В Зруб-Комарівському ДНЗ “Казочка” провели Тиждень безпеки дорожнього руху

Відповідно до ст. 11 Закону України «Про дорожній рух», п. 17 Комплексного плану заходів щодо попередження надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру і пожежної безпеки в осінньо-зимовий період 2017-2018 років , затвердженого наказом Департаменту освіти і науки облдержадміністрації від 06.11.2017 р. № 500 в дошкільному навчальному закладі «Казочка» з 27.11.2017 р. по 01.12.2017 р. було проведено Тиждень безпеки дорожнього руху, під час якого вихователі знайомили дошкільнят із правилами поведінки на дорогах, виховували дбайливе ставлення до свого здоров’я і життя.

Метою проведення Тижня безпеки дорожнього руху було удосконалення знань та вмінь дітей з правил дорожнього руху; використання отриманих знань в практичній діяльності.

Педагоги закладу реалізували різні форми роботи та теми заходів з основ безпеки руху дітей для усіх вікових груп.

З вихованцями були проведені цікаві заняття, бесіди, вікторини, конкурси малюнків, піші переходи, різні види ігрової діяльності. В кожній групі було оформлено куточок для дітей з правил безпеки на дорозі, де розмістили різноманітний ілюстративний матеріал, дидактичні ігри для закріплення знань правил дорожнього руху.

Серед заходів, що сподобались і запам’ятались дітям, слід відзначити інтегроване заняття в старшій групі «Обачність не завадить» (вихователь Лутанюк Н.Д.), заняття в середній групі «Дорога – не для забав» (вихователь Сумарюк Н.Т.), цільова прогулянка малят ясельної групи на автомайданчик з ігровими вправами: «На перехресті», «Подорож від дому до дитячого садочку» (вихователь Крушельницька Г.І., вихователь Семенюк Т.С.), вивчення Правил дорожнього руху проводила шляхом організації рухливих та дидактичних ігор: «Сигнали світлофора», «Знайди правильний знак», «Регулювальник», де діти безпосередньо під час ігор ставали учасниками “дорожнього руху” і самі робили висновки, як треба поводитись на вулиці, щоб уникнути нещасного випадку.

Вихователі Унгурян М.С., Сумарюк І.В. формували у малят відповідальне ставлення до особистої безпеки читанням творів художньої літератури, інсценізацією казок, переглядом мультфільмів.

Усі заходи сприяли формуванню у вихованців свідомого та відповідального ставлення до особистої безпеки, готовності запобіганню випадків травматизму під час переходу по вулиці, дорожньо-транспортних пригод.

Безпека дитини – одна з найважливіших турбот і тривог батьків, тому вони мають змалечку навчати своїх дітей основам безпечної поведінки на вулиці.

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ