У Давидівській ЗОШ провели декаду початкових класів

Найважливішим із завдань сучасної початкової школи є розвиток пізнавальної активності молодших школярів, формування у них допитливості, бажання пізнавати нове. В цьому допомагає проведення декади початкових класів, як, наприклад, у Давидівській ЗОШ І-ІІІ ст.

 

У проведенні декади активну участь взяли молодші школярі. Головна організаторська роль належала учителям – їх ентузіазм, творчий підхід допомогли зробити цей тиждень справжнім улюбленим святом як для дітей, так і для дорослих.

Цікаво, весело та пізнавально для молодших школярів пройшла декада початкової школи. Робота була спрямована на те, щоб заходи охоплювали різні сфери діяльності вчителів та учнів, були цікавими, сприяли інтелектуальному та творчому розвитку кожної дитини.

Кожен день мав певний напрямок:

І. У дивосвіті казок

День відкриття розпочався урочистою лінійкою де завітали казкові герої, які ознайомили учнів з планом проведення декади і показали справжнє свято.

Вчителі других класів та їх вихованці провели відкриті уроки з літературного читання. Запросили у світ казки, світ мистецтва, де побачили театралізоване дійство.

Відкритий урок з літературного читання.
Без трудів не їстимеш пирогів «Півник і двоє мишенят»(2 – Б клас, Сумарюк М.М)

Урок літературного читання.
Казки народів Європи. Російська народна казка «Лисичка» ( 2 – А клас, Гринчук В.Д.)

ІІ. День української мови

Проведено виховні справи «21 листопада – День гідності та свободи», метою яких було донести до майбутнього покоління об’єктивну інформацію про події в Україні, виховувати патріотизм та почуття доброти.

Година з каліграфією «Пишу красиво і грамотно!»

ІІІ. День цікавої математики

На уроці математики «Письмове додавання і віднімання трицифрових чисел з переходом через розряд. Рівняння, в яких один із компонентів є числовим виразом. Розв’язування задач» ( 3- А клас, Мельничук С.Г.), вчитель застосувала різні форми і методи роботи, учні легко володіли математичною мовою, вдосконалювали обчислювальні навички.

ІV. День здоров’я

Веселі старти. Між учнями 4-х класів відбулися спортивні змагання, завдяки яким виховується любов до фізкультури та спорту, почуття дружби, колективізму. Святкова атмосфера, позитивні емоції, згуртованість дітей та команд, от що могли побачити на цих змаганнях.

У гостях у медсестри. Медичний працівник школи Гайдамасюк С. В. розповіла учням про симптоми захворювання на грип та профілактику інфекційних захворювань.

Виховна справа «Вітаміни – наші друзі». (1 – Б клас, Поправко М.А.) Вчитель вказала дітям про доцільність і вживання овочів та фруктів, які збагачують організм дітей різними вітамінами.

V. День талантів

Проведено виставку малюнків «Я малюю Україну» та виставку творчих робіт «Світ моїх захоплень». Діти продемонстрували свої таланти, захоплення.

VІ. Батьківський день

На уроках були присутні батьки, які вражені відповідями дітей. Активно залучалися до співпраці, а це – найголовніше, коли діти бачать, що їх підтримують їхні батьки.

Інтегрований урок для батьків.(2 – Б клас, Сумарюк М.М.)

Урок для батьків « Підготовка до ДПА»

VІІ. День психологічного розвантаження

Відкритий урок з літературного читання «Життя і творчість Ліни Костенко» ( 4 – А клас, Стоколос Ж.С.). Учні із захопленням слухали поезію Ліни Костенко, аналізували її вірші та декламували напам’ять.

Виховний захід «Ми вже діти не малі, ми у школі школярі»( 1- Б клас, Поправко М.А.). Першокласники продемонстрували свої знання і таланти, яких набули за період навчання у школі.

Зустріч з психологом. Презентація з елементами тренінгу «У світі емоцій».

VІІІ. День розваг

Цікаві перерви.

Країна «Кросвордія» – ребуси, головоломки (ГПД). Малеча із задоволенням розгадувала завдання, підготовлені їхніми ровесниками.

– Шаховий і шашковий турнір у ГПД.

ІX. День природознавства

Відкритий урок з природознавства «Сонце – найпотужніше джерело енергії» (3 – Б клас, Москалюк М.М.)

Відкритий урок у 4-Б класі  «Материки і океани». Вчитель Войцицька Ж.І.

На уроках використані різні прийоми та методи навчання, розвивали вміння висловлювати свої думки, уяву, мислення, фантазію учнів. Уроки цікаві, насичені. Учні показали гарні знання, були активними, кмітливими.

Акція «Нагодуй пташину».

X. День овацій. Закриття декади початкових класів.

Декада завершилась святковим концертом та урочистою лінійкою, де підведено підсумки роботи і винесено подяку всім активним учасникам. Декада початкових класів стала яскравою сторінкою шкільної родини.

Категорія: Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ