В Череші провели інформаційну годину “Україна – ЄС: безвізовий режим”

Нещодавно 2017 року у селі Череш відбулась інформаційна година “Україна – ЄС: безвізовий режим”, яка проходила в рамках заходів, присвячених Року туризму в Україні.

Цікавий і корисний захід для старшокласників місцевої ЗОШ І-ІІ ступенів підготувала і провела бібліотекар філії №7 села Череш Лотанюк І.Є.

Розповідаючи допитливим слухачам про головні правила безвізового режиму, досвідчений бібліотекар використовувала наочний матеріал, з якого присутні дізнавались: що потрібно для того, щоб виїхати за кордон по безвізовому режимі, скільки країн надають таку можливість, скільки українців, в тому числі і мешканців Чернівецької області скористались правом виїзду за кордон по біометричному паспорту.

Педагог-організатор Черешської ЗОШ Луканюк Д.І. розповіла дітям про історію розвитку і становлення Європейського Союзу, основні правила існування ЄС тощо.

Цікаві факти Євросоюзу знайшли старшокласниці ЗОШ Даніела Опаєць та Катерина Бурла, з якими поділилися з присутніми.

Що символізує собою прапор Євросоюзу? Як звучить гімн Євросоюзу? Скільки потрібно коштів, щоб перетнути кордон тієї чи іншої країни? Де знаходиться столиця Євросоюзу? На ці та інші запитання отримали відповідь старшокласники Черешської ЗОШ І-ІІ ступенів, знайомлячись з виставкою матеріалів “Європейський Союз – простір без внутрішніх кордонів”.

На завершення інформаційної години начальник відділу культури, національностей та релігій Сторожинецької РДА І.В. Давидчук, директор Сторожинецької районної ЦБС І.Г.Лугина та директор Черешської ЗОШ І-ІІ ступенів Савчук В.С. зазначили про необхідність та  важливість порушення таких актуальних тем сьогодення та закликали дітей пізнавати щось нове, корисне і потрібне. А допоможе їм у цьому – бібліотека.

Категорія: Культура Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ