнір, а й спілкувалися зі спортсменами, вчилися берегти навколишнє середовище і мали змогу відвідати різноманітні майстер-класи. Зокрема – екологічний майстер-клас, де вчилися, як правильно сортувати сміття і зберігати наші природні ресурси та майстер- клас, що стосувався розвитку навичок планування власного майбутнього.

Після кожного з тренінгів, проводились конкурси на закріплення матеріалу на призи від спонсорів. На заході зазначали, що Національний олімпійський комітет завжди виступає за те, щоб розвиток дитини відбувався гармонійно, а тому важливо поєднувати як спортивну, так і освітню складову.

Цьогорічний Всеукраїнський фінал виявився свого роду новаторським. По-перше, до змагальної програми був внесений турнір з волейболу, а по-друге, вперше разом з членами команди, до «Артеку» завітали і юніори, які стали дійсно опорою і підтримкою для своїх команд та помічниками для педагогів-організаторів й оргкомітету. Усім учасникам змагань були вручені пам’ятні призи та сертифікати учасників змагань.

Джерело: вчитель-методист фізичної культури Сторожинецької ЗОШ-інтернату І-ІІІ ст. Репало С.М.

Категорія: Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ