В Сторожинці обговорили взаємодію підрозділів та служб району в ресоціалізації осіб, які відбувають альтернативні види покарань

Нещодавно в приміщенні Сторожинецького бюро правової допомоги відбувся “круглий стіл” на тему: “Взаємодія підрозділів та служб Сторожинецького району в ресоціалізації осіб, які відбувають альтернативні види покарань, підведення підсумків роботи за 2017 рік та складання спільного плану роботи на 2018 рік”.

У засіданні «круглого столу» взяли участь директор Сторожинецького районного центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді Ірініч Марина Василівна, начальник Служби у справах дітей Сторожинецької РДА Косован Наталя Миколаївна, головний спеціаліст відділу «Сторожинецьке бюро правової допомоги» Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Іринич Габріела Георгіївна, начальник відділу у справах дітей Сторожинецької міської ради Ткачук Мирослава Петрівна та начальник Сторожинецького районного відділу з питань пробації Катеринюк Василь Степанович.

Під час заходу було обговорено плани спільних дій, щодо соціальної підтримки осіб, засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі.

Представники кожної із служб поділились інформацією щодо спектру послуг, які надаються громадянам, засудженим до покарань без позбавлення волі та звільнених з місць позбавлення волі, шляхом проведення їх соціального супроводу при працевлаштуванні та на робочому місці, дійшли згоди щодо необхідності об’єднання зусиль для реалізації соціальних програм, для надання допомоги у виправленні осіб, засуджених до покарань не пов’язаних з позбавленням волі, осіб, які звільнені від відбування покарання з випробуванням, проведення соціально – виховної роботи із засудженими, здійснення соціального патронажу, проведення оцінки потреб осіб, які перебувають на обліку за фактичним місцем проживання, підвищення професійної компетентності сторін з питань соціального супроводу/патронажу і контролю за поведінкою неповнолітніх осіб та молоді для забезпечення їх ресоціалізації.

За результатами зустрічі сформовано спільний план дій та обговорено подальшу співпрацю з питань соціальної підтримки суб’єктів пробації.

Нагадуємо, що Сторожинецьке бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Сторожинець, вул. Чернівецька, 6а (будівля Сторожинецької районної ради), 4 поверх. Серед основних послуг: надання правової інформації, консультацій та роз’яснень, доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України, надання допомоги у забезпечені доступу до вторинної правової допомоги.

Прийом громадян здійснюється у робочі дні з 8:00 до 17:00. Поспілкуватися зі спеціалістами можна за телефоном  2-28-99 та за допомогою Skype-зв’язку. Для цього просто внесіть до списку контактів ім’я відділу: «Сторожинецьке бюро правової допомоги» або логін бюро «[email protected]».

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ