05.06.16. Сесія Сторожинецької районної ради

ХХХ сесія районної ради

5 червня 2015 року відбулася ХХХ сесія районної ради, на якій було заслухано звіт голови Сторожинецької РДА Бартоша Я.М. про виконання Програми економічного і соціального розвитку, районного бюджету, рішень ради із зазначених питань, а також про реалізацією РДА делегованих їй радою повноважень. Після звіту голова РДА відповів на задані йому питання.

ХХХ Сесія районної ради

Також на сесії було заслухано низку інших питань: звіт про виконання районного бюджету за І квартал 2015 року; питання про внесення змін до районного бюджету на 2015 рік; інформацію про стан забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа.

ХХХ Сесія районної ради

Перед початком сесії було нагороджено подяками воїнів, які повернулися з зони АТО.

 ХХХ сесія районної ради

На сесії було висвітлено питання про призначення начальника КП “Сторожинецьке районне архітектурно-виробниче бюро” та питання про введення додаткової посади лікаря-психолога до штату Сторожинецької ЦРЛ.

ХХХ сесія районної ради

Заступник голови районної ради Патарак І.В. інформував про входження Сторожинецької райради до складу засновників КП “Карп-ЕКО 2010” та затвердження його статуту в новій редакції, а також про звернення депутатів Сторожинецької районної ради шостого скликання до Президента України Порошенка П.О., Верховної Ради України, Прем’єр-Міністра України Яценюка А.П.

Звернення депутатів Сторожинецької районної ради до Президента

Звернення депутатів Сторожинецької районної ради шостого скликання до Президента України Порошенка П.О., Голови Верховної Ради Гройсмана В.Б, Прем’єр-Міністра України Яценюка А.П. щодо зміни тарифної політики

Ми, депутати Сторожинецького району Чернівецької області, виявляємо глибоке громадянське розуміння складної політико-економічної ситуації, що склалася в державі. Військові дії на Сході України забирають крім життів наших героїв значні ресурси країни. Борги, що накопичились за режиму Януковича, примушують уряд віддавати все більше запозичень. Знищення частини промисловості послаблює економічну активність. Інвестори бояться вкладати гроші в економіку України у період війни. Проте, непомірне підвищення тарифів на сьогодні означає перехід значної кількості мешканців Підгір’я за межу виживання.

26 лютого 2015 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг прийняла Постанову № 220 „Про встановлення тарифів на електроенергію, що відпускається населенню”, згідно з якою збільшилася ціна на електроенергію для населення.

3 березня 2015 року ця ж Комісія прийняла Постанову № 583 „Про встановлення роздрібних цін на природний газ, що використовується  для потреб населення”, якою впроваджено підвищення ціни на газ для населення на 280 %. Населення району вже не перший рік використовує природний газ для індивідуального опалення і, як показує практика, встановлений зазначеною постановою пільговий обсяг споживання на місяць (200 м3) протягом опалювального періоду не забезпечуватиме належного рівня опалення осель громадян. Тож, відповідно, вони будуть вимушені перевищувати вказаний обсяг, насамперед у приватних будинках, та сплачувати за перевищення обсягу вже за ціною 7,188 грн. за 1 м3, що негативно позначиться на фінансовому становищі громадян.

Власники енергетичних компаній, якими до цього часу залишаються олігархічні структури, продовжують звалювати на громадян та державу тягар фінансових зобов’язань перед їхніми приватними інтересами. Тому сьогодні настав час для серйозної розмови із олігархами, з усіма тими, хто роками отримував надприбутки, не даючи змогу державі інвестувати в свою економіку.

 З метою упередження соціальної напруги просимо вас:

  • знизити встановлені тарифи на газ до рівня, який здатен витримати український споживач;
  • запровадити реальні механізми стимулювання переходу приватних домогосподарств на альтернативні джерела енергії;
  • подолати корупцію в енергетиці, мінімізувати вплив олігархічних груп на цю сферу;
  • встановити пільговий обсяг споживання на місяць в розмірі 400 м3 для жителів сільської місцевості та власників індивідуальних житлових будинків.

Звернення прийнято на ХХХ сесії районної   ради  VІ  скликання  05  червня   2015  року

ХХХ сесія районної ради

Всього в порядку денному було 20 питань. Всі питання були розглянуті. На засіданні були присутні керівники установ та організацій, виконуючий обов’язки міського голови, сільські та селищні голови.

Категорія: Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ