Обов’язкова вимога до працівників Сторожинецького лісгоспу – суворе дотримання правил з охорони праці

Робота у лісі має високий ступінь виробничих ризиків. Тому знання і безумовне дотримання вимог з охорони праці – щоденний професійний обов’язок усіх співробітників державного підприємства «Сторожинецьке лісове господарство».

«Наш лісгосп – один з найбільших в Україні. У нас великий фронт робіт – від лісовідновлення та лісозаготівлі до випуску готової продукції деревопереробки. На кожному з цих етапів задіяна складна техніка. Тож питанням охорони праці ми приділяємо велику увагу. На одного нашого працівника виділяємо у рік більше 3 тисяч гривень для створення належних умов праці, включаючи забезпечення засобами індивідуального захисту, медоглядами, оновленою технікою підвищеної безпеки», – розповідає директор Сторожинецького держлісгоспу Ігор Беленчук.

Зазначимо, що при загальноприйнятому нормативі виділяти на охорону праці та безпеку виробництва не менше 0,5% від фонду оплати праці, Сторожинецький лісгосп стабільно збільшує цей відсоток до 3,5%.

Перевірка та підвищення знань з охорони праці – важлива складова профілактики виробничого травматизму. Позачергове навчання відбувається у формі іспиту. Його приймає комісія, до якої увійшли головний інженер підприємства Володимир Сеник, головний лісничий Василь Романюк, головний спеціаліст з питань охорони праці Чернівецького ОУЛМГ Анатолій Головатий та головний спеціаліст з охорони праці Сторожинецького лісгоспу Іван Лазоренко.

«Перевірку знань мають пройти усі працівники підприємства. Такі заходи підвищують ефективність профілактики виробничого травматизму. Ми підготували екзаменаційні білети, які містять загальні питання з охорони праці, а також вимагають відповіді на конкретні ситуації, безпосередньо пов’язані з виробництвом», – зазначає головний спеціаліст з охорони праці підприємства Іван Лазоренко. – Всі працівники лісової охорони нашого підприємства прийшли на екзамен у службовій формі. Це вимога керівництва Чернівецького обласного управління лісового господарства, яку ми вітаємо».

Іспити якраз складають лісничі, їхні помічники, майстри лісу. Відбуваються вони у новому навчально-методичному класі з охорони праці Сторожинецького держлісгоспу.

«Приємно зазначити, що більшість працівників Сторожинецького лісгоспу показують впевнені знання, – каже головний спеціаліст з питань охорони праці Чернівецького ОУЛМГ Анатолій Головатий. – Ті, що не справились із завданням, будуть перездавати іспит, якщо доведеться – не один раз.

Вимоги у комісії до усіх суворі, тому що робота у лісовому господарстві відповідальна, підвищеної небезпеки. Розглядаємо при відповідях проблемні питання з дотримання вимог охорони праці, а також на прикладі нещасних випадків, які трапилися раніше, вчимо, як слід поводити себе у схожих ситуаціях, аби уникнути біди».

Кожен з членів комісії має значний виробничий досвід. Тому на екзаменах триває не тільки перевірка знань і розуміння складних виробничих ситуацій, але й навчання та нагадування кожному працівнику суворо дотримуватись усіх вимог безпечного виробництва.

Категорія: Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ