Слово і пісня – два рівні крила мові рідної!

Тиждень української писемності і мови вирішила завершити творчою зустріччю із колишньою ученицею школи №4 (а нині Сторожинецького районного ліцею) Галиною Семенюк-Сисолєтіною.

Галина живе із словом на Ви. Ще школяркою писала твори краще всіх, складала вірші. Напевне, творчість передалася від батька-журналіста, працівника редакцій Кіцманя, Сторожинця, Глибокої – Івана Дмитровича Семенюка.

Галина Іванівна вправно і ніжно ставить слово насторожі думки, почуттів. 2016 року в Чернівцях у видавництві «Друк Арт» вийшла збірка «Торкнутись піснею душі».

Ще в 1979 році батько, побачивши творчість доньки, написав для неї вірш «Шукай слово» (на зустрічі він прозвучав у виконанні учениці 5-А класу Іонуц Ірини).

Своєрідним заповітом прозвучали слова Івана Дмитровича: «Моє продовження в піснях, у дітях, внуках буде». Так і сталося. Галина є автором віршів, пісень. Ніжний голос  гості зворушив нас піснями «Дітям», «Серце мами», «Пам’ятай». Сказати про дітей «Ви в українському вінку найкращі квіти» може любляча мама (донька Юліана, син Сергій), справжній наставник дітей у туристичному гуртку, зрештою – людина з великим і добрим серцем.

Усе, що написала та наспівала Галина Іванівна, спрямоване до людських душ і сердець, учить любити землю, Україну, батьків, сім’ю – життя у країні дитинства. Дорослих щира творчість Галини зворушує на менше.

На зустрічі учні 5-А класу розказали біографію Галини Іванівни, прочитали вірші-пісні «Спогад про дитинство», «Моїй Україні»,  «Летять роки».

Зустріч стала ще одним кроком у царство слова і пісні, з’єднала своєю світлою аурою дітей і дорослих, посіяла в наших серцях любов і доброту.

Джерело: учитель української мови і літератури Сторожинецького районного ліцею Герасим’юк Р.А.

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ