«Як парость виноградної лози, плекайте мову!». Школярі Зруб-Комарівської ЗОШ І-ІІ ст. долучилися до відзначення Міжнародного дня рідної мови

Недарма говориться, що без усякої іншої науки ще можна обійтися, а без знання рідної мови обійтися не можна. І це справді так. Людина, яка не хоче знати рідної мови, руйнує те, що повинно стати фундаментом її особистості.

21 лютого Україна святкує Міжнародний день рідної мови. Цю дату визначено на 30-й сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО в жовтні 1999 року, яка наголосила на важливій ролі мови в розвитку освіти, культури, формування нації і зміцнення держави.

Саме ми, заради прийдешніх поколінь, повинні зберігати і шанувати мову, як це робили наші славні предки. Тож, як писав Максим Рильський: «…Як парость виноградної лози, плекайте мову…». Любімо свою рідну мову, бо з нею наше майбутнє і майбутнє України, і саме під цим гаслом у Зруб-Комарівській ЗОШ І-ІІ ступенів  у 2-9 класах були проведені заходи, які сприяли утвердженню статусу української мови як державної, піднесення її престижу, виховання у молодого покоління  українців поваги до мови свого народу.

Під час дня в класах були проведені виховні години, вікторини, усні журнали, мовознавчі турніри,  де учні мали змогу показати свої знання з української мови, проявити кмітливіст та винахідливість. Також школярі мали змогу показати свої навички з української мови під час диктантів про рідну мову.

Категорія: Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ