В бібліотеці провели захід до 100-річчя Михайла Григоровича Івасюка

100 років… Така ювілейна дата посміхнулася б відомому українському письменнику та літературознавцю Михайлу Григоровичу Івасюку. У майбутнього митця та науковця рано прокинувся потяг до знань. Немає літератора, на творчість якого не мав би впливу фольклор. Прихильне ставлення до фольклору свого рідного краю проніс Михайло Івасюк через усе своє життя. Одним із прикладів такої прихильності стала книга “Казки Буковини. Казки Верховини”, “Чарівне горнятко” та “Золота карета”.

Давня історія рідного краю – це те поле, яке весь час притягувало письменника Михайла Івасюка. Саме вона лягла в основу романів “Балада про вершника на білому коні”, “Лицарі великої любові” та “Турнір королівських блазнів”. Історичні романи талановитого письменника піднімають те рідне і дороге, аби і ми, читачі, відчули, що воно є насправді і рідним, і дорогим.

Кожна людина залишає після себе справи, які продовжують її життя. Приємно, коли вони, – ці справи, – добрі. Саме добрими справами увінчив пам’ять про себе письменник, фольклорист і науковець Михайло Григорович Івасюк.

З нагоди 100-річчя від Дня народження цієї великої людини, бібліотекарі районної дитячої бібліотеки підготували та провели вечір-портрет “Дорога, що привела до обріїв”.

Оформлена розгорнута книжкова виставка “Михайло Івасюк – непересічна постать в українській літературі” розкрила присутнім всю значущість письменника та літературознавця. Під час заходу читачі – учні 9-Б класу Сторожинецького ліцею спільно з бібліотекарем ліцею Ольгою Сергіївною та класним керівником Іриною Василівною ознайомились із життєвими та творчими дорогами письменника, а також мали змогу віртуально переглянути виставку на тему “Михайло Івасюк – фольклорист та літературознавець” та ретро-альбом пісень Володимира Івасюка.

Такою дільною та благородною людиною запам’ятається Михайло Івасюк багатьом із нас. До його творів ще не раз своєю увагою доторкнеться читач.

Джерело: заступник директора по роботі з дітьми Маніліч В.Т.

 

Категорія: Дозвілля
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ