Міські пляжі готують до Йордана. Де зануритися у Сторожинці на Сіреті в ополонку та що треба знати

В п’ятницю, 19 січня, християни східного обряду святкуватимуть Хрещення Господнє (Водохреща) і Богоявлення. В цей день освячується “друга вода”.

На початку вулиці І. Вільде біля пішохідного моста через річку Сірет та на пляжі по вул. Чаплигіна (4 пляж) міські комунальники облаштовують спуск до води.

Берег в обох місцях був вирівняний, а під’їзд прогрейдерований. Також комунальники встановлять туалети та смітники. Біля “підвісного” моста працівники КП “Сторожинецьке ЖКГ” мають облаштувати дерев’яний настил та роздягалку. Традиційно тут освячують воду та занурються в ополонку прихожани Свято-Георгіївської церкви.

Зранку 19 січня в Свято-Георгіївській церкві буде проведена літургія, після чого, близько 10:30, хода буде йти на місце купання, де церемонія розпочнеться о 11:00.

На 4 пляжі облаштовують місце для купання прихожани Церква Різдва Пресвятої Богородиці, які власними силами облаштовують дерев’яний настил та встановлюють роздягалки.

Також зранку 19 січня буде проведена урочиста літургія. Близько обіду хода від Церкви Різдва Пресвятої Богородиці вирушить на 4 пляж, де освячення водойми планується розпочати о 12:00.

Але, не зважаючи на святковий настрій, пам’ятайте, що “береженого – Бог береже”, інших доводиться рятувати працівникам ДСНС.

19 січня, на час проведення обрядів освячення води у відкритих водоймах міста та району, особовий склад ДПРЧ-12 міста Сторожинець переведено на посилений варіант несення служби. Біля кожного місця проведення священного обряду буде облаштовано рятувальний пост.

Зокрема, на березі річки Сірет поблизу пешого та четвертого пляжів у Сторожинці, де цього року віряни освячуватимуть воду, чергуватиме по одному відділенню державної пожежної частини № 12 міста Сторожинець.

Сторожинецький РС УДСНС нагадує правила купання на Водохреща:

  1. до Водохреща загартуйте організм;
  2. купайтесь у присутності медиків і рятувальників;
  3. не вживайте алкоголь перед купанням;
  4. обирайте водойму з безпечним спуском;
  5. перед зануренням у воду зробіть зарядку;
  6. не стрибайте і не пірнайте різко у воду;
  7. перебувайте у воді не більше 10 секунд;
  8. після виходу з води розітріться рушником;
  9. не допускайте купання дітей без нагляду дорослих.

Категорія: Новини міста
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ