Сторожинецька ДЮСШ тримає пальму першості в області з юнацької легкої атлетики четвертий рік поспіль

У манежі коледжу фізичного виховання в місті Івано-Франківськ відбулися ювілейні 50 міжнародні традиційні юнацькі змагання з легкої атлетики «Прикарпатська зима – 2018».

Переможцем змагань з бігу на 800 метрів стала учениця Сторожинецької ДЮСШ Іонашко Антоніна. З бігу на 400 метрів Антоніна посіла 2 місце, пропустивши вперед тільки чемпіонку України. В запеклій боротьбі на цій дистанції обидві спортсменки поновили рекорд цих змагань.

Наша спортсменка побила свій же рекорд району по старшій юнацькій віковій групі, показавши результат 59,6 секунди (попередній 1.01,4 секунди) на дистанції 400 метрів і виконавши норматив першого (дорослого) спортивного розряду. Ще ніхто в районі з дівчат не “вибігав” з однієї хвилини на цій дистанції, а останніх 10 років і в області також. Для Антоніни це вже четвертий рекорд району на різних дистанціях легкої атлетики.

Антоніна, виступаючи на змаганнях чемпіонату України у місті Суми в січні 2018 року, спробувала поновити рекорд на 800 метрів та виконати норматив І спортивного розряду, але тоді їй не вистачило 0,11 секунди, а з бігу на 200 метрів – не вистачило 0,23 секунди. Так що в наступних змаганнях будемо чекати нових рекордів від Антоніни!

На сьогодні чотири спортсмени відділення легкої атлетики Сторожинецької районної комунальної ДЮСШ зараховані до Чернівецької обласної школи вищої спортивної майстерності (ШВСМ), троє з яких отримують щомісячну стипендію з обласного бюджету більше року.

В перших числах березня вихованці школи брали участь у чемпіонаті України з легкоатлетичного двоборства команд ДЮСШ та СДЮСШОР серед юнаків 2003 року народження і молодших (середня юнацька вікова група). Змагання відбулися в місті Києві.

Наша ДЮСШ представила команду в складі 5 учнів. Взагалі, кількісний склад команди від ДЮСШ був необмежений для цих змагань, але залік для команди рахували по 6 спортсменах, які показали кращі результати. Командою виступили достойно і посіли 22 місце з 75 ДЮСШ України, які боролися в командному заліку (ДЮСШ м. Чернівці посіли 55 та 72 місця), а область посіла 21 місце з 25.

В загальному в цих змаганнях брали участь спортсмени з 150 спортивних шкіл, 20 з яких ДЮСШ олімпійського резерву. Всього змагались 778 учасників з різних ДЮСШ та з усіх куточків України. Сторожинецька ДЮСШ тримає пальму першості в області з юнацької легкої атлетики четвертий рік поспіль. В ДЮСШ області є відділення легкої атлетики у 21 з 35 усіх спортивних шкіл. По Україні у 491 ДЮСШ є відділення легкої атлетики з 1260 ДЮСШ України.

В особистій першості найкраще виступив Влас Тележинський, який виборов 2 місце (ставши срібним призером чемпіонату України) у номінації двоборства 1500 + 800 метрів. Четверте місце посів Дмитро Смерека у двоборстві 400 + 200 метрів. На 12 місці Тетяна Барковська у двоборстві 400 + 800 метрів.

Всі перераховані учасники забезпечили собі місце у складі збірної команди області на подальших чемпіонатах України з легкої атлетики вже по старшій віковій групі.

Джерело: директор Сторожинецької ДЮСШ С.І. Москалюк

Категорія: Спорт
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ