Красноїльська Маланка – 2018. Фото

Вчора у Красноїльську відбулася традиційна Маланка. Групи маланкарів з усіх кутів селища йшли ще з вечора від хати до хати, щоб наступного дня пройти головною вулицею під традиційні пісні та зібратися на площі біля селищної ради.

П’ять маланок вражають кількістю та різнобарв’ям костюмів – “ведмеді”, яких ведуть “цигани” з булавами, “вояки”, “лікарі”, “поліцейські” та багато інших.

Звичайно, щоб отримати потужний заряд емоцій від дійства, треба було проїхати вже традиційні “блок-пости” на всьому шляху від Сторожинця до Красноїльська, де за символічну суму “поліція” пропускала вас далі.

На початку вулиці Штефана чел Маре маланкарі організували серйозний “блок-пост” з буржуйкою, великим шлагбаумом та “прикордонниками”. Автівки без сплати “винагороди” далі не проїжджали.

Під час Маланки в Красні на вулиці виходять всі жителі, – від малого до великого, – супроводжуючи маланкарів до центра селища.

Ми пішли з маланкарями кутом де Сус, зустрівши по дорозі всі п’ять маланок – кожна з окремого кута та кожна з своїми особливостями.

Наприклад, солом’яні костюми “ведмедів” важать від 40 кілограм у найменших учасників ходи і до 120 кілограм – у дорослих, а оформлення всіх костюмів учасників Маланки для кожного кута селища різне.

Пропонуємо вашій увазі фотозвіт. 

Для переходу на наступну сторінку натисніть нижче

Категорія: Важливо Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ