Є така професія – захищати Вітчизну

«Є така професія – захищати Вітчизну» – під таким девізом пройшов в 3 А класі конкурс «Нумо, хлопці козаки» , який був приурочений Дню Збройних Сил України та підготований і проведений вчителем початкових класів Банилово-Підгірнівської гімназії Абрамчук Аллою Сільвестрівною і бібліотекарем сільської бібліотеки №3 хутора Рівня Нагорською Оксаною Володимирівною.

Розпочався захід хвилиною мовчання за загиблими воїнами, які захищали нашу країну. В заході приймали участь 2 команди: команда під назвою «Веселуни», та команда під назвою «Козачата». Змагаючись у різних конкурсах, учасники демонстрували глядачам свою силу, спритність, кмітливість, розум , швидкість і знання. Розпочалися змагання з представлення та привітання команд. Далі між юнаками розпочалася справжня боротьба, яка включала 10 видів змагань: «Відгадай загадку», « Самий начитаний», «Надуй кульку», «Дуель на яблуках», «Самий спритний», «Черговий кухар» та інші.

Вміння конкурсантів оцінювало почесне журі у складі провідного бібліотекаря Коваль Тетяни Павлівни і бібліотекаря Нагорської Оксани Володимирівни.

У перерві між конкурсами глядачі насолоджувалися концертними номерами, які підготували учні. Цього часу якраз вистачало для журі, щоб порадитись і визначати переможця того чи іншого конкурсу. Журі було дуже важко оцінювати змагання, адже жодна з команд не хотіла поступатися. Порадившись, вирішили провести додатковий конкурс, який приніс перемогу команді «Веселуни».

Дівчатка підготували для хлопців сюрприз. Вони від щирого серця прочитали для них вірші-побажання, заспівали гарну веселу пісню і подарували всім подарунки. Маленьким козачатам було приємно і радісно.

«Головне – не перемога, – вчить народна мудрість. Головне – участь». І в якійсь мірі це правильно. Обидві команди були нагороджені грамотами, адже кожен з учасників докладав максимум зусиль, йдучи до перемоги.

Глядачі азартно підтримували конкурсантів, що створювало атмосферу справжнього свята, яке пройшло у піднесеній атмосфері: урочисто і цікаво. А всі, хто був причетний до проведення свята отримали незабутні позитивні враження від перебігу змагань.

Діти намалювали малюнки і написали листи нашим воїнам, які зараз нас захищають в зоні АТО, зовсім скоро вони їх отримають і можливо любов дітей зігріє наших захисників у зимовий холод.

Під час таких заходів до сердець дітей вчителі намагаються донести любов до історії рідного краю, прищепити найкращі загальнолюдські якості: чесність, порядність, мужність і відповідальність за долю рідної землі, намагаємось навчити дітей міцно дружити і допомагати один одному . Це загалом сприяє військово-патріотичному вихованню молоді.

Категорія: Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ