Сторожинецьким лісорубам тепер є де зігрітися в морози

Хатинка для лісників

Піклуючись про створення належних умов праці лісорубним бригадам, Сторожинецький держлісгосп придбав для кількох лісництв пересувні вагончики, які слугують його працівникам місцем комфортного перепочинку під час роботи.

А робота у лісорубних бригад – одна з найважчих і за фізичним навантаженням, і за умовами, в яких доводиться виконувати виробничі завдання: просто неба серед лісу у мороз і спеку, під дощем і вітром, коли до найближчого приміщення – кілька кілометрів.

Зараз, взимку, утеплені пересувні вагончики рятують лісорубів, трактористів, трелювальників від холодів. Їх доставляють тракторами чи лісовозами прямо до місця проведення лісосічних робіт. Наголосимо, що сторожинецькі лісництва розташовані у передгірській та гірській місцевості, де робота лісівників ускладнена стрімкими схилами лісосік.

«Тут є усі необхідні побутові зручності, маємо де відпочити, маємо де зігрітися і перечекати у теплі негоду, – розповідає Олександр Григорович Швед, лісоруб 6-го розряду, який працює з товаришами у лісорубній бригаді Банилівського лісництва. – Піч на дровах не лише дає тепло і затишок. З нею можна приготувати гарячий обід, а потім з новими силами взятися до роботи».

«Ставимо за мету забезпечити такими вагончиками усі наші десять лісництв, – розповідає директор Сторожинецького держлісгоспу Ігор Беленчук. – Проблема в тому, що їх нема де взяти. Дивом ці знайшли».

«Питання охорони праці, створення безпечних, комфортних умов виробництва, запобігання нещасним випадкам і профзахворюванням – головне завдання для керівників нашого лісгоспу та усіх його структурних підрозділів», – зазначає головний спеціаліст з охорони праці ДП «Сторожинецьке ЛГ» Іван Лазоренко.

Категорія: Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ